Fogyni szeretnék, de szoptatok! (beszélgetés)
Nincs szebb dolog a világon az anyaságnál, de ez az emberi szervezet működését nem hatja meg sajnos.
Nincs mese és nincsenek csodamódszerek.
Változtatni a kaján és mozogni ennyi a megoldás akár anyuka vagy, akár nem.
Érdemes kiszámolni a kalóriaszükségletedet, mert mindegy miből eszel kevesebb kalóriát, zöldségből vagy másból, a lényeg, hogy kevesebb legyen.
Ahogy írtam, komoly betegség után kényszerültem diétázni, így sokmindent nem ehetek. Általában a tökfélék (tök, cukkini, padlizsán, patiszon) héj nélkül minden diétába beilleszthetőek és a babákat sem bántja. Én ezeket variálom hússal, krumplival, rizzsel, hajdinával, kölessel, paradicsommal (héj nélkül), répával, és friss, ízletes zöldfűszerekkel. Isteni és alacsony kalóriájú finomságokat lehet összehozni.
De biztos mindenki megtalálja a maga kedvenceit.
A 30 kiló leadásához nem elég a napi 10-15 perc. Próbálj segítséget kérni a párodtól vagy a nagyszülőktől, hogy legalább heti 3-4 alkalommal fél-háromnegyed órát magaddal tudj foglalkozni.
Nem akarom osztani az észt, csak segíteni szeretnék..
sziasztok!
Ez a téma engem is nagyon érdekel.semmivel sem eszem többet,mint terhesség előtt vagy alatt és mégis hízok folyamatosan.Csak szoptatok én is és nem ehetek mindent,mert bántja a picim pocakját.A legtöbb zöldség,gyümölcs kilőve...
Próbálgatok tornázni,de a két gyermek mellett nem nagyon jut 10-15percnél több időm..
szóval nehéz nagyon.fogyózni nem merek drasztikusan,de valamit mindenképpen tennem kéne,mert 30 kiló van rajtam..
Én is abba a táborba tartozom, akik nem fogynak a szoptatás alatt, sőt én is, akárcsak rasza, őrülten kívántam az édességet. Ezt pár kocka feketecsokival próbáltam kielégíteni.
Szerintem nyugodtan kezdj el sportolni, én baba-mama tornákat is tartok, és látom, a még szoptatós anyukák teje nem megy el a sportolástól, bár anno ettől én is féltem.
A lényeg a fokozatosság!
Tempós séta, akár a babával, este egy kis kocogás, ha van rá mód, hogy egyedül menj napközben akkor a bicikli és a görkori is jó zsírégető.
Amikor a pici alszik iktass be egy kis tornát. Lehet kapni baba-mama dvd-ket ezek is jók.
A kajával meg nekem a sokszor kevés vált be.
Egyél naponta 5x-6x annyit, hogy ne lakjál teljesen jól, de elegendőt.
Milyen zöldséget és gyümölcsöt nem ehetsz és miért?
Én sajnos a közelmúltban hasnyálmirigy gyulladást kaptam, ami miatt szintén nem ehetek csomó mindent. De azokat variálom, amit lehet. Többségében szénhidrátot, és mégis szépen fogyok.
De ne add fel, most lehet, hogy kínszenvedés, de kitartás, és hidd el, gyorsabban megy majd, amikor már nem szoptatsz!
Szerintem elég, ha nem eszel többet, mint amennyit a terhesség előtt ettél.Egy finn mondás szerint maga a szoptatás a legjobb fogyókúra.
Jó egészséget!
Tudom, hogy most nem igazán ennek van itt az ideje, de ha valaki tudna valami ötletet adni, hogy mivel fogyhatnék egy keveset míg szoptatok azt megköszönném!
A sok zöldség, gyümölcs kilőve, mert a nagy részüket nem ehetem, tejterméket is csak keveset, szóval elég sok szénhidrátot fogyasztok!:((((
További ajánlott fórumok:
- Ha buliba megyek és közben még szoptatok, lehet-e bizonyos mennyiségű alkoholt fogyasztani?
- A 4 honapos kisbabámnak mit adhatok a tejen kivul.Már nem szoptatok.
- 5 hónapos babának lehet laktóz intoleranciája? Szoptatok, és sokan azt mondják, ha azt akarom, hogy ne fájjon a hasa, váltsak tápszerre.
- Szedhetek-e fájdalomcsillapítót ha szoptatok?
- Milyen nevű antibiotikumot szedhetek, vagy írassak fel úgy hogy szoptatok?
- 4.5 hónapja szültem már nem szoptatok, szeretnék leadni még kb 6-8 kg-ot, valami jó ötlet ami két lurkó mellett is könnyen megoldhato?