Foghúzás után úgy érzem, hogy benne maradt pici darab, mit tegyek? (tudásbázis)
Lenne egy kérdésem: milyen esetekben varrják össze az ínyt foghúzás után?
Jelenleg nem fáj a fogam helye, ödémás még rendesen azért, főleg az ínyem külső részén, ott szét van szakadva az ínyem valahogy...ez normális, és majd szépen összeforr oldalt is?
Kaliforniába csinálták, itt sorbamennek vagy nem tudom, nem akarok okoskodni, de most lett "koronázva" a 18as :-)
Röntgenezték előtte, közbe és utána... egyszerűen nem vették észre. Azóta úgy félek a fogorvosoktól mint a tűztől
Hogy a fenébe tudnak kihagyni egy gyökeret?! :O
Sajnálom, hogy így jártál! Remélem nekem az összes gyökerét kiszedték, bármennyi legyen is! :D
Nekem három nap után ugyanúgy fájt a helye, mint húzás előtt. Visszamentem, és kivett egy gyökérdarabot.
Gyerekkoromban foghúzás után, alighogy elállt a vérzés, rögtön ettem. Másik faluba kellett menni busszal, hát megéheztem rendesen. Kiflit, vagy zsömlét ettem zacskós kakaóval.
Tavaly, egy gyökérkezelés után mondta a mostani fogorvosom, hogy nem ehetek tejterméket. Nagyot néztem, hogy miért? Ő nagyot nézett, mikor elsoroltam neki. Attól, hogy nekem semmi bajom nem lett, senki ne kísértse a sorsot!
Pépes és/vagy puha dolgokat ehetsz, DE tejterméket, joghurtokat tilos ilyenkor enni.
Teát, vizet ihatsz, ha szereted a leveseket, akkor ehetsz azt is, illetve én üveges bébiételt ettem. :D
A fogmosással óvatosan, ne sértsd meg a sebet és környékét. (Tudom miről beszélek, mert a 2 felső bölcsességfogamat kihúzták de a 2 alsót műteni kellett. Összevarrták ill. az egyiket 3 darabba fúrva tudta csakm kiszedni a szájsebész.)
Ha megröntgenezik, akkor kiderül hogy maradt e darabka vagy sem?
Nekem is régen bent maradt egy darabka hasonló foghúzás volt.
Az ínyemből szépen kikacsintott az éle, a nyelvemmel meg akaratlanul piszkáltam.
A doki meg fél perc alatt kikapta.
Rendesen éreztem (a fogpiszkával), hogy valami kemény, csontszerű, recés, kicsit hegyes......:( Viszont meg sem akart mozdulni, ezért nem is piszkáltam, csak hozzáértem véletlen, és ennyi elég is volt ahhoz, hogy bepánikoljak! :(
Szóval akkor, ha esetleg tényleg egy darab, akkor az simán ki fog lökődni idővel? Ettől még nem fog begyulladni a fogam helye?
Mi az, amit ilyenkor szabad enni-inni?
Mondjuk éhes nem vagyok egyáltalán, de azért egy kis vizet ugye szabad innom kicsit később?
A foghúzás után...
-foghúzás után a sebet piszkálni, szívogatni SZIGORÚAN TILOS!!!.A sebben megalvadó vérrögnek a helyén kell maradnia, hogy végbemehessen a normális sebgyógyulás. A házi gyógymódok, mint kamillateával, alkohollal való öblögetés is abszolút mértékben ellenjavalltak, mivel az öblítéssel kifordulhat a vérrög a sebüregből, ami elhúzódó gyógyuláshoz, és nagyon kellemetlen utófájdalmakhoz vezet.
-A foghúzás után ne dohányozzon, ne fogyasszon alkoholt, kávét, tejes ételeket.
-A sebben lévő véralvadékot nyelvével ne piszkálja. A száját 1-2 napig ne öblögesse. Nagyon fontos, hogy a keletkező véralvadék kitöltse a húzás helyét- ez a gyógyulás miatt elengedhetetlen.
-A foghúzás után, ha lehet próbáljon meg pihenni, fizikai munkát, sporttevékenységet aznap már ne végezzen.
AAA Klinikák Dent Kft.
FOGÁSZATI ÜGYELET
Túl fogod élni;)
nekem 2,5 óra volt a fogműtét annyira ragaszkodott a bölcsesség fogam. Azt varrás lett a vége.
A doki mondta mozgassam a szám illetve nyissam többször ki meg beszéljek sokat nehogy szájzár legyen.
3 nap és meggyógyul ne aggódjál.
Most próbálj meg kicsit aludni.
A húzástól maradt bent a darab, akkor vizzel nyugodtan öblögetheted, legalább kijön.
Nyugi túl fogod élni:)
Ne szívogasd, alvás csak a ülve. Illetve max 45fokos szögben dőlve . Ezt azért kell mert ha éjjel vérezni kezd ne fulladj meg.
Tejtermék min2-3 napig tilos.
A fog helyét nyelveddel ne piszkáld.
Fogmosás 2-3 nap után óvatosan.
Ha vérzés nem áll el akkor irány vissza a doki.
Ne piszkáld , ki fog lökődni magától!
nem szabad a kezeddel piszkálni, mert vérezni fog.
Arnica montana 9 ch ez nagyon jó pár fogamat nekem is húztak már.
De a lényeg ne nyúlj a sebhez!
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek az alábbi helyzetben? El vagyok keseredve nagyon, mert úgy érzem, nem tudok már megbízni állítólag istenhívő emberekben...
- Őrült vágyat érzek a kollegám iránt, és érzem az ő részéről is!Nem tudom mit tegyek..
- Mit tegyek, ha allandoan faradtnak erzem magam?
- Mit tegyek, ha nagyon egyedül érzem magam? Kezdek begolyózni. Barátom nem foglalkozik velem.
- Nagyon rosszul érzem magam. A férjem mellett beleszerettem valaki másba, de én ezt nem akarom! Mit tegyek?
- Hormonproblémák miatt antibébit kezdtem szedni. Amint elkezdtem, másnap abbamaradt a vérzés. Mit tegyek?