Főnök és én (beszélgetés)
Kedves Fórumnyitó!
Nem tudom, olvasod-e még...
A helyzeted nem egyszerű, tekintve, hogy össze vagytok zárva, kölcsönösen szimpatizáltok egymással, és még a kapcsolatod sem az igazi. Ilyen esetben szerintem előbb-utóbb elcsábulnak a felek. Ha már azt írod, hogy elkezdtél mélyebben érezni iránta, akkor baj van, hatalmas önuralomra lesz szükséged.
Megértem, hogy nem szeretnéd otthagyni a munkát. Ha teljes mértékben eldöntötted, hogy a család vagy akármi más miatt nem mész bele ilyenbe, akkor mielőbb a tudtára kell adnod, akár kerek-perec.
Hidd el, minél több idő eltelik, minél több minden történik köztetek (gesztusok, közös projekt, üzenetek, stb.), annál nehezebb lesz kiszállnod.
Persze, hogy nem adhat csak nekem. De egyénileg eltér, ki mennyit fog kapni év végén. És mivel nekem emelni nem tud alapbért (bértábla miatt), ezért magasabb jutalommal fog kompenzálni.
Bár szerintem eltértünk a tárgytól, mert ez önmagában tényleg lehetne a kiemelkedő munkateljesítmény miatt, erre nem pazarolnék szót sem. De amikor felhív munka közben szerdán, hogy ne haragudjak, amiért hétfő óta felém sem nézett, igyekszik majd jönni, és kizárólag ennyit akar mondani, akkor elkezdek gondolkodni, hogy csak nem én vagyok a hülye, és magyarázom bele a dolgokat.
De ennek tükrében, jutit sem adhat, csak neked!
Eltérhet a bevett gyakorlattól talán, hogy nem vagy még ott 1 éve, de ad mégis valamennyit, de olyat nem tehet, hogy csak neked.
Esetleg még olyan is lehet, hogy próbaidő végén emelhet...
Bértábla az állami munkahelyeken van.
Egyéb vállalkozásoknál nincs, vagy nem jellemző.
Ha béremelést nem adhat egy cég a bértábla miatt, akkor, hogyan adhatna jutalmat? A bértáblás helyeken ez is kőbevésett.
Annak idején állami bankban dolgoztam és még a karácsonyi jutalmunkról is a pénzügyminiszter döntött. Egyedül a főnököm, nem dönthette el, hogy annyira okos és szép vagyok, hogy nekem ad fizetésemelést;)
Lehet, hogy nálatok akkor és annyi fizetésemelést adnak, amennyit akarnak, de hidd el, sok olyan hely van, ahol erre nincs lehetőség.
Ez nem mese.
Szerintem dugjatok.
Mindketten lenyugodtok és a kollégák is le fognak, mert igazuk volt.
Már miért ne adhatna? Milyen bértábla van nálatok? Hol dolgozol?
Nálunk nincs bértábla, akkor adnak fizetésemelést, amikor kedvük van. Kaptam év elején és most is. Nem én vagyok a kedvenc és nem szerelmes belém a főnök;)
Sosem kell ügyeskednie, ha díjazni akar, azaz nem kell jutit adni a fizetésemelés helyett;)
Ez megint egy mese. Hogy tud valaki annyira unatkozni, hogy ilyen sztorikat talál ki?
Ha nem lenne mese, akkor nem kérdeznél ilyeneket 2 gyerekes anyaként.
Írod
"nekem a párkapcsolatom nem erős már sajnos"
Most meg 2 gyerek is van nálad? Talán egyböl kifejthetnéd a sztorit teljesen
Vedd lazábbra a bugyi gumit, aztán hajrá egy párosizzadás
Normalis fonok nem is btat masok elott, ha egy mod van ra. Korrigaljuk, megcsinaljuk, es egymaskozt.
Igazat is mondhatott. Nem volt fontos.
Hogy flortoltok-e, meg ket gyerek utan illness tudni. A szoros szimpatia meg a flortoles mas.
Es ez az egyszerusege annak, hogy tarsd magad tavol.
"nem értem rá túlgondolni a dolgokat"
Most viszont már van időd és túl is gondolod.
Szerintem te nagyon félreérted a főnököd kommunikációját vagy mivel a pároddal megromlott a kapcsolatod, most másról ábrándozol, mint egy tinédzser.
Egyáltalán nem gondolkodsz felnőttként.
A főnököd azért kedves és segítőkész, mert a közvetlen munkatársa vagy. Meg kell tanulnod a munkastílusát, olvasni a gondolatát, hogy valóban hasznos munkatárssá válj. Nem akarja ő a segged fogdosni.
Szálljál le a földre!
Amíg magadban nem tisztázod, hogy mit is akarsz, addig nem tudod megoldani a helyzetet. Határozd el magad, hogy meghúzod a határvonalat, vagy belemész a játékba. Tisztában vagy mindkét választás következményeivel.
A magánéletedet meg rázd helyre.
Az ilyen dolgokat nekem természetes(volt) kezelni,,Pont úgy mint mikor ott van a kirakatban a világ legszebb holmija ,,mindennap megnézed a kirakatban,direkt kerülővel mész ,,kicsit elábrándozol,,de belül tudod hogy ez nem a tiéd,,és nem is lesz az.
Lehet hogy a hasonlat kicsit sántít,,de személlyel kapcsolatban is ez volt az eljárás.
Jaj, hát felnőtt ember vagy! Most itt azt várod szerintem, hogy azt mondjuk, hallgass a szívedre és ne lépj ki!
Nem, szerintem nem nagyon fogunk ilyet mondani.
Tehát, felnőtt ember vagy, kapd össze magad. Adj olyan jeleket, hogy nem vagy kapható kapcsolatra, ha egyáltalán ő akar tőled valamit.
Ha olyan jó vagy a melódban, úgy is fognak értékelni, ha nem a szereposztó dívány a kedvenc helyed.