Fahéjas capuccino-por recept
A Fahéjas capuccino-por hozzávalói:3 dkg nescafé,
1 dkg cukrozott kakaópor,
8 dkg kávékrémpor (pl. Maresi),
4 dkg porcukor,
1 kávéskanál őrölt fahéj.
A Fahéjas capuccino-por elkészítési módja:
Minden hozzávalót összekeverünk, és ezzel a munka dandárját el is végeztük. A cappuccinopor készen van. Amikor ajándékozni szeretnénk, a port szétadagoljuk nagytenyérnyi celofándarabokra, és takarosan összecsomagoljuk. Ez úgy a legegyszerűbb, hogy a celofán sarkait összefogjuk, jól megtekerjük, és vékony díszítőzsineggel szorosan megkötjük. Így a por benne marad, és a csomag még mutatós is. Ezután minden csomagocskához hozzákötünk egy-egy papírfityegőt, amire előzőleg ráírtuk, hány kávéskanál por, és mennyi forró tej, illetve víz szükséges 1 adag elkészítéséhez. Szerintem ez az arány 2 kávéskanál por és 2 dl meleg tej, jó sok tejszínhabbal megpúpozva. De szabad a pálya, azaz ajándékozzák meg önmagukat is egy saját készítésű capuccinóval, és döntsék el, hogyan ízlik a legjobban. 16 dkg capuccinopor lesz belőle.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2007. nov. 28. 08:28
A fahéjas capuccino-por elkészítési módja és hozzávalói.