Fedővel, vagy fedő nélkül főzzem a sonkám? Help! (tudásbázis)
FEDŐ NÉLKÜL FŐZNI??? Ilyet! Nagyanyám forog a sírjában!
Az 5. hsz.-ben van az igazság.
Én kuktában főztem, szemes borssal, hagymával, fokhagymával.
A leve már le is van fagyasztva négy zacskóba, mert isteni lesz belőle a bableves, babfőzi, sólet, lencsefőzi, nyamnyam.
Jó főzést kívánok :-D.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Mindenféle praktikákat olvastam már, de a fedőről nem írtak semmit.
Ti a hálót le szoktátok szedni főzés előtt? Valahol azt olvastam, h főzés után elég bajos ez a művelet.
Szia!
Feltétlenül fedővel, mert így kevesebb gőz lesz a lakásban; hamarabb megfő, ezért még az energiával is spórolsz!
A sonkát hagyd az edényben kihűlni, így sokkal jobb lesz az íze, nem lesz száraz.
Jó főzöcskézést, kellemes ünnepeket kívánok!
Szabóné Marcsi
Szia!
Én úgy szoktam,hogy mikor már felforrt,egy fakanálnyi helyet hagyok....de fedővel!
És ami nagyon fontos!:Ne vedd ki a sonkát miután megfőtt,hagyd hogy kihűljön a levében,és akkor nem lesz száraz!
További ajánlott fórumok:
- Fogyni gyorsan kínzó éhség nélkül. . .?! Régi sikeres fórum-új köntösben. Ha szeretnéd tudni a titkot, csatlakozz, segítünk.
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Aszparanta */szavak a-val megkötés nélkül/
- Őszinte barátok korhatár nélkül
- Társ nélkül, örökké
- Hol kapható Debrecenben Zenker tepsi műanyag fedővel?