Fogimplantátum (beszélgetés)
Sziasztok,
első implantációm, panaszmentes bő 3 hós csontosodási idő után a múlt héten íny preparáció és gyógyulási csavar behelyezés.
Eddig szép történet - de A GÓGYULÁSI CSAVAROM MA ESTE KIESETT!!!
Meg vagyok rémülve :(
Mitől lehet ez?
Szimplán csak nem csavarta be jól a doktornő? Vagy valami másra utal? (netán inog az egész gyökér-csavar?)
Ami még érdekes, hogy a csavar nem pont az ínyem szimmetrikus közepén helyezkedik el. A dr nő azt mondta ezt valószínűleg a csont állomány miatt csinálta így a szájsebész, és ilyenkor a fogtechnikusok szokták megoldani az ellensúlyozást, én ebből nem fogok észrevenni semmit és a fog is ugyanúgy fog tartani mint a többi...
Holnap ezzel kezdek, de jó lenne, ha addig is meg tudnátok nyugtatni...
Köszönöm!!!
Ági
És amíg a gyógyulási idö volt addig kaptál ideiglenes fogat?
Nekem sajnos elöl 3 fogat kell majd megcsináltatnom persze ezeket ki is kell előtte hùzni.
Szia!
Nekem összeségében 140.000Ft körüli összegbe került, a húzással, a panorámaröntgennel együtt.
Hozzá kell tenni, hogy 10éve ugyanahoz a fogorvoshoz járok, törzsvendégnek számítok.:) Ennél drágább összegeket hallottam, de nagyjából ez a kategória.
Anita
Szia! Nekem egy fogam implantátum. Egyáltalán nem fájdalmas, én semmit sem éreztem belőle, amikor beültették. Egy éve van, semmi problémám nincsen vele. Csak ajánlani tudom!
Kicsit hosszadalmas. Kihúzzák a fogad. 3hónap a gyógyulás és a csontosodás. Utána beültetik az implantátumot (kb 10perc) aztán megint 3hónap mire az becsontosodik megfelelően, ezt követően teszik rá a fogat. Hosszadalmas, de szerintem jobb, mint a híd, amikor lecsiszolják az egészséges fogadat is.