Fáj a csípőm...tényleg rossz hatással van a hús evés az izületekre? (tudásbázis kérdés)
A szerencsések közé tartozol.
Mindenkinek más a szervezete, máshogyan reagál dolgokra.
Örülj neki, hogy nem kell lemondanod a húsról. (Egyelőre.)
A válasz röviden és tömören:
NEM
"ha nem lenne fehérje, nem lenne ízületi gyulladás sem!"
Ezt szerintem igencsak félreértetted...
Szó sincs a táplálékkal bevitt fehérjékről. A kérdéses fehérje (enzim) a szervezetben termelődik.
Direkt nem tudományos oldalról hozom:
"A Semmelweis Egyetem Élettani Intézetében dolgozó dr. Mócsai Attila egyetemi docens munkacsoportja kimutatta, hogy
>>az egyes immunsejtek (például az úgynevezett neutrofil granulociták) sejten belüli jelátviteli folyamataiban részt vevő egyik fehérje<<
elengedhetetlen szerepet játszik a reuma kialakulásában. Kutatásuk során olyan egerekben vizsgálták az autoimmun ízületi gyulladás lefolyását, amelyek szervezetéből genetikailag kivonták ezt a fehérjét. Ezekben az egerekben egyáltalán nem alakult ki az ízületek gyulladása, sem a jellegzetes mikroszkópos szöveti elváltozás, sőt végtagjaik kapaszkodóképességét is teljesen megőrizték. Mindezek az eredmények a reuma kialakulásában kiemelkedően fontos új molekulát azonosítottak, amely a későbbiekben új gyulladásgátló gyógyszerek kifejlesztésének kiindulópontja is lehet - magyarázza a részleteket az egyetem sajtóközeménye."
(>><< kiemelés tőlem)
Ember!Tudod,te,hogy mit írnak itt?Ne haragudjál,de ez nem az elfogyasztott fehérjére vonatkozik.Itt arról van szó,hogy immunsejtben keletkezik,vagyis a szervezet készíti(lsd:fehérjeszintézis!)ezt a fehérjét,ami felelős ezért a problémáért.NEM,az elfogyasztott fehérjék miatt van.Tudod mi van,ha emiatt nem fogyasztasz fehérjét,amivel mondjuk dosztig tele van rakva egy-két növény is...,hm?Akkor majd lebontja a te izomfehérjéidet,aztán készít abból ilyen fehérjét!Mert nem ezen múlik,hanem a genetikán...
Pont abban az időben,amikor nagy bőszen nem ettem húst(kb.4 év),csak talán elvétve,nagy ritkán talán(buddhizmus tartott köreiben),nekem félévente bedurrantak a térdeim,plusz a közti időben a bokáim,csípőim,mikor melyik.Aztán pont akkor,mikor megszerettem a húst(meguntam a buddhizmust),ez a probléma el is múlt és azóta semmi gondom.Én nem csak fizikora jártam az összes felsorolt ízülettel,de nem egyszer tűvel szívták le a folyadékot a térdemről.Na?Most akkor mi van?
Hagyjuk már az ilyeneket...
Annyi minden van,amitől fájhatnak az ízületek...
Nem kéne hasból letiltani...Még a koráról sem tudunk semmit,nemhogy az állapotáról...Még ilyet!!!
Hát a sok édesítő sem jó, sajnos!
A nyírfacukor a legjobb, de baromi drága!
A kávéba tehetsz pici mézet, az édesítő helyett!
Teljesen igazad van!!
Észnél kell lenni!!!
Igen, az adalékok kegyetlenek. Én csak nyers terméket veszek, semmi félkész cucc.
Ha csak azt nézzük, mi az, amit minden diéta vagy életforma támogat, akkor a sok nyers zöldség, sok gyümölcs, dió, mandula, aszalványok.
Ami biztosan rossz, az a cukor! Az tuti minden egészséges táplálkozást űző ember elveti.
ha valaki belemegy egy szélsőségbe, észnél kell lenni, hogy ne menjenek félre a dolgok. Pl ha vega, az egyszerűség kedvéért ne ragadjon rá a csirízre, vagyis a gabonékra, ha paleo, ne rögzüljön a füstölt sertéshúson.
Na, okoskodtam! Jólesett! :)
Gratulálok hozzá!!
Mi miatt döntöttél a paleó mellett?
Én sajnos nem tartom be 100%-ig, mindig a tej miatt bukok el:((
Hát ugye aki vega az azt mondja, hogy húst ne,
aki paleós az azt mondja,hogy gabonát ne:))
Azért írtam, hogy olvasgass utána és találd meg a helyes utat.
De ha Te imádod a húst akkor mindenképp a paleót válaszd:))
Az biztos, hogy változtatnod kell!!
A vega és a paleó is azt az elvet vallja, hogy semmi gyógyszer, csak természetes élelmiszerek,és gyógymódok.
Nagyon kell vigyázni az adalékanyagokkal,stb.
A húst kár lenne elhagyni, pl halak, fehér húsok, zsírok, jók!
Ám egyet értek pl a sok-sok nyers zöldséggel.
További ajánlott fórumok:
- Ki olvasta a Szürke ötven árnyalatát ill. folytatásait és milyen hatással volt rá?
- Mit tennél, ha párodon kívül más is nagy hatással lenne rád?
- Rossz hatással van rá?
- A hulahopp karikázástól tényleg vékonyabb lesz a csípőm?
- Fitösztrogének milyen hatással vannak a férfiakra? Tényleg nem javasolt számukra? Ha minden nap megeszik 1-2 evőkanál lenmagot az sok lehet?
- Porc-Max Ízületekre 6 tablettát szed/szedett valaki?