Fekete fizetésért a dolgozót is büntethetik? (tudásbázis kérdés)
Igen, mondtam neki, hogy beszéljen egy okos emberrel ezzel kapcsolatban, de gondoltam itt is megkérdezem.
A vagyonosodási vizsgálatra én is gondoltam.
Azt mondják, hogy egy régebben ott dolgozó párt már megbüntettek emiatt 2 millióra. De én ezt valahogy nem tudom elképzelni.
Csak azért, mert leírt valaki valamit egy papírra, az okos. :((
Sehogy, de jöhet ilyenkor vagyonosodási vizsgálat vagy kiszámolják átlagértékekkel, h mennyi a havi kiadásotok és megnézik, mennyi volt a hivatalos bevétel. Na ez izgalmas tud lenni. :)
Ilyenkor általában az ügyvezetőt veszik elő, aki vagy lefizeti az ellenőröket, vagy kap egy nagy bírságot/szabadságvesztést. Az alkalmazottakat nem szokták nagyon piszkálni, viszont mivel a cég már csődben van, ezért lehet, h hozzájuk fognak menni. A legjobb lenne idegeskedés helyett beszélni egy munakjogis ügyvéddel.
A fekete fizetéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem ... vagy több.
Egy barátnőm férjének a volt cégét ellenőrzi az APEH, mert a régi könyvelőnél találtak érdekes dolgokat. A cég már csődbe ment. A könyvelőnél meg volt egy papír, ahova nevek voltak felírva és az, hogy az illetők mennyit kaptak tisztán, és mennyit zsebbe. Elvileg a dolgozókat is ellenőrzik 2009-ig visszamenőleg. A fekete fizetést kézbe kapták, és arról nem írtak alá semmi papírt. A barátnőm fél, hogy megbüntethetik őket. Lehetséges ez? Hogy működik ez?
További ajánlott fórumok:
- 12 évre csökkentenék a büntethetőségi korhatárt. Gyerekeket börtönbe?
- Ti elvállalnátok egy új munkát dupla fizetésért, ha a mostanival is elégedettek vagytok?
- Tévedés, mint büntethetőséget kizáró ok
- Elköltöznél 180 km-re a jelenlegi otthondtól, havi 20 000 ft-al több fizetésért?
- A férjem munkanélküli, semmilyen jövedelme nincs, az APEH egészségügyi járulék fizetésére kötelez. Mit tehetünk?
- Egyedül maradtam a munkahelyen, két munkakör egy fizetésért