Fogamzásgátlás a negyedik X után! (beszélgetés)
Írták hogy terhes lett elkötés után...
Ha statisztikát néznénk 1000 elkötésből vajon hányan lettek mégis terhesek? Kicsit kíváncsi vagyok.. ;)
Ez se 100 % - os.
" Teherbe estél petevezeték elkötése után? " Kicsit olvass bele.
De a legjobb ha a dokidat kérdezed ki. Akár azzal az indokkal hogy olvastál erről is...
" Nem nagyon megbízható módszer, a hüvelyi tampont használó nők 30%-a teherbe esik. "
Vény nélkül kapható.
Patentex és Pharmatex 2 közül használtam valamelyiket. Baba nem lett, de megkeverte a ph-mat. :(
Az valahol jó ha nincs már ennyi ideje mensid.
Akkor már nincs peteérésed, nem kell félned, és vigyázni se... " Elvileg " ez vajon mit jelent?
Mert írtak itt egy másik fórumba olyant : El vagyok kötve, és mégis terhes lettem. Nem biztos szó szerint idéztem. De azért az is irtó érdekes... El vagyok kötve / égetve a petevezetőm. és mégis terhes lettem...
Még van, és rendszeres. Tehát nekem még van peteérésem. Gondolom Én... És jobb ha védekezünk. Tényleg nem akarok 50 évesen terhes lenni...
Sziasztok,
Mivel a gyógyszert már nem szedhetem tovább és spriál sem jöhet szóban a nőgyógyászom a fogamzásgátló tampont ajánlotta. (Szülés után 10 éve használtam már.) Viszont ezt sehol sem találom. Lehet, hogy már nincs forgalomba? Tud valaki erről vmit?
Köszi
Köszi a kimeritô válaszod :)
Ne haragudj, nem tudom mi az a " Banyakór "
Te miért nem akarnád elköttetni magad?
Annyira nem egyedi, mással is történt hasonló valószínű.
( honnan kellene tudnom a beleink hogy kanyarodnak a pocakban? és ha szorulása van valakinek a bélszakasz bármelyik részén elakadt bélsárt összekeverhetik 1 nem létező daganattal, akár 1 ultrahangos vizsgálatnál. Tűnödött a 2 orvos 30 éves szakmaiság mögöttük... Hol a ciszta? Kb itt volt... 1-ik száját elhagyta a " bélsár " szó. Akkor mondtam sokszor volt szorulásom, zöld teát iszok jó ideje, tudok wc-re menni ). És itt nem kutakodtak tovább, Ők is hibáztak.. Probléma megoldva.
Itt leírtam, könyvet nem írnék erről, azt hiszem.
Volt pár dolog amibe nem kaptam tájékoztatást.
Pl 1 bizonyos gyógyszer mellékhatásai, ez mindenkinél így van, szinte...
Továbbá ez a bogyó nincs 10 éve nálunk forgalomba, és sok tapasztalatuk nincs a doktoroknak ebbe.
Sok dolognak itt nézek utána.
Fő témához is szóljak. Vészesen 5x es leszek. Naptár módszer, peteérés kalkulátor, egyéb ( már írtam valahol ). " Banyakór " pillanatnyilag sehol. Tehát igencsak ciki lenne ha nagy pocakom lenne. Elkötni nem akarnám, spirál stb eszközökhöz is " öreg " vagyok.
Kizárólag a csontritkulás miatt ( valahol ) örülök hogy még megvan...
Szia Töprengő ,
Szerintem nem kell bocsit kérned, mert amit irtál az nem pontosan fogamzásgátlás, de azért egy kicsit kapcsolodik:) Meg egyébként is, ha valami nyomja a lelked, azt el kell mondani valahol, és itt nagyon szépen elmondtad. Igazad van, ha méltatlankodsz, hogy csak ugy kuldozgettek téged, de az orvosoknak és az orvostudománynak is meg vannak a határai, és lehet, hogy te egy kulonleges eset voltál akire nem voltak felkészulve? Errol talán konyvet is irhatnal "A petefészek arnyékaban" cimmel? Egyébként nekem nem a szakteruletem. En csak utánaolvasok és utánanetezek és megprobálok felvilagosulni... és most tőled is tanultam, koszi:) De szerintem a vazektomia 40 után egy jo dolog:)
Köszönöm a választ.
Sőt örülök hogy te tudod, legalább felvilágosítasz.
Biztos szakterületed.
Nyílván tudják az orvosok!
Jó pár dolgot nem közölnek. Vagy fontos dolgot nem kérdeznek a betegtől.
Az uh szerint petefészek cisztát láttak nálam. Ct-re is küldtek, ott vissza küldtek nőgyógyászatra...
Újabb uh vizsgálatok. Ciszta eltűnt...
De azt senki nem kérdezte : a " belei rendbe vannak "?
Elkezdtem zöld teát inni, a beleim rendbe jöttek! ( beleuntam az állandó szorulásba )
Magyarul a petefészek árnyékában a " cucc " a bélben el volt akadva!
Szóval miről beszélünk?
Ennyit a tudásról.
Jaaj bocsika ez nem a fogamzásgátlás...
Ha te nem tudsz valamit, abbol még nem következik, hogy az orvosok se tudják. Nem kötnének le senkit, ha veszélyes lenne. Ha egy férfi hetekig nem ejakulál, akkor is felszivodnak a régi spermiumsejtek és ujak termelődnek.
Az obszkurantizmust meg abszolut nem lájkolom.
Szerintem a " lekötés ", nők vagy ffiaknál, 1 csomó dolgot nem tudunk.
Mikor mit csinál a szervezet.
Hova pottyan az " elvágott " petevezetékből az érett pete.
Semmi sincs ingyen. Még az " élvezet " se :'(
Miért léptél le?
Ismerősbe botlottál? Az, személyesen is megtalál... ;)
A szexért fizetni kell. :))) Vagy így, vagy úgy. :))) Ha óvszert veszel, az is pénz. Ha utána gombás fertőzésed lesz, annak a kikezelése is pénz.
Jó lenne, ha bírnám a spirált.
Mikor alkalmaztuk, én se igazán éreztem...
Utána gomba brrrr.
Kényelmes, nem kell tusolni azonnal. ;)
Elhiszem, hogy ezt írják, de azért guminál durva lenne a 18, ha normálisan használják. Persze ha nincs végig fent, előtte szórakoznak gumi nélkül, az más, de az már nem a szakszerű használat. (Lányomék óvszert használnak, és amikor késik pár napot, én már ideges vagyok, ő tök nyugodt, azt mondja, fizikai képtelenség, nyugi. (ha szakad, az más téma lenne, nem tudom, ez a 18 mind szakadást takarhat?)
Mi is évek óta gumizunk, nagyon jó minőségűek amúgy.
Összefoglalva: vannak "biztonságos" - "nem annyira biztonságos" - "szoríts kalmopirint a combod közé" fog.gátló módszerek.
A biztonságos módszerek a(z)
- sterilizáció
- spirál (BÁRMELYIK - HORMONOS VAGY HORMON MENTES)
- "implant" - felsőkarba beültetett hormonos cucc.