Fogyás: A Titok- 2. rész (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Fogyás: A Titok- 2. rész
Nagyon szép, összeszedett, hasznos cikk.
Köszönöm, hogy megirtad, számomra is nagy segitség, bár alapjáratok agykontrollt végeztem s hiszek a pozitiv gondolkodásban és a gondolatok erejében.
Nagyon tetszik a cikk, gratulálok..:)
Egy kis segítség még a fogyáshoz:
Én is (kb.) ez alapján fogytam le fél év alatt 15 kg-t 3 éve, és tartom a súlyom. Cikket is írtam a témában: A kiegyensúlyozott nő címmel, csak még más néven. szerintem tetszeni fog. Igyekeztem rávilágítani a lényegre.
Én azért írtam meg a cikkemet, hátha más is tanul belőle, és nekem is legyen leírva minden egy helyen, hogyha lanyhul a hozzáállásom, akkor tudjam, hogy hová fordulhatok lelkierőért. Szerintem Chalesii is ezért írta.
Hitetleneknek annyit mondanék, hogy télen üvegszámra ettem a Nutellát, mert annyira kívántam, és minden étkezés mellé azt ettem desszertként háztartási keksszel, (ami miatt mindenki hülyének nézett, és azt mondta, hogy visszahízom, de nem érdekelt, és nem is lett igazuk..:DD)
Tudja mindenki, hogy mikor van az a bizonyos nagy sóhaj étkezés közben? Na! Addig kell enni. Utána, ha egy falat van is a tányéron, le kell tenni a villát, kanalat, stb, és eltenni későbbre a kaját. Nem kell kidobni, csak eltenni legközelebbre. Mert ha megeszed, megy a raktárba zsírként. De ehhez az kell, hogy azt edd, amit megkívánsz. Ha csokit kívánsz, hiába eszel almát, joghurtot. Megehetsz belőle egy szakajtókosárral is, akkor sem fogod azt érezni, mint egy megkívánt csoki után: "Igen, ez jólesett!" Ráadásul jóval kevesebb is elég belőle.:)
- Egyél azt, amit megkívánsz.
- A sóhaj után, ne egyél többet.
- kb. 4 óránként egyél.
Így bármit ehetsz, nem fogsz elhízni, mert csak azt eszed, amit a szervezeted megkíván, és fel is használ, így megnyugszik, hogy nem kell raktároznia.
További sok szerencsét.:)
Sziasztok!
Nagyon tetszik a cikk, a Titok filmet is ismerem...mégsem tudtam változást elérni vele, de nagyon jól tudom, hogy azért nem...mert mielőtt hatni kezdene a dolog...feladom :(. Egyszerűbb volt máig beletemetkezni a depressziómba és evészavaraimba, pedig nagyon szenvedek mindkettőtől. Azt már lassan kezdem elfogadni, hogy depire hajlamosabb vagyok, de pontosan azért mert magam ellen fordultam és bombáztam baromságokkal az önbizalmam...
az igaz, hogy 10 éves korom óta nehezebb családi körülmények között éltem, de ez nem befolyásolhatná azt, hogy kivé szeretnék válni. Nagyon szeretném a cikket beiktatni a saját életembe, de azért tántorgok már az elején, mert sokszor elindultam, hogy na most mindent bele, kitartok...és mindig mélypontra kerültem.
Nagyon logikus, reális és valóságos dolgokat írtál, de mi a helyzet azokkal, akik hormonzavarban szenvednek? Vannak sajnos olyanok, mint én, akik sokkal kevesebb kalóriát visznek be,
mint amennyit elégetnek, mégsem fogynak, sőt, legrosszabb esetben híznak. Ugyanez fordítva, például a PM túlműködéses emberek többsége meg sokat eszik és fogynak. Vagy ott vannak a nővéreim, élő példák, akik makk egészségesek, és hihetetlen mennyiségű kalóriákat visznek be! És 175 centijükhöz 52 kiló körül mozognak. Ezekben az esetekben bizony nem működik ez az elgondolás, de miért???
Lehet,hogy mondjuk közben nem eszel annyit.
Mióta olvastalak tudatosabb vagyok és figyelek és kevesebbet kíván a szervezetem.
Idővel annyira ráhangolódik az ember az egész pozitív gondolkodásra, tudatos életmódra, hogy észre sem veszi, de kevesebbet eszik, vagy másabbul kajál... :)
Gratulálok a fogyásodhoz :)
Juj, az utolsó kommented most elrontotta az összhatást. De a cikkedet nagy átéléssel olvastam, tanulságos írás, gratulálok hozzá!
És ne egyetek mekis kaját, ha egy kicsit is szeretitek a testeteket! Miért kínozzátok Őt szeméttel?!
