Főtt tojás hagymapürével recept


8 keményre főtt tojás
30 dkg vöröshagyma
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt
1 evőkanál tej
ízlés szerint só és bors
A Főtt tojás hagymapürével elkészítési módja:
Megtisztítjuk a hagymát, és egészen apróra vágjuk. Ezt követően addig pároljuk a vajon, míg pépesedni kezd, közben állandóan keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáöntjük a tejet, majd rátesszük a karikára szelt kemény tojásokat is.
Egy kis változatosság.
A húsvét után megmaradt főtt tojásokból nem csak rakott krumplit lehet készíteni.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. márc. 24. 11:16
A főtt tojás hagymapürével elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.