Fogyókúra után, jojó nélkül! (beszélgetés)
Igen, minden mást viszont ettem. Nincs benne semmi csoda:-) nem követtem konkrét diétát.
Szerintem a kenyér (liszt) az emberiség legnagyobb ellensége a kezdetektől. Ùjabban pedig már kibővült a sor a chipsek, csokik, egyéb nasik garmadával. Egyébként pedig gyorséttermek, pizza, péksüti minden sarkon... SOKKAL könnyebb megvenni ezeket, mint otthon gyártani valamit, amibe csak azt raksz bele amit szeretnél. Ez a legtöbb energia. Mert sokkal könnyebb kivenni a hűtőből pl egy túrórudit, mint túrókrémet kikeverni gyümölcsökkel, vaniliával stb. Előbbi 5 másodperc, utóbbi azért van 5 perc is. :-)
A fogyókúrával az a baj, hogy olyan gátat szab, ami hosszútávon nem tartható, nem kibírható. Ezért a fogyókúrázók nagy része amint eléri az áhított súlyt rögtön rázuhan a hűtőszekrényre és seperc alatt visszaszedi a leadott kilókat.
Ellenben ha kialakítunk magunknak egy új, kevésbé tiltó étkezési rendszert, amivel szépen lassan fogyunk le, akkor nagyobb az esélye hogy a leadott kilókat nem szedjük vissza amint meglátjuk a mérlegen az áhított számot...
Ráadásul a szervezetünk és az agyunk rászokik a normális étkezésre és könnyedén meg tudjuk tartani a súlyunkat.
10 kilót dobtam le az elmúlt 2 hónap alatt 4 dolog elhagyásával. (liszt, cukor, krumpli, rizs). 58 helyett 48 kilósan kezdem a nyarat aminek persze nagyon örülök. De most, hogy a kitűzött célt elértem, a megtartás lesz az örök cél. :-)
Van arról valakinek saját TAPASZTALATA, hogy ha fokozatosan emelem a bevitt ch mennyiséget, nem hìzok vissza? A cikkekben azt ìrják, hogy figyelni kell a súlyunkat és ha hìzunk visszaállni. Az is jojó nem?
További ajánlott fórumok:
- Fogyókúra "ész nélkül"
- Létezik fogyókúra sanyargatás nélkül, van megoldás azoknak, akik nem szeretik a zöldségeket?
- Beszélgessünk a fogyókúráról kötöttségek és megkötések nélkül!
- Hogyan fogyjak le fogyókúrák és kondigép nélkül? Hogy kevesebbet egyek, nem sikerült.
- Fogyókúra súlymérés nélkül! Működhet?
- Fogyókúra - irreális megszorítások nélkül