Fűszeres almás kenyér recept
A Fűszeres almás kenyér hozzávalói:10 dkg puha vaj
15 dkg nádcukor
1 joghurt
2 tojás
2 vaníliáscukor
25 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
1 kk. őrölt fahéj
negyed kk. őrölt szegfűbors
8 zöld kardamom magja összetörve
fél kk. őrölt szerecsendió
50 dkg alma
a tetejére:
5 dkg liszt
5 dkg cukor
5 dkg hideg vaj
2 ek durvára vágott dió
a fűszerekből egy csipetnyi
A Fűszeres almás kenyér elkészítési módja:
Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és lereszeljük. Félrerakjuk. A vajat és a cukrot egy percig kézimixerrel verjük. Hozzáadjuk a joghurtot, a tojást és a vaníliás cukrot, majd a levétől kinyomkodott reszelt almát. Rászitáljuk a fűszerekkel és sütőporral elkevert lisztet és simára keverjük. A tetejére a morzsához a cukrot, a csipetnyi fűszert és a lisztet elkeverjük, a hideg vajat felkockázva hozzáadjuk, kézzel gyorsan elmorzsoljuk. Egy kb. 20x9 cm-es dobozformát sütőpapírral bélelünk, belesimítjuk a tésztát, a tetejét megszórjuk a morzsával, és a dióval, picit megnyomogatjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben 65 percig tűpróbázva sütjük. Ezután még 25 percig a kikapcsolt, kissé kinyitott ajtajú sütőben hagyjuk, majd kivéve 10 percig rácson pihentetjük. A sütőpapírral együtt vesszük ki a meleg sütit a formából óvatosan, mert ekkor még könnyen omlik körben leszedjük a sütőpapírt, alulról is kihúzzuk, és csak teljesen kihűlve szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. febr. 27. 23:50
A fűszeres almás kenyér elkészítési módja és hozzávalói.