Fogkefecsere (beszélgetős fórum)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Én sajna nem cserélem olyan sűrűn mint kellene, de azért 4-5 hónap után eldobom. Csak pár fogkefémet úgy szeretem és nincs szívemkidobni. Hozzám nőnek.:)
(Miért szeretem a tárgyaimat ennyire...totemista vagyok, vagy mi?:))
azért gonmdolom hogy szájszag,mert nagyon fennt érzem :)
na meg a testszagot ismerem meg a lábszagot(de ez nem azt jelenti,hogy szoros barátságban állok velük!!!!)
:)))
úristen! ez meg milyen szülő?!
a gyomorfekély még hagyján, de állítólag szív-problémákat, infarktust is okozhatnak a szuvas fogak. (még ez rémlik, régen a rendelőben ilyen okító-plakátok voltak kirakva a váróteremben:))
igen, a büdösről nem is beszélve...
de azt nem értem, hogy magát az egyént hogyhogy nem zavarja, hogy lepedékesek a fogai. egészen más érzés fogmosás előtt és után, az ember szája szinte újjászületik! (bár lehet, hogy aki még sosem próbált fogat mosni, az nem tudja, hogy milyen érzés:)))
dehogy bukott.ismerek anyukát aki azt mondta,nem fogja eröltetni,ha nem akarja akkor nem akarja.
pedig nem csak esztétikailag nem jó.pölö ha valakinek hiányoznak a rágófogai,akkor a nem megfelelően megrágott étel gyomorfekélyt okozhat.
nem semmi!!!
talán az elmúlt 20-30 évben felnőtt emberek között már nincs ilyen, mert az iskolából mindenkit vittek fogorvoshoz minden évben. akkor már csak kibukott, ha valaki nem tud fogat mosni...
(remélem legalábbis:)
Én lehetségesnek tartom, hogy ez a felmérés nem teljesen valós!
Evvel akár ösztönözhetik is a magyar társadalmat, hogy jobban figyeljen oda a fogaira + egy jó kis reklámfogás! Fel kell lendíteni a fogkefe piacot.
Mi 2-3 havonta fogkeféket cserélünk, van külön utazós fogkefénk is (ha hétvégére elutazunk vagy nyaralni megyünk...).
Szerintem sokat elárul a fogkefe a gazdájáról.
Pl ha vendégségben kezet mosok és látom milyen.. én le szoktam vonni a következtetéseket.
Sose számoltam utána milyen sűrűn cserélem a fogkeféinket, de sose néztek még úgy ki mint a képen :). Érzésem szerint 2-3 havonta tuti kicserélem. És egy kis trükk: mindig másmilyen színűt, márkájut (jó bizonyos korlátok között, van egy két elvárásom fogkefe ügyben) veszek. A csere általában úgy zajlik, hogy megyek reggel fogat mossni ránézek a feogkeféinkre és eszembe jut hogy már jó régóta nézegetem ugyanazokat a fogkeféket reggelente és akkor cserélek. Csak ilyenkor nem szabad elfelejtenem bemutatni a páromnak az új fogkeféjét, mert ha nem akkor jön a morgás hogy már megint nem tudja melyik az ővé :))
Szerintem is szégyen ez az 1,1-es átlag!!!
Tényleg rengeteg fogkefét lehet kapni (bár néha elgondolkozom azon ugyan mi kerül egy fogkefén 6-700 Ft-ba?), és egyik szebb mint a másik :))) Legalább is némelyik nekem nagyon tetszik!
valóban átlagosan 1,1 fogkefét használ a magyar?
kiábrándító!!
pedig a reklámokban minden hónapben felvonultatnak valamilyen új extra fogkefét, bebizonyítják, hogy anélkül a tudás nélkül, amit ők most belefejlesztettek a termékükbe, már nem is lehet rendesen fogat mosni. szóval azt hittem hogy mindenki állandóan vásárolja a fogkeféket, alig várja, hogy cserélhesse a régi "elavultat", szóval hogy ez egy nagy piac... de ezek szerint lehetne nagyobb is :)