Exek, szakítások (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Exek, szakítások
Ezt mindenki másképp éli meg. Nekem volt olyan ex, aki a szülinapomon szakitott (sztem gusztustalanság, mert vannak személyre szabott ünnepnapok-legakább azokat ne bántsuk). Két évig semmi hír, majd felvett az iwiwre.
Volt egy négy éves kapcsolat, aztán vele meg heti telefonkapcs.-mindketten elmondjuk milyen újdonságok vannak és ennyi. Korrekt lezárás volt. Sztem ezen múlik.
elolvastam a cikket, nagyon jó volt! :) a helyzet is ismerős...
a barátommal négy és fél évig voltunk együtt, két hónap - többnyire - külön töltött idő után megismerkedtem valakivel, s most nagyon boldog vagyok! ♥ =)
én többé-kevésbé próbálok jóban maradni az ex-szel, remélem sikerülni fog egy valamennyi idő elteltével... persze, mindez rajta múlik.
ahogy olvastam a cikket, lehet, hogy mégsem túl jó ötlet a "barátosdi"... nem tudom, nehéz kérdés. idővel majd kiderül... :/
Tudod, hogy miért ragaszkodnak a pasik annyira a szerelem után barátsághoz?
1. ok
Nem volna egyenes dolog a szex elmúltával nyomban hátat fordítani.
2. ok
Bizonytalankodik: szakítson? Ne szakítson? A barátság a visszatérés lehetősége - hátha rosszul döntött.
3. ok
Ahol barátság van, ott néha csurran-cseppen egy kis szex is. Persze szigorúan baráti alapon.
4. ok
A barátságban garanciát lát a rosszmájú pletykáid ellen (hisz megeshet, hogy egy helyen dolgoztok vagy épp most startol rá a barátnődre).
5. ok
Tudja, hogy a te szíved még nem hűlt ki. Hízeleg a hiúságának, hogy dróton rángathat... anélkül, hogy vacsorázni vinne vagy bárhogy elkötelezné magát.
6.ok
Azt hiszi, megússza a kínos jelenetet, a szemrehányásokat, a könnyeidet, ha szakításkor mindjárt barátságot kínál.
7.ok
Úgy tanulta, hogy a "barátság" a szakítás elegánsabb módja.
8. ok
Valóban szereti a társaságodat, változatlanul vágyik a barátságodra, még ha szerelmetek szomorú véget ért is.
Sziasztok! Két és fél éves, szenvedélyes és őszinte kapcsolatomnak lett vége majdnem 2 hónapja. Most úgy érzem, nem tudnék nélküle élni. Remélem, ezt változik idővel.
Ő 26 éves, én 22.
Sajnos nem a mi hibánkból lett vége, hanem a körülmények miatt. A két család és a távolság belőlünk is sok rosszat kihozott, ami anno együttélésünk során nem volt jellemző. A döntés azért született, hogy ne bántsuk tovább a másikat.
Ki mit gondol: 5-10 év múlva van értelme újrakezdeni, vagy felmelegítve csak a káposzta jó?
Amúgy, nem tudom, feltünt-e, de kimondtam az igazságot :)
Félsz a bizonytalantól :) ez pedig nem szerelem...
Jajj! Dehogynem fogsz tudni szeretni! Nemhogy így, hanem még jobban!!!!!!! Ezt már tapasztalatból mondom! Nekem is mai napig is eszembe jut az exem, pedig még 2005-ben szakítottunk! De hogy a fenébe ne jutna eszembe, mikor éveket voltunk együtt! Az életem része volt, és életem azon időszakának nagymértékben befolyásolója! Azért, mert eszedbe jut még mindig, nem azzal egyenlő, hogy szerelmes vagy belé!
Fel a fejjel! Csak jobb jöhet! És arccal csak előre, nem hátra, nem a multban élünk!
Erre meselek neked valamit.
Eletem elso igazi nagy szerelmet 20 evesen eltem at. Nagyon szepen indult, o is fulig belemesett. A bajok ott kezdodtek, hogy nagyon masok voltunk. Ez az a tipikus dolog, mikor az ellentetek vonzzak egymast, de csak egy ideig... Nem reszletezem, annyi a lenyeg, hogy kulonboztunk tulsagosan. Emiatt allandoan veszekedtunk, osszevesztunk-kibekultunk, se vele-se nelkule nem volt jo...Ezt megcsinaltuk ugy 6-7 alkalommal, aztan en mondtam ki, hogy legyen vege, mert igy semmi ertelme. Ez volt 8 eve. Utana se tudtuk egymast elfelejteni, es meg talalkozgattunk 5 evig. Kozben voltak mas partnereim, de senki sem volt jo nekem, mert azt az erzest kerestem, amit vele ateltem. Azt hittem, mar sosem fogok senkit ugy szeretni, mint ot... Aztan jott valaki, pont akkor, mikor nem szamitottam ra, ott, ahol szinten nem szamitottam ra: kulfoldon. Mit ad Isten, kulsore olyan, mint az exem :) Belsore hala Istennek teljesen az ellentete, olyan nekem valo :) Normalis belso ertekekkel, tervekkel, celokkal. Masfel eve vagyunk egyutt, fel eve egyutt elunk es majusban osszehazasodunk. Talan nalam ez volt a megoldas, hogy eljojjek az orszagbol. Azota nyugi van, az exszel nagyon ritkan msn-en beszelunk. Neki azota is csak futo kalandjai vannak, nem talalja a helyet.
Szoval az a tanacsom: merj tovabblepni, es ha evekbe is telik, de talalni fogsz olyat, aki megdobogtatja a szived! Talan nem lesz ugyanaz az erzes, de jobb lesz, legalabbis melyebb!
Köszi...mindkettőtöknek,majd igyekszem. Csak az a baj,hogy nekem nemcsak a megszokott dolgok hiányoznak. Mert pl amikor a másik sráccal voltam,akkor is mindig eszembe jutott,mellette sem tudtam kiverni a fejemből.
És tudom,hogy azzonnal véget kéne vetni ennek az egésznek, de mi lesz,ha senkit nem fogok tudni így szeretni már?Mert a negatívumokat,ha nem vesszük,akkor olyan közvetlen,és annyira jó volt a kapcsolatunk,amilyen jót nem tudok elképzelni még akkor sem,ha vkivel minden tökéletes.... .Szóval megvolt a szenvedély,a szerelem,mint egy mesében,igaz szerelem volt. És igazából attól félek, hogy már nem lesz ilyen az életben.
Megvert.
Érzelmileg zsarol...még hogy kölcsönös érzelmek(inkább csak a Te oldaladról)...
Ébredj fel.
Dobd.
Azonnal.
Amúgy, válaszolva az eredeti kérdésre, én annak a híve vagyok, hogy ha 1 nem csipcsup kapcsolatról van szó, akkor jobb minden kapcsolatot megszakítani az exel. Legalábbis egy szép hosszú időre. Nekem annó nem is ment volna másképp a 10 éves kapcsolatom végének feldolgozása, az új élet felépítése, új kapcsolat, stb. Ha az ex ott van a mindennapokban, akkor az emlékeztet... És nem biztos, hogy az jót tesz az új kapcsolatoknak, meg az ilyenkor szokásos dolgoknak.
Amúgy nekem csak ez az 1 exem az, akivel minden kapcsolatot megszakítottam. Túl sok volt a negatív emlék, meg hasonlók. Mai napig nem beszéltem vele, nem érdeklődtem felőle, stb.
Az, hogy vki túlságosan szidja az exét? Sztem ez van akinek hozzátartozik a feldolgozási folyamathoz.(saját magának is bizonygatja ezzel, hogy a másik mennyire rossz, ő mennyivel jobb ember, és mennyivel jobb így külön. Egyfajta önigazolás) Nekem, ha a párom szidja az exét, annak kb. fele az, aminek igazat adok. Szerintem sokan hajlamosak vagyunk túlzásokba esni ezen a téren.
Tudom, hogy engem is szidtak már exek, ahogy én is 1-2-t. Aztán 1 idővel jön a megbékélés, átértékelés, és akkor már lehet, hogy jöhet az a bizonyos barátság :)
1. szerintem, akkor, amikor nem voltatok együtt, mindketten éltétek a saját életeteket! Az, hogy megpróbáltad mással, nem baj, sőt! Ki ne próbálkozna mással, ha véget ér 1 kapcsolat? Ehez az időhöz pedig, véleményem szerint, semmi köze az exed/ (ki tudja?) jövendőbelidnek! Legalábbis olyan szinten nincs hozzá köze, hogy ezért számonkérhetne!
Ha ezért a kapcsolatért elítél, vagy hasonló, akkor 1 önző alak, akivel nem éri meg újrakezdeni, mert ezek szerint nem változott semmit (reményeiddel ellentétben)!
Amúgy meg, milyen jogon is kér téged számon? Ő nem találkozgatott más lányokkal??? Csk gondold végig!
2. Megütött? Akkor indulatos. Szerinted 1 ilyen valaha is megváltozik? Ideig-óráig, lehet, de lehet 1-2, vagy 5-10 év múlva annyira eljár a keze, hogy 1 traumatológián kötsz ki utána... Biztosan kell ez neked?
3. Milyen jogon kér téged számon bármiről is? mégha párkapcsolatban élek is valakivel, szerintem, attól még 2 külön ember vagyunk, 2 személyiséggel, stb. Én biztos nem számolnék el senkinek a napom minden percéről! Ezt már nem párkapcsolatnak, hanem börtönnek hívják...
4. szerintem jó időre megkellene szakítani vele minden kapcsolatot! Se telefon, se találkozás, se semmi! Ne várd, hogy az a valami, amit te úgy nevezel "szeretem" elmúlik, megváltozik, ha állandóan, még így is egymás s..ben lógtok! Majd akkor mond, hogy biztosan szereted, ha már 1/2 éve, mondjuk nem is láttad! Sokan összekeverik ám a ragaszkodást, megszokást, sajnálatot, embertársi szeretetet (és még lehetne ragozni), a szerelemmel!
Amúgy, én nem tudom, de ha én valóban szeretek vkit, akkor el se bírom viselni azt, hogy más pasi "úgy" hozzámérjen...Nemhogy megcsókoljon, stb...
5. Biztosan akarod te ezt?
Ja, és persze, hogy nem működne, mert te sem vagy díszmadár, amit kalitkába lehet zárni, ő pedig ezt szeretné! Túl nagy a birtoklási vágy benne (ez pedig nem a te javadat szolgálja). Ezt te is tudod, ezért félsz...
További ajánlott fórumok:
- Három éve nem tudok túllépni egy szakításon! Normális ez?
- Mi volt a legbrutálisabb szakításod?
- Nagy szakítások 2006
- Megromlott a kapcsolatunk, már nem olyan mint az elején, amikor összejöttünk! Már sokszor gondolkoztam a szakításon, de nem merem megtenni!
- Kegyetlen szakításom története szerelmemmel
- Mennyi idő kell hogy egy szakításon túl tegyük magunkat? Hogy lehet könnyíteni rajta?