Fitness labda (beszélgetés)
Nekem Thera-Band labdám van.Számítógép előtt, vagy tévénézés közben ezen ülök. Volt egy időszak mikor fájtak a lábaim, akkor ágyon fekve a labdára tettem fel a lábamat, magasabb , és sokkal jobb mint párnával felpóckolni.
Nekem, mivel velemszületett gerincproblémáim vannak, érdemes használni a labdát. Csak azzal hogy ülök rajta, a törzsizomzatot folyamtosan mozgásban tartja, erősíti. De tornázok is vele, csak nem rendszeresen. Mióta nincsenek fájdalmas tüneteim lustább vagyok kicsit. Az egyre jobb állapotot nem csak a labdának köszönhetem, de ez is egy, a karbantartó életbódomban. Szeretem, hasznos. Kb 5-6 éve használom folyamatosan.
A labdát derékfájás ellen és arra használnám hogy kicsit átmozgassa a derekamat,hátamat. De vagy nincs hozzá fantáziàm vagy hátonfekve rajta pl.szédülök😨
Egyébként van egy futópadom(legjobb befektetésem) amit vagy intenzív gyaloglásra vagy kocogásra rendszeresen használok(na jó...hetente többször)
Én mindig azt mondom mindenkinek, hogy ne higgyen a mosolygós reklámoknak!
Ha használunk ilyen eszközöket, akkor tuti, hogy nem fogunk mosolyogni közben;) Az ilyen eszközökkel épp annyit kell "edzeni", mint eszköz nélkül.
Az ilyen eszközök nélkül végzett gyakorlatok épp oly hatásosak, és pont annyira nem ártalmasak, ha jól végezzük, illetve hiába mondják, hogy jobb a deréknak, stb., ez is csak akkor igaz, ha a gyakorlatokat jól csináljuk.
Természetesen nekem is vannak itthon sporteszközök. Lépcsőzőgép vagy mi. Ráugrok és taposok. Nem használom minden nap, de rendszeresen taposok rajta;)
Van bicajom (szabadtéri), ezt csak akkor használom, ha jó idő van, azaz ha esik az eső vagy fagy, akkor már pihizik a padláson. Annak ellenére, hogy a bicaj rendszeres használatban van, a férjem imádja szobainasnak használni:DDDD
Vannak súlyzóim is, amiket emelgetek szinte rendszeresen.
Labda nincs. Ezt mindig hülyeségnek tartottam. Még ruhát sem lehet rá akasztani:DDDD
Naná, hogy :D.
Bár lehet már leengedte a férjem, mert a padláson van, és ezer éve nem néztem rá :)
További ajánlott fórumok:
- Zumba fitness - CSAK tapasztalatok
- Vélemények fitness dvd/kazettákról
- Aktív kismamák - fitness terhesen is
- Jó, ha valaki sokáig a fitness labdán ül? (55 cm-s, és a 10 éves gyerek tv nézés közben)
- Fitness labda javítót ismertek Budapesten, Illetve, hogyan és mivel lehetne megragasztani?
- Hol lehet fitness labdát venni?