Ferdinánd recept

Elkészítési idő 200 perc

A Ferdinánd hozzávalói:
A tésztához:
1/4 l tej
1 db élesztő
6 db kockacukor
1-2 csipet só
5 tojás
liszt
A töltelékhez:
1/4 kg vaj
1/4 kg cukor
1 cs vaníliás cukor
+ még a locsoláshoz kb 3 dl tej és vaníliás cukor


A Ferdinánd elkészítési módja:
Felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk az összetört kockacukrokat, a maradék tejet, a sót, a tojásokat,és annyi lisztet, hogy rétestészta állagú legyen a gyúrás végeztével.Kb fél órát pihenni hagyjuk, majd kb 1,5 cm vékonyra nyújtjuk, és a már elkészített tölteléket rákenjük.(a töltelék elkészítése annyi, hogy a hozzávalókat "habosra" keverjük)Ezután elkezdjük feltekerni,egy-két tekerés után levágjuk a már feltekert darabot(én nem szoktam túl nagyra tekerni, mert szerintem úgy nem jó), kis rudakra vágjuk, és vajjal-liszttel kikent lábasba állítjuk egymástól jó messzire, mert nagyon megkel (kb 2-3x akkorára jó esetben), kb 2 órára kelni hagyjuk, azután előmelegített sütőben közepes lángon sütjük, míg szép barna nem lesz a teteje.Sütés közben vaníliás cukros tejjel locsolgatjuk.

Bár sokáig tart, megéri, nagyon finom. A nagyimtól tanultam. :)
Kizárólag édesszájúaknak! :)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A ferdinánd elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook