Felnőttként jöttem rá, mennyit bántott a nővérem... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Miért nem mondod el neki mindazt, amit itt leírtál? Miért nem mondod el az érzéseidet? Talán ráébredne, hogy a viselkedése mennyire bánt téged.
Ha nem beszéltek ezekről és a "visszavágáson" gondolkodsz, akkor csak mélyebbre ásod a szakadékot kettőtök között.
Testvérek vagytok!
Én is így gondolom.
Ráadásul szerintem kettejük közül a fórumindító veszíthet, sérülhet még jobban a “csatában”, mert a bántalmazónak az adok-kapok meg sem kottyan.
Mindig is kritizált, minden rossz volt, ami hozzám kötődött. Ha jól éreztem magam gyerekkoromban, akkor tett vagy mondott valamit, amitől ez elromlott. Éreztem ezt gyerekként is, de a szisztematikussága csak felnőtt korban tudatosult bennem. Most már próbálom kívülről nézni, de néha nagyon betalál és csak a fejembe teszi a negatív gondolatokat is.
Már azon is gondolkodtam, hogyan tudnék úgy visszavágni, hogy ő is érezzen hasonlót, mint én egész életemben. Lehet, hogy én is elkezdem kritizálni és negatív dolgokat mondani a tetteivel kapcsolatban, majd meglátjuk, neki hogy esik. Csak össze kell szednem ehhez magam.
Gyermekkorodban?
Tudnék mesélni, hogy két testvéremmel mit műveltünk gyermekkorunkban.😄
Mit csinál vajon 40 felett? Beszól? Rögtön helyre kell tenni és megbeszélni.
A gyerekkorira, ha 40 évesen jöttél rá, akkor az nem is volt bántás, ha nem érezted.
Hogy most bánt meg, azt vagy te érzed, mert változtál önmagad, vagy más/ok hatására, vagy a testvéred változott, de azt meg kellene beszélni.
A legnagyobb hiba mostanában, hogy magunkban bosszankodunk, hogy miért nem tudja a másik (szüleink, testvéreink, gyerekeink, testvéreink, társunk, kollégák, ugyan mi járhat a fejünkben?)
A kommunikáció hiánya, a fene nagy büszkeségünk, hogy bezzeg ezt tudnia kellene magától a másiknak.
Beszéld át a testvéreddel mit érzel, mi bánt. Lehet akár egy jót is nevettek a beszélgetés végén, hogy nem is úgy gondolta, és te is félreértetted.
Engem puffolt a noverem minden modon, es vegul mindig en lettem a hibas. 40 kornyeken szarok ra. Rendeztuk reg. Gyerekek voltunk.
Vagy megbeszelitek, vagy lepj ki!
En szeretem a noverem, a gyerekeit is. Es talalkozunk, ha tudunk.