Folyamatosan fogyok a Metformintól, de ha nem szedem, jönnek a PCOS tünetek. Van valakinek ötlete erre? (tudásbázis)
Én szedtem 3 hónapig Eucreast PCOS-ra, és még rosszabbak lettek az eredményeim! Nem is kicsit.
Úgyhogy most azonnal befejezem!
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy szed-e valaki közületek Eucreas-t?
Ezt nem mondta a dokim csak azt, hogy már azt nem írja fel (avandamet), hanem helyette a met XR-t, mert talán nem lesz kóros hasmenésem tőle.
A vicces az, hogy hiába voltam többet a wx-án egy dekával nem fogytam többet mint máskor.
Nekem semmi mas mellekhatasa nincs a metnek, se hasmenes, sem egyeb gyomor dolog.
3x szedek 500-ast
azt tudtam, hogy bevonták, de azt hittem, vmi hasonló, kombinált készítményt írnak helyette.
viszont azt nem értem, ha ennyit kellene fogynod, miért nem sima met-et kapsz :o
az xr mellett sem megy a fogyás, csak keveseknek.
Az Avandametet betiltották, engem is átállítottak a Merckforim XR 750 mg-ra amitől nem lesz hasmenés. Még nem próváltam, mert ha már egy vagyonért kiváltottam az avandametet beszedem:)
Én sajnos annyira nem fogyok, pedig egy 60 kiló igencsak legurulhatna rólam:(((((((((
Hormont nem szeretnek szedni, mert sokszor tobbet art, mint hasznal.
A mozgas lehet, jo lenne nekem is, sak idom nincs ra...
eltünteti, de nem oldja meg a tüneteket.
abbahagyás után ugyanúgy visszajönnek.
ettől függetlenül én fog.gátló párti vagyok. szerettem szedni :)
a fogamzásgátló nem old meg semmit csak időlegesen elsimítja a tüneteket, mert leáll a hormon működés... nem ajánlom egyáltalán senkinek sem...
diéta+mozgás+metformin az egyetlen megoldás
Nekem a diane 35 vált be, ha mostanában nem tervezel babát, akkor érdemes lenne néhány hónapig ezt szedni! A PCO tünetek mindegyikét eltűnteti!
Én babát szerettem volna mégsem adták a metformint.... így én meg híztam :-)
Sőt most se adják a baba mellett!
irány az orvos, gyógyszerváltás!
XR (ami mellett lehet tartani a súlyt) vagy avandamet... igaz, ez utóbbival van valami mizéria, és most nem tudom, mit írnak helyette... de az avandát kifejezetten vékony pcos-eseknek szokták adni.
További ajánlott fórumok:
- PCOS kezelése gyógyszerrel (merckformin, metformin)
- A Metformin hatása PCO-szindrómánál
- Ha a terheléses cukor eredményem és minden inzulinos eredményem rendben van akkor is írhat fel a doki Metformint?
- A Metforminnak mik a mellékhatásai?
- Aki Metformint, vagy Adimetet szed inzulin problémájára az mennyi ideig szedi, vagy meddig lehet szedni?
- IR és PCOS betegek. Milyen terhelt inzulin értékre kaptál vagy nem kaptál metformint/merckformint/meforalt?