Forró sonkás-sajtos tekercs mustáros mártással sütve recept
A Forró sonkás-sajtos tekercs mustáros mártással sütve hozzávalói:1 tekercs friss pizza tészta (Tante Fanny),
12 szelet vékony sonka,
12 szelet vékony sajt ;
a mázhoz:
8 evőkanál vaj,
2 evőkanál barna cukor,
1 evőkanál Worcestershire szósz,
1 evőkanál dijoni mustár,
1 evőkanál mák
A Forró sonkás-sajtos tekercs mustáros mártással sütve elkészítési módja:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy sütő tepsit olajjal kikenünk vagy sütőpapírral kibélelünk. A pizza tésztát egy nagy vágódeszkára vagy tiszta munkalapra tesszük. Egyenletesen befedjük a sonkaszeletekkel. Betakarjuk a sajtlapokkal. A hosszabbik oldaláról szorosan feltekerjük. 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk. A tekercseket az előkészített tepsibe tesszük. Egy lábasban közepes lángon melegíteni kezdjük a mártás hozzávalóit, közben habverővel kevergetjük. Amikor már sima, olvadt máz lesz belőle, egyenletesen elosztva a tekercsekre öntjük. (Ha később szeretnénk megsütni, tegyük a hűtőbe.) Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2015. szept. 6. 14:22
A forró sonkás-sajtos tekercs mustáros mártással sütve elkészítési módja és hozzávalói.