Ez a kincsvadászos műsor kedvet csinál hozzá, hogy... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Értékesek,viszont nem tudom elképzelni a helyet ahol ez mutat.Persze biztos van,,nekem kifejezetten nyomasztó a színe.
A nagynénémnek van egy nagyméretű Déryné porcelánja,,tudja hogy nem kellene,,már szállóige lett ha valamit hülyülünk, hogy: Már csomagolom neked a Dérynét:D
Pedig értékes,,majd valami lesz vele.
Nem holmi kacatok megőrzésére gondoltam. 🙂
A kacatoktól való megszabadulás természetes. De nem minden régi dolog kacat. Sőt! Na, én ilyenekre gondoltam, nem értéktelen vacakok felhalmozására.
Sok tárgyat meg lehetett volna őrizni - gondoljuk. De az nem egyszerű dolog. Megfelelően is kell őket tárolni, hely kell nekik, védelem. Az ember költözik, kisebbe-nagyobba-másba, leszanál dolgokat, tisztítja az életét dolgoktól, emlékektől. Ez a normális működés, nem az őrizgetés.
Ha könnyű lenne épségben megőrizni a régi dolgokat, sok lenne belőlük és máris nem is lennének értékesek.
Persze, tudom, hogy nem lekicsinylő értelemben gondoltad.
Bizony, több olyan tárgyról derült már ki ebben a műsorban is, hogy többet ér, mint amire a gazdája gondolt.
Aztán van olyan is, amikor túlértékelik a licitre szánt tárgyaikat - ezekből van több.
Inkább nem gondolok bele, mit veszítettem azzal, hogy tán felelőtlenül "megszabadultam" néhány olyan tárgytól, ami ma sokat érne.
Ők szokták ezt mondani, nem pejoratívan gondoltam.
Ugyanígy vagyok. Biztosan volt már több értékes tárgy a birtokomban. Úgy értem, aminek MA már lenne értéke, de amikor elkótyavetyéltem, akkor nem sok volt. Sőt, olyan is lehet, aminek akkor is volt, ki tudja?
"csupán néprajzi..." - Csupán? Lehet, hogy kincset ér a maga nemében.
Annyi tárgy kelt már el, ami az általad felsorolt kategóriák egyikébe sem volt sorolható. A néprajz legalább érdekes.
Ha belegondolok, biztosan sok tárgyat kótyavetyéltem el, ami ma esetleg sokat érne. Legtöbbről azt sem tudom, hova, kihez került.
Még nem jutottam oda. De valószínűleg, amit találok, a műsorból szerzett információk szerint
- nem antik
- nem ónémet
- nem eozin
- nem gyűjtői tárgy
- nem képzőművészet
csupán néprajzi...
Legyen szerencséd:)
A műsort valamiért nem kedvelem,,nem is tudom.
Nézem, mert érdekel a befektetési oldala. Sokszor áron alul jutnak hozzá a kereskedők kincsekhez. Az eladók kedvezőbb árakat érhetnének el a neten.
Ha vásárolok/eladok több oldalon is utána nézek mi, hol, mennyi.
Hasznos műsor. Szórakoztatva tanít.