Férfiaktól jön meg az önbizalom? (beszélgetés)
Nem. Nem a férfiaktól jön meg az önbizalom.
Már ha az a kérdés, hogy egy nő önbizalma egy férfitól függ-e.
Légypiszok. ;)
"Az önbizalom egy olyan belső erőt, bátorságot ad nekünk, amellyel érezzük, hogy képesek leszünk véghez vinni amibe belevágtunk. Az önbizalom által hiszünk magunkban, a saját tudásunkban, képességeinkben, teljesítményünkben.
Ez a belső hit, erő nagyban javítja az esélyeinket a siker elérésében, hiszen általa képesek vagyunk a maximumot kihozni magunkból."
Én nem vagyok tanár:D
És igen, én is egy olyan szakmát választottam, amivel lehet keresni annyi pénzt, amiből egész jól meg lehet élni:D
"Tanári fizetésből albérletet sem lehet fizetni, hiszen elég keveset keresnek, nem? Hát akkor mi a megoldás? "
A megoldás az lenne, hogy nem várnám a sült galambot, értsd: valaki emelje meg a fizetésemet, hanem specializálódnék olyan irányba, amiből meg is lehet élni. A munkát és a keresményt senkinek nem "adják", azért meg kell dolgozni.
A sikeres és boldog emberek azok, akik megkeresték azt, amit szeretnének csinálni, majd annak azt a szegmensét, amiért fizetnek is. Ennyi a nagy titok.
Nem, nem illetlenség. Terminus technikus.
Leginkább arról beszél, aki megpróbálja a másik ember "illetlenségének" feltüntetni a saját tudatlanságát. Ilyenkor kérdezni illik, ha nem értesz valamit. Az az intelligencia jele ... lenne.
Nincs különbség.
Akkor van valakinek saját ingatlanja, ha az ő nevén van. Hogyan került oda? Amíg nem bűncselekményből, addig csak a sikertelen egzisztenciák meg a bunkók firtatják.
Ja, nem! :O
Valószínű, hogy mégis csak mi okozzuk! :-DDDD
Nem mintha nem tudnám teljesen megérteni! :-D
Azoknak van csak aztán önbizalmuk! :-D
Így van. Aztán rájönnek, hogy ott is meg kell dolgozni a pénzért, majd haza jönnek, keresnek egy nőt aki a szerelem nevében eltartja őket és tökéletesen betölti a házi rabszolga szerepét amíg ők a kocsmába héderelnek! (Ez csak egy mellék propaganda gondolat!) :-D
Ide jutottál?:)
Ma végül is mindkét nemnek szüksége van önbizalomra.
Nézem ezeket a fiú gyerekeket a lecsúszott gatyáikban, mintha most esett volna ki a pelus.
Ülnek az iskolapadban, míg ki nem rúgják őket, mert kilépni az életbe nincs bátorságuk.
Az oktatásunk sem olyan híres már, mint volt 30 évvel ezelőtt...(ez egy mellék gondolat volt:))
Ezekből a mai gyerekekből nem lesznek "karakterek", ezek nem fognak itt forradalmat csinálni, hanem kimennek a könnyebb életbe.
Ilyenen nem érdemes vitázni.
Minden korszak más. Én speciel nem szeretnék most fiatal lenni itt.
Nekem mondod, mik a hibák? Ajajj, hogy baj!
Én annyit vitázok azon, hogy nekünk volt nehezebb, vagy a gyerekeinknek,...már belefáradtam, néhány ismerősöm olyan fafejű.:((
Még nincs.
Sokan vágynak szerintem is saját lakásra, de legalább annyian állami bérlakásra is. Nagy hiba, hogy Mo. nem épít ilyeneket- vagyis csak néhányat.
Akkor még tényleg várhat, így érthető, gondolom nincs család.:))
Különben nem értem ezt az egészet....mintha az egész világon csak a magyarok vágynának saját
ingatlanra. Pedig dehogy.
Akkor egy dolog biztos.
A társadalomtól nem jön meg a nők önbizalma! :-DDDDD
Nem, adósságba verhetné magát néhány évre..
Ő költözik a munkahelye közelébe, ha lehet.
Néhányszor már váltott. Neki ez a kényelmes egyelőre. Később majd eldönti, hol is szeretne élni...
Vagy, ha nem tetszik a szomszéd, elmehet hamar.
És melyik állat pusztítja a saját környezetét tudatosan?
Ha azt állítjuk magunkról, hogy mi nem állatok vagyunk, úgy miért keresünk példákat az állatok között?
És eljutottunk oda, hogy megint propagandát keresünk a saját igazságunk alátámasztására. :-)
Ámen!:)
Ok, befolyásol bennünket a társadalom megítélése, a társadalmi helyzetünk. Leginkább azok, akik felnevelnek bennünket.
De nézz csak szét az állatvilágban! Melyik állat neveli még a már kifejlődött kölykét?
Csak az ember ilyen "utógondozó".
Néha azt hisszük, hogy ami nekünk használ az másoknak is segít. És ezért hisszük azt, hogy ami a mi igazságunk az általános igazság. Mert ha minden ember egyenlő körülmények között, egyenlő élet tapasztalatokkal és anyagi háttérrel rendelkezne, csakis akkor beszélhetnénk teljes általános igazságról. Így azonban csak a sajátjainkat ismerhetjük. És a saját élethelyzetünk és tapasztalataink szerint ítélünk meg másokat. Ezért nincs igaza valójában senkinek és ezért érezzük és mondjuk, hogy nincs igazság.
Az eszme győzelme annál könnyebben lesz lehetséges,. minél nagyobb arányú az embereket összességében befolyásoló propaganda.
" Mi magyarok így vagyunk összerakva. Ez van. Nálunk fontos a tulajdon, a saját lakás, nem úgy, mint külföldön."
Ez nem minden magyarra igaz! Nem így vagyunk összerakva, bele lettünk kényszerítve.
Az egyik gyerekem lakástulajdonos, a másik meg albérlet párti - egyelőre. Nem mindenkinek fontos a tulajdon. Ha nálunk is lenne sok jó minőségű bérlakás az emberek sokan azt választanák. Nincs mit választani.
Nem akarja beléd magyarázni senki, örülj neki, hogy a kevés kivétel közé tartozol, akinek szép kerek az élete. Jó olvasni, hogy van ilyen is. :)
Igen, én a másik véglet vagyok, jó azért látni a másik oldalt is: képzelj el egy olyan apát aki most is úgy kezelne téged - ha hagynád -, mint egy kisgyereket (ide menj, ezt tedd, ez a helyes, stb. Igyekezett meggyőzni, hogy maradjak a skizofrén férjem mellett, mert mellette biztonságban! vagyunk a kis gyerekemmel, csak azért, hogy ne hozzak szégyent a válással az ő fejére. Azt hittem, hogy egy nagyon erős család van mögöttem, s most amikor tényleg segítségre lett volna szükségem jöttem rá, hogy velem szemben is összezárul a családi kötelék, ha nem úgy döntök ahogyan őszerinte kell. ) Ahogy írod, "azoknak minden megoldás jobb".
További ajánlott fórumok:
- Asszertivitás, mint az önbizalom fokmérője
- Az önbizalomhiányon tud segíteni egy pszichológus?
- Miért önbizalomhiányos annyi ember?
- Ötletek, tippek, tanácsok a féltékenység leküzdésére és az önbizalom erősítésére?
- Az öndicséret bűzlik. Ez igaz? Avagy mi az egészséges önbizalom?
- Hogyan csináljak jó nőt magamból? Hogyan küzjem le az önbizalomhiányomat?