Extrém elhízottként életmódváltásba kezdtem. Tippek, tanácsok, csatlakozók? (beszélgetés)
Szia! :)
Sétálni szoktam, illetve olyan 30 percet tornázok. Tabata szerű tornázás, 1 perc intenzív mindent beleadok, 15 másodperc lightos és ez váltakozik folyamatosan. Lábemelés, lépegetés, guggolás, hasprés, van pici kézi súlyzóm, azok végig a kezemben van és mikor elfáradok akkor helyben sétálva a zene ritmusára súlyzózok velük. Megmozgat, másnap izomláz, izzadok alatta végig. Ha pl 6 guggolás esik jól, akkor már csak azért is 8at guggolok pl.
Nem használom a liftet, gyalog járok le és fel. Mivel teljesen mozgás szegény életet éltem, irodában ülök egész nap, így itt is figyelek, hogy az ebédszünetembe sétáljak egyet a telephelyen. Igyekszem heti 4-5x mozogni, de van, hogy csak 3x sikerül.
Szia kedves Tintin!
Én azt szeretném kérdezni, hogy a mozgással hogy állsz? Szerintem, nagyon fontos az is a diéta mellett. Nem tudom, ennyi túlsúllyal milyen edzésformák jöhetnek szóba, de már naponta egy hosszú sétával is sokat tehetsz az egészségedért.
Sziasztok! Nagyon hálás vagyok a sok jó tanácsért. Igyekszem az összes pontot figyelembe venni és odafigyelni, nem szeretnék drasztikus lenni, számomra az is hatalmas lépés, hogy a napi csoki és energiaital adagomról lemondtam. Már csak vizet vagy nagy ritkán üres teát iszom, nem szeretem a cukormentes löttyöket. Amire még rá kell vennem magam, hogy megszeressem a húst, mert jelenleg hadi lábon állok halakkal, húsokkal, így gyakran elmarad az ebéd és egy tk szendvics váltja fel, mert nincs ötletem mit egyek.
Lentebb írta valaki a pszichológust, utána járok ennek is, mivel a cukorral hasonló "jó" kapcsolatom van, szinte depresszív állapotba kerülök nélküle, és 1 hónapig remegett a kezem a csoki hiánya miatt.
IGT, PM alulműködés, alapanyagcsere zavar. A többit nem is tudom van-e, mert félek orvoshoz is elmenni, mert csak bántanak a súlyommal, ekkor mégjobban alább hagy a lendületem.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
mivel a bananban sok a fibre epp ezert kell tole menni a wc-re ami jo aki fogyni akar.
meg egy dolog hasznos -etkezesek elott almaecetes vizet inni,vagy citromos vizet/igazi citrombol/es igy eleve kevesebbet eszik az ember.
Szia,
májusban vágtam bele én is az életmódváltásba, ma reggeli mérleg szerint -22,2 kg a leadott súly.
Én is Yazio-t használok, számolom a kalóriákat, 1700kcal napi étrendet csinálok. Mozogni keveset mozgok, kemény edzések nincsenek, inkább csak sétálok, napi 1 órát kb.
Ami nekem segített: PSZICHOLÓGUS!
Sajnos nagyon rossz kapcsolatom volt a cukorral. Ha nem kaptam édességet, elvonási tüneteim voltak, volt, hogy hazudtam csak azért, hogy titokban csokit egyek. Sajnos mint egy alkoholista.. Aztán egy nagyon jó doki rávilágított, hogy ez ugyanolyan függőség, mint bármi más, és komolyan kell venni.
Itt kezdődött az én fogyásom története.
Amit tudni kell rólam, hogy nagyon rossz családból jövök, nekem a cukor a szeretetet pótolta, amit nem kaptam meg szülőktől. Szülők alkoholisták, az egyik súlyosan, szóval engem ez is motivált, hogy azért sem leszek olyan, mint ők.
Gluténérzékeny vagyok PCOS-el. Nehezített pálya.
Én csak javasolni tudom a pszichológust, ha rendbe rak lelkileg, akkor könnyebb lemondani az édességekről, és könnyebb megküzdeni az életmódváltással is.
Szívesen beszélgetek veled a témáról, ha gondolod akár telefonon is, mert tudom milyen nehéz.
Ezt én is szerettem, de sehol nem kapok mostanában, ez a mostanában kb. 3 év.
Régebben az Auchan-ban és a SPAR-ban is tudtam vásárolni.
Hol veszed?
Jó hogy van ami beválik neked,szerencsére.
Ettől függetlenül sima diétába jó lehet.
A kenyeret NORBI kenyérrel helyettesítem, nekem a cukor miatt fontos, de az ember néha megkívánja. Nem emeli meg a cukrot például, míg egy zsemlétől 9-re ugrik a cukrom, ettől a kenyértől nem változik.
A SPAR -ban kapható nem olcsó, 1500 Ft 300 g, de nekem ez elég 1 hétre és - 65% szénhidrátot tartalmaz a normál kenyérhez képest. Nem mellesleg, nem olyan finom ropogós,mint egy friss kenyér, zsemle, kifli, így nem is akarom túlenni magam.
Talán egy jó tipp lehet,,hogy ne érezd úgy a dolog csak a lemondásról szól, még ha jó cél érdekében is.
Nézz körül a ch.mentes ,keto édességek közt.
Könnyen készülnek,,és bár nem kalória szegények,,de jól illeszkedik egy ilyen fogyiba.
Hajrá.
Szerintem jó úton jársz, bár én most nehezen adok tanácsot, mert a legtöbb amit el tudok mondani magamról, hogy nagyjából tartom a súlyom.
Az egyetlen amiben kompetensen tudok hozzászólni:
- olyat próbálj magadnak kitalálni, amit életed végéig kibírsz, mert a fogyókúrának ha vége van, utána mitől maradnál úgy.
- a mozgásnak sokkal hamarabb van látszatja, még inkább érzete, mint gondolnád. Szerezz be egy fitnessz órát, lehetőleg ami pulzust is mér, nagyon motiváló tud lenni, ha látod h. egy sétával hány kcalt égetsz el.
Kitartást kívánok Neked!
Ha minden szénhidrátról és édességről, értem itt az üdítő italokat is lemondasz, és csak zöldséget és fehérjében gazdag ételt eszel, napi 1200 kalória mellett, és persze mindennapi mozgással, havi 9 kilótól szabadulhatsz meg.
Ilyen plusszal sosem rendelkeztem, de pl. megpróbálhatnád a szelént, csökkenti a vágyat az édesség után.
Ha fahéjat teszel a teába, édesnek tűnik.
Ha rádtör az éhség, moss fogat, utána nem esik jól az étel.
Most ennyi jutott eszembe.
Sok sikert!
További ajánlott fórumok:
- Fogyni gyorsan kínzó éhség nélkül. . .?! Régi sikeres fórum-új köntösben. Ha szeretnéd tudni a titkot, csatlakozz, segítünk.
- Ebben az évben szeretnék babát:) Ha te is szeretnél csatlakozz!
- Augusztustól fogyni szeretnél? Csatlakozz ide, együtt könnyebb!
- Norbi Update diéta 2010. október 5-től! Csatlakozik valaki?
- Kezdjünk együtt neki az életmódváltásnak!
- 2014. januártól életmódváltás - Csatlakozz te is!