Fodrász sulit keresek (felnőttképzésben), tudtok ajánlani megbízható, jó ár-érték arányú, gyakorlatias iskolát? (tudásbázis)
a besről nem hallottam, biztos, hogy létezik?
amelyik sulinak honlapja sincs, az elég fura...
Akkor legalább statisztikát hadd csináljak, commentek nélkül. Ki hová járt Bp-en, vagy környékén?
Köszi
Hahó fodrászok!
Légyszi segítsetek!!!!
Köszi :-)))
sehol nem találtam semmi kézzel foghatót, pont ezért tettem itt fel a kérdéseimet
tudom, hogy húzós, és nagy elszántság na meg persze pénz kell hozzá. Köszi amúgy a segítséged!
Még valaki? Mondjuk végzett fodrászok?
A tanulók saját munkaruháikban, saját kéziszerszámaikkal dolgoznak. A modellek biztosítása a hallgató feladata. A felhasznált anyagokat – a festék kivételével – biztosítjuk.
A sikeres vizsgát tett hallgatók középfokú, államilag elismert női és férfi fodrász szakképesítésről szóló bizonyítványt kapnak, amit a NSZFI (Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet) mint állami szerv állít ki.
A 2008-ban vizsgázott fodrász hallgatóink vizsgaeredményeinek átlaga 4,27.
Tantárgyak: Szakmai ismeretek, anyagismeret, munka és környezetvédelem, gazdasági, vállalkozói, marketing alapismeretek.
Az utolsó kettőt már tanultam a közgazdaságiban ahova most járok. Legalább ennyi hasznom van belőle.
ja nem
Ahol gyakorlati helyet is adnak ott az oktatás minden szombaton 9-17 óráig van tehát 8 óra a többinél meg cask 4 óra
Mindkét esetben heti egyszer.
Azokat a képzéseket amiket szalonok ajánlanak szerintem csak gyakorlattal foglalkoznak. A szakmához meg kell tanulni az anyagismeretet, meg vállalkozói ismereteket meg egy csomó más dolgot is ami nem fodrászat. Van olyan verzió is az alfánál ahol csak az elméletet tanulod és magad keresel gyakorlati helyet. Így ki lehet hozni olcsóbban is meg drágábban is. Sokat dob később a hírneveden ha egy neves szalonban tanultál, persze ez nem jelenti hogy jobb leszel. Te döntésed.
A gyakorlatot le kell igazolni de azt nem tudom hogy hányat. Az alfánál elég felületes a képzés. Aknek fingja sincs a dolgokról az nem fog összedobni egy kontyot azután hogy egyszer megmutatták, márpedig ilyen alacson óraszámban nem jut sok gyakorlás egy egy területre. Anyukm egy műkörmős barátnője tanult náluk és sorra megbuktak akik előtte nem próbálkoztak otthon magukban.
Szia!
Énis kerestem már ilyen iskolát de majd csak érettségi után kezdek bele. Az alfakapos szervez ilyen 14 hónaposat. Az amelyik gyarkolati helyet is ad 360 ft körül volt legutoljára amikor néztem.
Sziasztok!
Az éves (vagy 13-14 hónapos) képzések érdekelnek elsősorban. Azt meg tudja valaki pontosan mondani, hogy az ilyen típusú sulikban hogy lesz elegendő óraszám a vizsgákhoz? Ezt mindenkinek magának kell leigazoltatni és leszervezni, max egy "kis" gyakorlatot tudunk szerezni a sulik tanműhelyében? Van olyan suli, ahol az összes gyakorlati órát le tudom tölteni? Köszi előre is az infókat (sulis negatív tapasztalatok is jöhetnek).
További ajánlott fórumok:
- Hitek, Istenek, Angyalok, Ördögök - gyakorlat, elmélet
- DPD futárszolgálatról várok tapasztalatokat. Megbízható-e?
- Melyik volt az a "jótanács", amit a gyermeknevelésről kaptál, és tényleg jótanácsnak hittél, míg a gyakorlat bebizonyította mekkora butaság?
- Aki tanultabb, értelmiségi munkát végez, azok megbízhatóbbak egy szakmunkásnál? Hűségesebb stb?
- Tudom, hogy adhat téves eredményt a terhességi teszt, de ez gyakorlatban is igaz? Tapasztalatokat kérek! Köszi
- Az anyatej és az elválasztás gyakorlata