Folyamatosan otthon. Avagy a második baba érkezése a GYES lejárta után. (beszélgetés)
Evvel én már megelégednék! :)
Lehetséges, hogy annak idején tőled kaptam a Rubint Réka DVD-t?
Gratulálok a babához!
Az bizony tényleg kevés. Azért remélem a GYED valamivel több lesz!
Tudod már hogy mennyit fogsz kapni?
Ha van munkajogviszonyod akkor jogosult leszel tgyásra és gyedre és a 3. évben a gyesre is, de ne számíts vastag összegre mert a táppénzt tgyást és a gyedet mindig az igénylés előtti év átlagából számolják és ha pont akkor voltál gyesen akkor elég kevés lesz.
Általában csak akkor tudnak segíteni a tb tanácsadók is ha már megfogant a baba és tudod a születése időpontját úgy ki tudják számolni mennyit fogsz kapni.
Annak én is nagyon örülnék ha így lenne.
Sajnos a munkahelyem könyvelője nem túl segítőkész.
Jó lenne tisztában lenni a dolgokkal, mert ennek tudatában vállalnám csak be a 2. babát.
Valószínűleg megkeresek majd egy tanácsadót.
a szabid és az előte lévő béred/gyesed átlagát veszik a korrekcióva l együtt. És annak kapod a 60%-át. Én állásidővel voltam így .Az állásidőből számolták a táppánzt. Baromi kevés.
De 2 hónap múlva kb babázhatok újra.
Ez a téma engem is nagyon érdekel, sajnos a könyvelőm még a sima gyessel sem volt tisztában, nemhogy a 2. gyerek utáni juttatásokkal....
Jó lenne, ha egy hozzáértő írna valamit....
Szerintem kérdezz meg egy könyvelőt, mert sok minden változott most.
A GYED-et a mostaniból számolják- asszem:)
Segítségeteket szeretném kérni!
A GYES lejárta után újból babát szeretnék, úgy hogy már nem állnék be dolgozni, hanem kivenném a felhalmozódott szabimat utána pedig táppénzen lennék.
Mennyi táppénzre TGYÁS-ra, GYED-re számíthatok ilyenkor az előző időszakhoz képest? (Gondolom kevesebbre) Elmehetek ugyanúgy 2 évre GYED-re, és igénybe vehetem a 3. évben a GYES-t is?
Személyes tapasztalatokat várok!
További ajánlott fórumok:
- Minden ami egy újszülöttnek kell! Szeretném összegyűjteni mindazt ami egy baba érkezésekor kell, ide értve MINDENT, pelus, ágy, lepedő...stb
- Házasság a baba érkezése után
- A második gyerekem érkezése
- Második gyermekünk érkezése!
- Anyukák! Ti meddig vártok a 2.-3. baba érkezésével? Főleg, hogy már csak 2 évig lehettek otthon a picivel?
- Második kisfiam érkezése...