Jó cikk! Ha valakinek ez nagyon hókuszpókusz, olvassa el Szendi Gábor: Párbajok nélkül, okok helyett megoldások c. könyvét. Abban is benne van az elv: „viselkedj úgy, amilyen lenni szeretnél”. És működik, tudományosan, logikus gondolkodással felfoghatóan meg is van magyarázva, be van bizonyítva. Én is nagyon szkeptikus vagyok, és a fogyással kapcsolatban is sokáig csak a kalóriadeficitben hittem, de most már kezdek kételkedni. Az agyunk csodákra képes a testünk felett, csak tudni kell irányítani a gondolatainkat.
Azt meg sejtettem, hogy lesz, aki a fórumban megírja, hogy hiszi a piszi, zabálással nem lehet fogyni. Persze, nem is. De szerintem ez a „módszer” nem arról szól, hogy zabálunk, közben bedumáljuk, hogy a csokis fánk nem hízlal, és lefogyunk. Szerintem ez éppen arról szól, hogy ha mindent pozitívan látunk, ha rendben vagyunk önmagunkkal, ha nem frusztrál nap mint nap, hogy nem ehetek meg egy kocka csokit, akkor a szervezet egy idő után normálisabb működésre vált, és nem fog zabálni az ember. Nem arról van szó, hogy zabálással lehet fogyni, hanem arról, hogy az étvágyat, evési kényszert nemcsak akarattal, erőszakkal, kínlódva lehet csökkenteni, hanem ilyen módszerekkel is. Legalábbis az én olvasatomban erről van szó. Nem hinném, hogy aki továbbra is napi sokezer kalóriát megzabál, az le tud fogyni ezzel a módszerrel. Ezt már én sem tudnám elképzelni.
Szuper a cikk!Örülök,hogy megírtad.
Ráébresztett sokmindenre.
Be is tettem a kedvencek közé!
Szia!
A második cikkhez azért nem csatoltam képet, mert ugyanazon a napon írtam, mint az elsőt... Így fölösleges lett volna :) Az, hogy működik a módszer, nem jelenti azt, hogy egyik napról a másikra adok le 20 kilót. Úgy vettem észre, hogy pont olyan ütemben fogyok, ahogyan elvileg az egészséges és mértékletes fogyókúrákkal lehet, tehát heti 1-1,5 kilót. Ráadásul olyankor, amikor depresszióba esek, elengedem magam az élet egyéb területei miatt (mert nekem sem sikerül mindig pozitívnak lenni), megáll. De mindenképp fogok feltölteni egy képet, amikor elérem az álomalakot :)
Én éppen most olvasom az Önhipnózis-diéta című könyvet és már használom a cd-t.
Szinte minden pontod szerepel a könyvben...
Az én véleményem az,hogy sok igazság van benne.
...de nem vagyunk egyformák...ha valamit "butaságnak" tartunk,nem kell vele tovább foglalkozni!!!
Chalesii...nem tudom kell-e még fogynod...de további sok sikert...és a mozgás is kerüljön a pozitív élményeid közé! :-))
Elolvastam a cikket, már ez is mesének tűnt, de amit te írtál, hát az az 1001. éjszakába is beleillik. Ugye nem gondoltad komolyan?!
Ép ésszel? Bocsi, de azon el kellene gondolkodni, hogy: ok! az embereknek egy része megveszi a csodapirulákat, megvezethetők (mert fogyni szeretnének, bármi áron). De felnőtt embereket mesével etetni legalább olyan megvezetés.
Ez legalább akkora mese, mint a fehér lovon a szőke herceg.
Aranyos!
Érdekes, hogy van akinél nagyon jól működik az önszuggesztió, másnál pedig egyáltalán nem.
A gyógyításban is hasznát lehet venni! Írtátok, hogy diákként elő tudtatok idézni betegséget, viszont gyógyítani is lehet vele! Meg persze fogyni, szépülni :)
További ajánlott fórumok:
- "Nagy fogyás" a TV2-n
- Január 4-től kezdem a fogyásom második részét ki tart velem?
- Hogyan lehet eltüntetni a fogyás hízás miatti csíkokat? Pl derék has mell részről? Nem piros csíkok hanem fehérek.
- Aki járt személyi edzőhöz fogyás céljából, tud velem tapasztalatot megosztani, hogy az erősítés részét mennyire "rágták át"?
- Stagnál a súlyom, pedig még van pár leadnivaló kilóm...segítsetek légyszi, hogyan indítsam be újra a fogyást? (az 1. kommentben részletezem)
- Használt már valaki fogyasztó fülbevalót? Pár éve rendeltem meg, és már nem emlékszem, hogy a fül melyik részére kell tenni.