Fogyni akartam, de híztam..... mi lehet az ok? (tudásbázis)
Sziasztok!
Köszönöm a kedves szavakat, igyekszem mindenből tanulni és hasznosítani az információkat.
Jaj, és külön köszönet az "enerdzsiért" :)
Felét???
Ezt hol olvastad, vagy ki mondta?
Ha csak a felét viszi be a szükségesnek, az nagyon kevés. Csak szigorú orvosi felügyelet mellett lehet, mert sokszor többet ár, mint használ. 2-300 kcal-val kevesebbet kell bevinni. De a legjobb, ha ezt sporttal éri el.
Még egy dolog eszembe jutott.
Mennyit alszol mostanában?
Több tanulmány is megjelent, hogy csak akkor lehet fogyni, ha az ember alszik eleget. Ez általában minimum 7 órát jelent éjszakánként.
Egyébként pedig az éjfél előtti alvás a legpihentetőbb.
Naponta ötször-hatszor kell enni. 3 nagy étkezés, 2 köztes kicsi, és ha későn fekszel le, akkor még egy lightos utóvacsora is belefér. A lényeg, hogy lefekvés előtt 2 órával már ne egyél. Napközben 2-3 óránként vigyél be valami tápanyagot a szervezetedbe.
Ha csak zöldséget, gyümölcsöt és néha húst, túrót eszel, akkor lehet, hogy a szervezeted besokall az egyoldalú táplálkozástól. Ezért elkezd raktározni. Néha kell a szénhidrát is. Nem fehér liszttel, hanem teljes kiőrlésűvel. Vagy egy kis durumtészta.
De néha egy müzliszelet, vagy natúr müzi is kell.
A gyümölcsök közül valóban van olyan is (banán, szőlő) ami sok cukrot tartalmaz, és ezér van aki hízik tőle. (Én is)
A vérvétel soha nem árt, bár amit Te visszahíztál az nem egy olyan nagy mennyiség súlyra. A nadrág lehet szűkebb azért is, mert vagy puffadva. Vagy sok vizet raktároz a szervezeted.
Érdemes lenne pár napig B6 vitamint, vagy MagneB6-ot szedni. Megnézni mi lesz az eredménye.
Hallottam olyat is, hogy valaki azért nem fogyott, mert calcium hiánya volt.
azóta nekem bevált ez, és még fogyok is :)
mit tornázol, mert az se mindegy
én 2009 január 1 ota diétázom, tornázom, és fogytam ennyit, persze volt kilengésem is
persze, hogy változhat.-
nekem fél év alatt változott... 5szorose lett a prolaktin szintem a normálnak, és azért is híztam 33 kg-ot, és nem tudtam fogyni se, ha nem ettem 2 napig akkor is híztam :( , de kiderult, beállítottak és már fogytam. 70kg volt a versenysulyom mindig, izom, utána lettem 103, most vagyok 88,5, 2 hete mértem :)
Igen, csak az a baj a centivel nálam, hogy ha kicsit lazábban tartom akkor több ha szorosabban vagy feljebb-lejjebb van a centi akkor ugye kevesebb. Nem tudom hogy kellene csinálni hogy mindig ugyanazon a ponton mérjek.
A kezdetkor nem mértem magam centivel, de talán hiba volt. A nadrágjaim viszont talán szorosabbak lettek. Ezért gondolom hogy nem csak a súlyom nőtt, a térfogatom is :((
Szerinted menjek el egy vérvételre? Akkor kiderülne hogy gond van és azért nem megy, vagy a módszerem rossz?
Tavaly voltam akkor azt mondta a háziorvosom hogy ilyen vérképet még nem látott. Ennyire jót. Azóta változhattak az értékek?
Szia!
Az is lehet,hogy csak izmosodtál.Centizz,ne kilókat nézz!
A kajám leginkább zöldség és gyümölcsből áll, némi fehérjével (csirkemell filé, túró) torna napi 20 perc + heti 2x 1 óra. Este iszom egy csésze mályvateát. A folyadékbevitel kb. 2 liter naponta (néha több, néha kicsit kevesebb).
152 cm vagyok és 62,7 kg voltam ma reggel. Legalább 8 kilótól kellene megszabadulnom, de nem megy. Amikor azt gondoltam hogy ez a módszer jó lesz, akkor 60 kg voltam.
Szia! pajzsmirigy, prolaktin, vércukor stb
miket ettél, torna? stb
írd le, hátha tudunk segíteni! mennyit szeretnél fogyni?
Egészségeddel minden rendben van? Vércukor-, inzulinszintpajzsmirigy...
Mit csináltál? Hogyan akartál fogyni? MIt és mennyit ettél? Sportoltál is?
Mennyi ideig csináltad?
Milyen magas és hány kiló vagy?
Mennyi szeretnél lenni?
További ajánlott fórumok:
- 50 év felett mivel lehet diétázni, fogyni?
- Ha tudok szívesen segítek, aki fogyni szeretne, lehet másnak is bejön ami nekem.
- Le lehet fogyni, de nagyon kell akarni!
- Ki ültetett már idén valamilyen magot a kertjébe/és milyet/, én ma akartam, de a tegnap esti szakadó eső után lehetetlen.
- Ma akartam vasalni és a vasalóba beleöntöttem a vasalóvizet és kiömlött a vasalóból és iszonyat gőz jött ki belőle. Mitől lehetett ez?
- Meghíztam az antidepresszánstól, de szeretnék fogyni, hogy csináljam?