Fogamzásgátló szedése melletti teherbeesés (beszélgetős fórum)
Nagyon jól csinálod.
Kívánom, hogy a számotokra legkedvezőbb döntést sikerüljön meghozni!
A férj véleménye szerintem ilyenkon nagyon nagyon fontos, mert végül ő az, aki a kezdeti időkben az anyagi biztonságot nyújtja, akinek elégedettnek és boldognak kell lennie a helyzettel, különben menekülni kezd.
Ha a férjed őszinte és bevallotta, hogy nem készült fel rá (ez vajon a nem akarommal egyenlő?), akkor erősen kell agyalni..... a "ráerőltetett" gyereknél nincs rosszabb, a férfi csapdába esettnek érzi magát és szabadulni igyekszik, de legalábbis a lelkesedése alábbhagy...
Valóban nem éri meg csak azért, már ha szabad ilyen csúnyán fogalmazni. Mármint a három gyerek. A kiadások nagyságrendekkel nagyobbak.
Szerintem a mérlegelésnél minden apróság fontos lehet. Vannak-e nagyszülők, jó óvoda, el lehet-e majd helyezni a gyerekeket, piacképes-e a szakmád, tudod-e magad szinten tartani a gyerekek mellett, esetleg lehetőség tanulásra, át- továbbképzésre...
Mennyire tudtok takarékoskodni, férjed szakmája, elhelyezkedési lehetősége milyen, stb...
Aztán végül úgy is az anyai szív dönt többségében. A legfontosabb, hogy adottak a körülmények, akkor szeretnél-e harmadikat. Mert van, aki eleve nem akar egynél, kettőnél többet.... Férjed szeretné-e, elfértek-e, később is megkapnának-e mindent, akár mőségi időben, energiaráfordításban...
Nehéz dolgok ezek...
szia!
Az én kisfiam is íígy fogant, és nagyon megijedtünk (én 23, párom 19) és aztán úgy döntöttük, hogy megtartjuk, beleszületett a semmibe. Most 4 éves és imádjuk. A legszebb dolog az életünkben. Sikerült felnőni a feladathoz. :) Több gyerek mégh nincs, de majd szeretnénk.
Szia!
Az egyik klubban,amiben rendszeresen fórumozok van egy lányzó (bocsi, nem írom a nevét,mert nem tudom hozzájárulna-e ),akinek az egyik gyerkőce így fogant. Megtartották és szerencsére teljesen probléma mentes volt a terhessége és a szülése is. Nem tudom hány éves most pontosan a gyerkőc, d kisiskolás és minden rendben van vele. :)
Egyébként ha az orvosod is ismeri a körülményeket,akkor nyilván sokkal körültekintőbben fogja vizsgálni a babát,hogy ha baj van,akkor még idejében tudjatok dönteni.
Nem járok pont hozzád hasonló cipőben, de ha gyereket terveznék biztosan kalkulálnék, hogy anyagilag hogyan állna a dolog most is és később is.
Ha tudsz már fix dolgokat, pl, hogy most is gyest/gyedet (nem emlékszem) kapsz, és hitelt vesztek fel, lehet kalkulálni. Ha ennyi időre kiesel, tudsz-e majd visszamenni dolgozni, ennyi bevételkieséssel egy fizetésre hagyatkozva mennyire lehet biztos az élet hitellel.....
Sok a "száraz tény", amit csak ti láttok át a család kasszát illetően.
köszönöm a hozzászólásokat.
igen, én is kétségbe vagyok esve, nem terveztünk harmadikat egyenlőre.Költözni készülünk, most veszünk fel több millió ft-os hitelt, és én csak gyest kapok, szóval nem egyszerű.Jövő héten kiderül az igazság, aztán átrágjuk rajta magunkat, nem tudom, hogy legyen.
Szia!
Én sürgősségi fogamzásgátló mellett maradtam terhes, először el sem akartam hinni, hiszen az orvos azt mondta, 99% a hatása, ha benne vagyunk a 24. órában. És benne voltunk még a 16-ban is, szóval bevettem, és biztosra mentem, hogy hatni fog. Aztán csak késett, de vártam. Mikor már 10 napot késett, kétségbeestem, és vettem tesztet. Azonnal pozitív lett. Rosszul lettem, és el se hittem, és utána még csináltam kettőt.. Mind pozitív. Elmentem orvoshoz,beigazolódott, terhes vagyok. Nekem két fiam van, nem terveztük harmadikat, így úgy volt, hogy elvetetjük, de meggondoltuk magunkat, és nembánjuk, sőt, nagyon várjuk. Most vagyok a 20. hétben, és úgy néz ki, ő is kisfiú.
Szia!
Ha a védőnőnél is pozítiv,akkor valószinűleg tényleg baba.
Nekem van egy ismerősöm,aki szintén több hónapos fog.gátló szedése mellett esett teherbe!A családtagja mondták nekik,hogy ne tartsák meg mert biztos,nem lesz egészséges.De szerencsére megtartották,(több vizsgálatot is végeztek rajta)és azóta boldog kis családként élnek a már több mint 1éves egészséges kisfiúkkal!
Szóval ha feltudnátok még 1 csemetét nevelni,szerintem tartsátok meg..Biztossan több vizsgálatot fognak rajtad is elvégezni.
Amúgy meg ezek a fog.gátlók már olyan kezés hormont tartalmaznak,hogy szerintem nem árthattak babának!
Sziasztok!
Jangee fogamzásgátlót szedek 7 hónapja, és júliusban kimaradt a megvonásos vérzésem.Teszt nem egyértelműen, de pozitív, a védőnőnél végzett speciális teszt egyértelműen pozitívat mutatott.Aug. 21-én kell mennem uh-ra, hogy megállapítsák ténylegesen a terhességet, és azt, mennyi idős.Van egy 5 éves és egy 15 hónapos lányom.Olyan fórumozók hozzászólásait várom,akik hasonló cipőben járnak, vagy jártak.Kérlek írjátok meg, hogyan vészeltétek át az időszakot, megtartottátok-e a babát, vagy még sem, érzéseitekre, tapasztalataitokra vagyok kíváncsi.Egyszerűen csak megértésre vágyom és arra, hogy meghallgassatok, beszélgetni tudjak veletek.Nagyon köszönöm....
További ajánlott fórumok:
- Megéri 17 évesen elkezdeni a fogamzásgátló szedését?
- Spirál melletti teherbeesést minden esetben meg kell szakítani?(elvetetni a babát?)
- Tervezett teherbeesés időpontja előtt szerintek mennyivel korábban kell a fogamzásgátlót letenni, és még másképp védekezni?
- Mik a tünetei a fogamzásgátló melletti teherbeesésnek?
- Bélendometriózis műtétem volt, előtte Mistral fogamzásgátlót szedtem, mekkora a teherbeesés esélye?
- Spirál melletti teherbeesés