Fokozott mellrák kockázattal bevállalnád huszonévesen a kétoldali megelőző mellamputációt? (beszélgetés)
A férjemel nemrégiben pont erről beszélgettünk, mert a lányainknál is magas a rák kialakulásának százaléka.
Az-az egy ismeretterjesztő csatornán foglalkoztak a témával amerikai tudósok, akiknél eddig bevett szokás volt az ilyen műtétek elvégzése.
Azok a nők és férfiak akiknél a rák kilakulásának esélye magas választhatnak a megelőzőműtét vagy pedig életmódot változtatnak (ezzel csökkentve a kialakulás esélyét).
Sajnos a génekbe kódolt problémák ellen nincs jobb megoldás... Egyenlőre...
Volt még néhány rémísztő mondat, de abban még nem biztosak, így inkább maradok az 50-50 százaléknál.
Tegnap mutatták a tv-ben,(Dr Seffer Istvánt),hogy van
valami új találmány,amivel egy csepp vérből megállapítható,hogy van-e valakinek rákos sejtje.És még arról is beszélt,hogy a rákot lehet gyógyítani őssejt kezeléssel! Most képzeld el,hogy levetetnéd a melled és közben lenne ellenszer a bajodra!!
Szia loch ness!
A te ismerosod hogy elte tul lelkileg, hogy levettek a mellet? Csak az egyik mellet vagtak le neki, vagy mindketto erintett volt? O mekkora mellekkel volt megaldva, hogy nem fedeztek fel neki idoben es akkorara nott neki a daganat?
Ez egyáltalán nem baromság. Sajnos van ilyen, kimutathatóan egy gén felelős érte. Ahol sok ilyen eset van egy családban, ott minden családtagnak érdemes genetikai vizsgálatot végeztetnie, hogy megtudja, hajlamos-e rá ő is.
Nemrég történt az ismeretségi körömben: huszonéves lány, hatalmas daganat keletkezett a mellében, le is kellett operálni. Két hónappal előtte volt szűrésen, semmit nem találtak, és a daganat vizsgálata is azt mutatta ki, hogy valóban két hónap alatt fejlődött ki (kezdődő áttétekkel).
Szóval, ez nem játék. Nem tudom, mit csinálnék, de ha mást nem, minimum havonta járnék ellenőrzésre.
Micsoda kérdés!???? :o)
Inkább ne! Szegényedne a világ! :)
De az is tény,hogy terhesség alatt a magzattal együtt a rákot is táplálod,tehát ha terhesség alatt alakul ki a csomó sokszoros az esély, hogy olyan áttétek lesznek,amik az életedbe kerülhetnek.
Mindenki elsiklott a kérdező "saját" esete mellett szerintem. Kimutatták nála a felelős gént, halmozódás is volt a családban.
Tehát nem csak simán fél a ráktól,mint ahogyan tulajodonképpen mindenki.
viszont az is tény, hogy szoptatás alatt szinte soha nem alakul ki mellrák, ezért is ajánlják az orvosok, mert preventív
nekem is van ismerősöm, akinek az anyukájának is volt daganata, időben észrevették, csak részben csonkolták a mellét, a nagymamája viszont mellrákban halt meg, és ő szült két gyereket, szoptatott négy évig, és szopi után, majd 35 éves korában találták nála meg az első pici csomót, míg megmondták neki is, hogy szoptatás nélkül már hamarabb jelentkezett volna
ez valami hulye mizeria megint, nem hiszem, hogy fent nem rohognek az Istenek, hogy mi emberek milyen hulyek vagyunk a Foldon!!
Rak az jonni fog, ha jonni akar, akar van melled, akar nincs! sok mas helyen is felbukkanhat, ugyhogy ilyen orultsegbe nehogy valaki is belemenjen!
ATYAM!
Az attól is függ mekkora a kockázat,és mennyire lehet megelőzni.
Ha nagy lenne a veszély,akkor bevállalnám.Manapság gyönyörű új ciciket tudnak csinálni,olyan mellbimbókat,hogy meg sem lehet mondani,hogy nem igazi.
Szoptatás:szerintem ez esetben,ez a legkevesebb!
és ha három év múlva gyermeked lesz, és nem tudod szoptatni ... ettől ne foszd meg se magadat, se a gyerekedet, ha utána lenne gond, akkor még mindig megteheted
én inkább mihamarabb gyereket(keket) vállalnék, és utána gondolkodnék (esetleg!) ilyenben
Szerintem ez őrület. Megcsonkíttatni magadat egy jövőbeli lehetséges, de nem biztos, veszély miatt? És akkor mi van, ha holnapután elüt az autó? Pedig te aztán mindent megtettél, hogy soká éljél?
Eszem megáll....
Negatívan programoznak...
Eredményesen...
További ajánlott fórumok:
- Ha Te is magányos huszonéves vagy, akkor itt a helyed!
- Munka nélkül huszonévesen...
- Szerintetek bele tud szeretni egy huszonéves lány egy 40 évvel idősebb férfiba? És a férfi a lányba beleszerethet úgy igazán?
- Miért akar gyereket egy huszonéves lány?
- Negyedik gyermek! Ti bevállalnátok?
- Ti bevállalnátok egy nyaralást Horvátországba 3-4 hónapos csecsemővel?