Ételek maximum 1000-ft-ból! Avagy mit főzzek ma? (beszélgetés)
A peszto egy pillanat alatt kesz, es bazsalikom mindenutt terem, az erkelyen is:) melyhutott bazsalikom is jo, ha azonnal fogyasztasra kerul a peszto. Van meg benne: fokhagyma, dio, fenyomandula (ami helyett jo a csak dio is), olivaolaj, so, parmezan.
Az olivaolaj es a parmezan azok, amik koltsegesebbek lehetnek, de meg igy is olcso etelnek szamit, mert tenyleg nem kell annyi belole. Es sokfele peszto letezik, (a szo a zuzni szobol ered), pl van paradicsomos/ricottas.
A piadina: liszt, zsiradek, viz, so. Tulajdonkeplen ugyanaz, mint a tortilla, csak az kukoricalisztbol van, a piadina buzalisztbol. Mivel egyszeru elkesziteni, ha egyszer megcsinalod hazilag, soha tobbet nem veszed keszen!:)
2- 2 piadinat kell megsutni es koze fel centi retegben a pesztot kenni. Ezutan cikkekre szoktak vagni es igy, melegen talalni. Gyors ebed, vagy konnyu vacsora, ha csak ez van es semmi masodik, akkor fejenkent 1 piadinat szokas:)
Piadina pesztoval:)
Mondjuk hazi keszitesu legyen, de kijon 1000-bol 4 szemelyre is. Ez inkabb szendvics jellegu
Es most, nem minden evszakban, de most, kelkaposztafozelek oldalassal vagy sult kolbasszal.
Paradicsomos rizotto
:)
Köszönöm, megtaláltam.
Olvasgatom, nézelődök. Jó kis összeszokott társaság van ott, majd próbálok beilleszkedni.
Megfigyeltem,hogy lassan már a szárny,és a nyak (pulykanyak)(800ft) is majdnem egy árban van a hússal-
Akcióban 1100 forint egy kiló lapocka.
Tegnap 700 forintért vettem a csirkecombot /kiló
Viszont a gomba is elég olcsó-500 forintért már szépet kapni a piacon,és jó nagy adag pörköltet lehet csinálni belőle:)
Főztem egy kondér gulyáslevest , + ma is lesz lángos / míg meg nem unják ! el nem telnek vele ! ha már tele lesz vele a fiúknak a púpja , akkor tepsibe nyomkodom a maradék tésztát és lesz belőle valami pizzaszerűség . /
Valamikor volt a kertünkben néhány 100 tő eper , akkor is , míg rá nem untak a nagyobb adagot megehették , pici ment a fagyosba , aztán , mikor már a hátuk közepére se kívánták , jutott belőle a fagyosba is , üvegbe is , de csak befőttnek , pálinkára sajnáltam volna . /
Borsóleves / ha veszek 1 kg-os borsót , lecsípek egy levesre valót belőle / + rántott hagymakarika - rántott husi / na ez csak minimális / meg hozzá zöldsaláta . / reggelire még mindig volt a lángosból , sütöttem is néhány db-ot , de közbe bekevertem egy új adagot is ./
Gondolom aki indította úgy volt vele , h 1000 ft-ból mit lehet kihozni egy ebédre 2-3-4 főre .
Nálunk ma husos tészta volt az ebéd , + tegnapi bableves maradék . Az éjjel bekavartam egy adag lángost , mert nem maradt kenyerünk , lángost sütöttem reggelire . Nemrég volt a cba-ba akciós toasty sajt , azt raktam rá / mert eldugtam belőle néhány csomaggal a fagyosba , mielőtt fölfalnak mindent a fiúk . /
Nagyon fini a sóska is , spenót is , én csupaszon szeretm .
A mai jóvilágba , nagyon észnél kell lenni , h hóvégére is maradjon , mert több nap , mint kolbász , de ha az ember beletanul , a végén azon csodálkozik , h nem is volt olyan nehéz , hogy nem jöttem rá előbb ?
Mikor veszek savanyú káposztát , 1 kilósat szoktam , egy korhelylevesre valót lecsípek belőle , rádobom kis hagymazsírra , kicsit megdinsztelem , aztán ha kihült berakom a fagyosba . Fejenként 1 szál virsli elég a korhelyhez bele , meg 1-2 marék rizs , aztán v sütök mellé palacsintát , v valami más tésztát .
7végén nálunk betonozás lesz és én is egy nagy kondér pörköltet tervezek bográcsban, tésztával és savanyúval a munkásoknak :)
Illetve sütök egy kis lekváros buktát, az finom is , olcsó is és laktató is :)
További ajánlott fórumok:
- SZÓ-KÍGYÓ: Egy 4 betűs értelmes szóból jussunk el egy megadott 4 betűs szóig úgy, hogy lépésenként maximum 2 betűt változtatunk meg!
- Miért nem hozza ki magából a legtöbb nő a maximumot (külsőre)?
- FIÚK! Maximum meddig tudtatok hűségesek maradni egy kapcsolatban?
- Neked mi a legfontosabb, MILYEN legyen gyermeked az életben? - egy kifejezést, vagy maximum egy mondatot kérek szépen
- Mit főzzek hétköznap? (gyorsan elkészíthető ételeket várok)
- Milyen ételeket főzzek, ami jó is és két napig ehető?