Fogamzásgátló abbahagyása után ha szúrkál néha a petefészkem, az bajt jelent? Ti mit tapasztaltatok, amikor letettétek a tabit? (tudásbázis)
Voltam nődokinál, csinált ultrahangot, megvizsgált, csinált rákszűrést és emlővizsgálatot is, azt mondta minden teljesen rendben van, teljesen egészséges vagyok.
Viszont a tabi abbahagyása utáni második "igazi" mensim nem nagyon akar megjönni, pedig már majdnem két hete késik (ha 28 naphoz számolom). A petefészekszurkálás nem jelentkezett mostanában, viszont múlt héten napokig olyan szinten fájtak a melleim, hogy a pólót alig bírtam elviselni magamon.
Barátkozzak meg azzal, hogy a tabletta utáni időszak már csak ilyen lesz?
Sziasztok!
En is most hagytam abba a fogigätlot, es nekem az alhasam fäj ällandoan. ahogy olvasgattam, ez normälis. Pattanäsokat meg nem vettem eszre, de csak 2 hete hagytam abba.
Egyebkent en is pcos vagyok, es aggodok is hogy hogyan sikerül. Neked mennyi idö mulva sikerült?
A dokim nagyon erti a dolgät es kezel mär vagy 2 es fel eve (ujra), szedem a metformint, dietäzok es sokat mozgok. Meg szedtem ugye a tabit. De most hogy mär abbahagytam, felö hogy ujra elöjönnek a cisztäk.
Nem tudom miben bizzak, tartok töle hogy nem lesz olyan egyszerü.
Szerintem természetes. Eddig nem éreztél fájdalmat, semmit, mert a gyógyszer szedése alatt nincs premenstruációs tünetet, tehát nincs fájdalom. Most hogy abbahagytad gondolom fura a szervezetednek most áll vissza a természetes rendbe.
Én nem gondolom hogy bármi probléma is lenne, de orvos én sem vagyok.
Szia!
Csatlakozom előttem szólókhoz, mindenképp keress fel Nőgyógyászt!
Elég sok variáns van mitől lehet:
-van akinek ovulációkor jelentkezhet alhasi görcs, szurkáló érzet
-fenn áll a cysta lehetősége is (nekem is ez volt), valamint egy esetleges elzáródás a petevezetőkben-
- vagy tényleg csak simán, most kezd magához térni a szervezeted ezen része
vagy csak beindultak a petefészkeid, v neccesebb.
én a helyedben elmennék egy hüvelyi UH-ra. mi is babát akarunk augusztustól, de én PCO-s vagyok, így addig próbálom magam helyrerázni. remélem, neked nincs bajod!
Spontán ovuláció?
Szerintem örülj neki, az ovuláció lehet fájdalmas,de legalább annak a jele, hogy VAN.
Sokaknak az évekig tartó tabiszedés ezt a képességét teljesen lenullázza
Azért hagytam abba, mert babát szeretnénk :) De megvárjuk a 3 hónap türelmi időt, addig óvszerrel védekezünk.
Mindenképp tervezek egy nőgyógyászati vizsgálatot még ebben a hónapban, de kíváncsi vagyok, hogy melyikőtök tapasztalt ilyesmit és mi volt! :)