Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Fogamzásgátló szedése utána mennyi ideig kell várni a próbálkozással? fórum

Fogamzásgátló szedése utána mennyi ideig kell várni a próbálkozással? (tudásbázis)

2010. szept. 6. 17:26
szóval akkor a 3 hónap nyert úgy tűnik, pedig szívem szerint már belevágtam volna....
2010. szept. 5. 23:02

Szia!

A 3hónap a legideálisabb.Sok Nőgyógyásznak is ez a véleménye.

Az első terhességemnél éppen lejárt a 3.hónap.

2010. szept. 5. 22:41
mindenképpen várni kell, mert a fogi elvékonyítja a mnyhártyát és még vetélést is okozhat
2010. szept. 5. 22:16
Minimum 3 hónapot, aztán mindent bele. :-) Énis így voltam, és a leállás után a 11-ik hónapban teherbe estem.
9. manóházi (válaszként erre: 5. - AViki)
2010. szept. 5. 19:32
Nagy gratula egyébként, hamarosan babázol. Én még nem tudom elképzelni milyen lesz megint. Most a majd kétévesem leköti az összes energiám.
2010. szept. 5. 19:31
Rosszul fogalmaztam, az ikerterhesség esélye, és nem veszélye természetesen :)))))))))
2010. szept. 5. 19:30

Köszi az eddigieket! Még várom a továbbiakat. Na és ugye pont erről beszéltem, mindenki mást hallott, máshogy tudja, máshogy gondolja. :)))))) ebben a nőgyógyászok sem egyeznek, az enyém pl. javasolja a 3 hó kihagyását, a barátnőmé szerint hülyeség... erről ennyit.

A babának én is úgy gondolom, hogy nem esik baja a mai gátlók mellett már, de a "3 hó" melletiek szerint nagyobb s vetélés és az ikerterhesség veszélye, ha kapásból próbálkozni kezd az ember.

2010. szept. 5. 18:17

Próbálkozni jó!

Ne várj vele!

A testi, lelki egészség fenntartója, fölösleges stressznek teszed ki magad ha vársz x-hónapot és aztán kezded a tesztek nézegetését, csak nyugisan ha minden rendben van, (pont) akkor rendben lesz minden.

5. AViki (válaszként erre: 1. - Manóházi)
2010. szept. 5. 18:09

Nem kell várnod semmit, vetélés után is direkt fogamzásgátlót szedetnek, hogy vastagabb legyen a méhed fala és könnyebben be tudjon ágyazódni a petesejt, ha újonnan teherbe akarsz esni.

Én idén január végén hagytam abba a gyógyszert és áprilisban már meg is fogant a baba.

A mai fogamzásgátlókba annyira kevés hormon van, hogy ha esetleg teherbe esel mellette akkor se okoz gondot a babában, ráadásul könnyen kitisztul a szervezetből.

Sok sikert!

2010. szept. 5. 18:07
Ez így van, várni nem feltétlen kell, de idő mire beáll a hormonháztartásod és a szervezeted meg mire a méhnyálkahártyád, ugyanis elvékonyodok a fogamzásgátlótól.Az pedig ugye fontos a megtapadásnál.
3. Bcicus (válaszként erre: 1. - Manóházi)
2010. szept. 5. 18:02
Várd ki a 3 hónapot, mert addig hatással van a szervezetedre az a rengeteg hormon. A babának nem lesz valszeg tőle baja, de könnyne vetélés lehet és egyátalán kell a szervezetdnek egy kis pihi.
2. 204b456479 (válaszként erre: 1. - Manóházi)
2010. szept. 5. 17:46
Semennyit nem kell várni, ezek tényleg nm olyanok, mint régen, nem okoznak gondot akkor sem, ha valaki mellette esik teherbe. De ha biztos akarsz lenni, várj 1-2hónapot, biztos ami biztos alapon... :)
2010. szept. 5. 17:33

Nemsokára kétéves a kisbabám, mióta nem szoptatom, Yasminelle-t szedek, lassan

szeretnénk másik babát, de mindenhol mást olvasok a témában. Van, aki szerint, egy napot sem kell kihagyni, mert ezek a mai fogamzásgátlók már nem olyanok, mint régen. Van a régi teória, 3 hó kihagyás, mert amúgy teherbeesés esetén nagyobb a vetélés vagy ikerszülés esélye. Ki mit tud a témáról?

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook