Foghúzás után ez normális? (tudásbázis)
Valaki meg erre esküszik,ahány hozzászólás annyian mást írnak.
Most semmivel nem kennem,belerakott valami gyógyszeres cuccot az szerintem elég lesz.
Volt,hogy én is pont ezt mondtam.Három gyerekszülés,az sem volt semmi,de egy ilyen mély foghelytől egy hétig szenvedtem.
Most már reméljük,hogy egyre jobb lesz,még egy kis kitartás!
A propolisszal óvatosan, mert az alkoholos és az alkohol elnyújthatja a gyógyulási időt.
Valaki írta a Corsodyl-t, de öblögetni sem nagyon szabad, pár nap után nagyon óvatosan, nehogy kimosd a vérdugót a fog helyéről.
Visszakellett mennem,kipucolta meg rakott bele valami gyógyszeres izét plussz irt fel antibiotikumot úgyhogy jól állok.
Megszültem három gyereket de egy fog padlóra tesz.😒
2 éve, 3 hónap különbséggel műtöttek ki 2 bölcsességfogam.
Az első nekem is gyulladt volt, be volt dagadva tőle a halántékom, a második meg "csak" az előtte levőt rontotta, és nem fért el a számban rendesen.
Kiváló inplantológus maxillofaciális sebész a magánorvosom. Nekem azt mondta, hogy legalább 3 napig naponta 3*1 cataflam... fel is írta azt a vízben oldódót, de mondta, hogy a flector por is jó lenne. Az, hogy rossz a közérzeted és fáj, teljesen normális!!! Ne aggódj!
Feleslegesen rástresszelsz, és ettől még rosszabbnak érzed, mint amilyen!
Nekem azt mondták, hogy kb. mire teljesen összehúzódik az íny, az 6 hét. Addig óvatosan szabad csak étkezni. Tényleg volt ennyi idő, mire rendbe jött. A bölcsességfog kihúzása a legkényesebb, szóval aggodalomra csak akkor lehetne okod, ha nekiállna vérezni, vagy belázasodnál, vagy gennyedzeni kezdene... de ezek nem állnak fenn, szóval türelem! És szedj gyulladáscsökkentő-fájdalomcsillapító gyógyszert. A háziorvos is felírhatja a cataflamot egyébként. Vannak magánorvosok akik nem szoktak felírni receptre gyógyszereket, mert azért is pénzt kéne kérni... a házidokid meg ingyen felírja! ;)
Jobbulást! :)
És köszönöm szépen a jókívánságokat!!
Itt rendesebbek az emberek mint a való életben!
Rettentő mély volt a lyuk,mondjuk a fog se volt piti mikor megmutatta a doki azt hittem rosszul látok.. el sem tudtam képzelni hogy befér a számba :D
A dühitő az hogy korábban már elmen tem sztk-s rendelésre,elhajtottak hogy ez ugyan nem fájhat mert ideg nincs a fogban.Nem érezhetek semmit,pedig akkor is rettenetesen fájt.
Igen,normális.
És ismerős amit írsz,én is ugyanígy voltam.Két bölcsesség fog,kétszer.De amikor az azelőtti egyik hátsó fogamról volt szó,akkor sem volt jobb.
Egy hét kellett-aztán egyik napról a másikra elmúlt a fájdalom.Viszont addig néztem mindig az órát,hogy mikor vehetem már be a következő Cataflamot,mert nagyon,szinte elviselhetetlenül fájt a mély seb,mert ezek a fogak után az marad,aminek nem könnyű összehúzódnia.
Semmit nem írt,mondott.
Pedig magánrendelésen húzták nem ingyen mondhatom...
Propolisszal ecsetelem,amúgy tényleg szépen gyógyul.
Aha... miért megy a rendőr sapkában a kútra? Vízért.
Gyulladt fogat nem szoktak húzni, mert nem hat a fájdalomcsillapító.
Nagyon köszönöm,de ez a rossz közérzet normális?
Tényleg szép a sebhely szerintem húzodik össze többször nézem.
Viszont igen alig birom nyitni a számat,inkább csak levest eszem ügyelek arra hogy ne menjen a lyukba semmi.
Azért tudsz nehezen enni,mert gyulladt a helye és mivel leghátulra esik a foghely,ezért olyan érzés,mintha nem tudnád a szádat nyitni.
Nekem is fájt a helye egy hétig,Cataflam-ot szedtem,az segített.
Az a kis fehér lepedék ha lemegy,azt jelenti,hogy ténylegesen gyógyul a seb és elkezd összehúzódni.
Jobbulást és kitartást!
Lázam nem volt.
Lyukas volt és nagyon fájt,gondolom ezért húzta ki.
Szia. Nekem is fajdogalt még pár naposan, mondjuk nekem nem volt gyulladt, amikor kihúzták.
Vettél be gyulladás csökkentőt?
Az mindnekeppen kellene szerintem.
Ez normális vagy menjek orvoshoz?
25én/2 napja/ ki kellett húzni hátsó bölcseségfogamat mert be volt gyulladva és nagyon fàjt.
A seb teljesen szép szerintem,egy kisebb fehér valami van a helyén.
Viszont a közérzetem azóta is nagyon rossz,illetve sokszor ráz a hideg.
Nem nagyon de enyhén fájdogál,enni nehezen tudok.
Menjek orvoshoz
További ajánlott fórumok:
- Foghúzás után még mindig fáj és gennyes szagú váladék folyik néha az orromból. Járt már így valaki?
- Tegnap kihúzták az egyik fogamat. Ma reggelre azon a helyen háromszorosára dagadt az arcom. Ez normális foghúzás után?
- 4 nappal foghúzás után normális, ha leszakad a fejem?
- Több mint 2 hónappal foghúzás után normális még a fájdalom?
- Foghúzás után meddig normális ha fáj a csont?
- Foghúzás után normális a sárga váladék?