Fogászati magánrendelésen van beleszólásom a kezelési sorrendbe? (tudásbázis)
Nekem is csinalta ugy, hgy egyszerre 2-t, 3-at,ha olyan helyen volt,mert egy erzestelenitovel letudtuk.
Sztem ahhoz kell egy fogaszati beutalo, csak puszira nem rontgenezgetnek
Nekem a volt dokimnal volt, XIII.ker. Sztem csomo helyen van,mivel,ha nagyobb a baj, az akar tobb 100 ezer lehet es nem mindenki csengeti ki zsebbol...
van ahol létezik részletfizetés?
Jut eszembe, egeszsegpenztarad nincs? A legtobb dokinal elszamolhato vagy reszletfizetes?
Hát..ha ott ingyen megcsinálják, akkor igen! Van valahol ingyenes panorámaröntgen úgy, hogy csak besétálsz?
Akkor érdemes előtte inkább panoráma rtg-t készíttetni a szájsebészeten ingyen.
Általában nem szoktak, csak egyet tömni, de nekem volt már, hogy mivel egymás mellett volt több lyukas fogam, egy injekcióval betömte őket egy napon.
Én úgy tudom, nem lehet például egyszerre kettőt tömni... De ezt majd a fogorvos elmagyarázza neked miért. Lehet beleszólásod persze, de ha olyat szeretnél amit nem lehet (egészséged miatt), azt úgyis meg fogja mondani hogy ezt nem.
Lehet, hogy igazad van, nekem még régen sok amalgámom volt, ma már azt hiszem, csak egy van, de azt már magam sem tudom, hány éve!
amalgámból lehet:) nekem ezeket a fehéreket is cserélgetni kell 5éven belül.
Egy tömés (ha jó fogorvos csinálja) nem 3 évig, hanem 10-13 évig is kibírja!
szóval, ha a számomra fontos megvan és elkészül, akkor érzékeny búcsú, aztán a többit meg majd akkor, ha pénztárcám engedi
Végülis, igazad lehet. Nem is hazudok, ha elárulom neki, hogy nincs 200ezrem ilyesmire, csak hát azért mentem hozzá, mert szeretném, ha esetleg nem 3évig, hanem 3,5évig tartana a tömés. Sajnos soha nem volt állandó fogorvosom, midegyikkel történt vami azelőtt, hogy végigértünk vna egyszer rendesen az egész fogsoron.
Akkor először csak egy tömés erejéig próbáld ki a dokit, aztán majd meglátod!
tudom-tudom. de sajnos így is elég sokban lesz, nem még hogy BKV-ra is költsek, meg aztán a munkaidő miatt sem mindegy(sem az enyém, sem az övé)
CSak mellékesen mondom, hogy nem mindig az a legjobb fogorvos, ami a legközelebb van, és ahol a legkevesebben állnak sorba! :)
Igen, szeretnék, mert ez van a legközelebb, gyalog is megjárom 5 perc alatt. Nem túl régi még, talán egy hónapja fedeztem fel, h "megnyílt".
Ha mindenképp oda mész, akkor ugyanott vagy mint ha nem kérne semmit a konzultációért!
Szerintem ezt is meg tudod beszélni az orvossal, elvégre a Te fogad, és Te fizetsz érte! :)
No. Megnéztem :
Tanácsadás, konzultáció, árajánlat
(ami a következő kezelés árából
levonásra kerül)
5000 Ft
ez az, ettől félek, hogy a fogak állapota.
Holott én szívesebben kezdenék olyan fehér tömésekkel, amik már jobban zavarnak, h töredeznek, színeződnek.Fehér tömés hátránya... Mosolyvonalban vannak, és hogy hétágra süt a nap, eléggé zavar.
Sajnos ilyen fogsort örököltem, h könnyen romlik, de javítva vannak folyamatosan, most érett meg újra a csere)
Szóval, ezekkel szeretném kezdeni, nem pl egy hatos hátsóval, ami lehet, hogy már nem is egyoldalú, hanem pl 2-3 oldalú tömés lenne.
Ahol én jártam, ott egy sem kért! Szerintem mindenképp olyanhoz érdemes menni, akit már ismerős ajánlott!
Legtöbb helyen kérnek pénzt a konzultációért.
Igen, általában a panorámaröntgennel kezdik. Azt esetleg érdemes megnézni a neten, hogy hol mennyiért csinálják, bár túl nagy különbségek nem hiszem, hogy lesznek.
Orvosa valogatja.en pl.tnap egyeztettem idopontot, megbeszeltuk, mit szeretnek, majd hozzatette elso a panorama rtg,melynek ara 5000.-ft, persze ez is valtozo.
A fontossagi sorrend pedig a te erdeked, ahogy elottem is irtak, mert hiaba szep a kirakat, egy szuvas fogtol a kellemetlen szajszag csak egy, a hozadekai kozul, sajnos sulyos betegsegek forrasa is lehet.
A maszek fogorvoshoz először telefonon bejelentkezel. (Jobb, ha olyanhoz mész, akit már ismerős ajánlott.) Először felméri a doki a fogaid állapotát, majd megbeszéli Veled, hogy kb. mi mennyibe kerül. Szabadon eldöntheted, hogy melyik foggal kezded.
(Ha először mész ahhoz a dokihoz, általában csináltatnak egy panorámaröntgent.)
Normális fogorvos nem kér azért pénzt, hogy belenéz a szádba, de jobb, ha telefonon előre tisztázod.
A fontossági sorrendet a fogak állapota határozza meg....ez a te érdeked.
Azt meg,h. mit csinál a doki az első találkozáskor, magánrendelése válogatja....
Hívd fel és kérdezd meg!:)))
További ajánlott fórumok: