Francia hagymaleves tejszínnel recept
45 perc
A Francia hagymaleves tejszínnel hozzávalói:
1.2 kg vöröshagyma
1.5 liter víz
3 db Knorr Házias Tyúkhús Levesalap vagy Zöldségleves alap
150 ml 20 %-os tejszín
3 szál kakukkfű levelei
2 db babérlevél
8 szelet bagett
80 g reszelt sajt
2 evőkanál Rama margarin
só,bors
A Francia hagymaleves tejszínnel elkészítési módja:
Pucoljuk meg a hagymákat és szeleteljük fel őket.Két kanál margarinon fonnyasszuk meg a hagymákat, hogy jó édesek és puhák legyenek. Először nagyobb lángon, majd ha felforrósodott a hagyma, akkor alacsonyabbra vehetjük a lángot. Pirítani egyáltalán nem kell, csak szép lassan fonnyasztani. Adjuk hozzá a babérlevelet és a kakukkfű leveleit. Ha szépen megpuhult a hagyma, akkor öntsük fel vízzel és adjuk hozzá a Knorr Házias Levesalapokat. Forraljuk föl és főzzük 2-3 percet még a levest. A végén adjuk hozzá a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk még. A leves főzése közben pirítsuk meg a bagett szeleteket, majd szórjuk meg őket bőven reszelt sajttal. A sütőbe visszatéve olvasszuk rá a sajtot a bagett szeletekre. Tálaljuk vele a levest.
Én a hagymát ahogy megfőtt szűrőn átpaszíroztam. Bagett helyett,kiflivel helyetesítettem,apróbb karikákra vágtam,és úgyanúgy készítettem.
4-5 adagnak megfelelő lesz.
Előszőr készítettem,nagyon ízlett a családtagjaimnak,különösen a páromnak.:) Már aki szereti a hagymát.;)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Beatrixy, 2012. szept. 5. 13:07
A francia hagymaleves tejszínnel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.