Fülsérülés (beszélgetés)
Egy ismerősömnek beszakdt a d.hártyája egy pofontol/légnyomás/
Nem hagyták beforrni, befoltozták kapásbol
Azt mondta a doki hogy beforr?
Voltam dokinál. Hát elég fájdalmas vizsgálat volt. Belenyúlt a fülembe valami pálcával, és körbeforgatta, hogy jobban lássa a fülbelsőt. Audiológiára is elküldött, a hallásom bal fülemnél lényegesen lecsökkent, remélem ha beforr a dobhártyám, újra rendesen hallok. Voltam arcröntgenen is, bal+jobb fülem nézték, a leleten valami légtartó csökkenést olvastam. Holnapután megint mennem kell hozzá. Kaptam megint gyógyszert+valami bivaly fájdalomcsináló fülcseppet (otulogutta borica vagy mi),napi 3*5-10 csepp kell a fülbe, de képzeljétek vagy 5 percen keresztül fetrengek és üvöltök a fájdalomtól, annyira csíp és fájdalmat csinál. (persze utána azért kicsit javul a fülem). Már lassan 1 hete szedem az augmentint, csütörtök ír ki másik antibiotikumot. Kíváncsi vagyok, hogy meddig fog ez tartani, már lassan egy hete bőgök a fájdalomtól, alig bírom már erővel.
Amúgy én is szoktam takarítani a fülem fültisztító pálcával, de nem nyúlok bele sose mélyre, csak a fülkagylót takarítom, már több éve így megy, mégsem volt sose problémám vele. Erre fülön találnak labdával, beszakad a dobhártyám, és még be is gyullad a fülem, de nagyon :((
Nem volt meg hasonlo esetem, de epp most 1 hete beszeltem a haziorvossal ful-ugyben ugyanis mostanaban rettenetesen viszket, pedig rendszeresen hasznalok fulpiszkalot a fulem tisztitasara, nincs benne semmi "lerakodas".
Nna, es tudjatok mit mondott a doki miutan belenezett a fulembe azzal a nagyitoval??? Hogy felsertettem a fulem belsejet azzal, hogy allandoan (= heti 3-4 alkalommal) tisztogatom es hogy felejtsem el a fulpiszkalot, mert csak kart okozok sajat magamnak a hasznalataval. Es hogy a ful sajat maga kitisztitja ott belul, az en beavatkozasom nelkul. Idezte, hogy egy prof.azt mondta: "Soha ne tegyel semmit a fuledbe, ami kisebb, mint a konyokod" :-) Szoval, fulpiszkalo kihuzva :/ Csak erdekessegkent irtam le, bocsi, hogy nem kapcsolodik a temahoz szorosan.
Sziasztok! Pár napja eltalálta a fejem egy labda, és beszakadt a dobhártyám. (ez még szerdán volt). A doki azt mondta, hogy hétvégére már elmúlik a fájdalom. Még mindig fáj, időnként élesen szurkáló érzésem van, és folyik a váladék a fülemből, hol halvány véres, hol sárgás, de már azóta, mióta történt az eset, eleinte áttetsző volt, most meg már színes:( Ez természetes? Meddig tart? És a füldugulás érzés? A doktor írt ki augmentint, meg diflacot, de semmit se használ.
Most víz ment a fülembe hajmosáskor, pedig igyekeztem vigyázni, a doki tanácsára olajos (jól kicsavart) vattát dugtam a fülbe, és még el is fordítottam, ügyelve hogy ne menjen bele, mégis ment egy kevés. Gyorsan kitöröltem óvatosan, meg oldalra hajtottam a fejem, h kifolyjon,de biztos nem jött ki mind.
Kérdésem, ilyenkor mit tegyek? lehet infrázni a fülem, ha lyukas a dobhártyám? Nem ártok vele? Valakinek volt már hasonló esete a fülével? Sosem volt ilyenem, nem szeretnék ártani vele. Kedden kell visszamennem+audiológiára, csak már most aggódok, hogy valami nagyobb baj is történt egy perforációnál, hogy ennyire folyik a fülem, meg szurkáló érzésem van elég gyakran.