Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ételek maximum 1000-ft-ból! Avagy mit főzzek ma? fórum

Ételek maximum 1000-ft-ból! Avagy mit főzzek ma? (beszélgetés)

1 2
41. migerben (válaszként erre: 40. - Gribedli***)
2013. nov. 4. 20:27
Hát boltit biztos nem veszek, mert eddig sem vettem soha:)Eddig még nem is hallottam róla, de tényleg tetszik, a héten ki is próbálom. Beszámolok róla hogy fogadták a fiúk.
40. gribedli*** (válaszként erre: 39. - Migerben)
2013. nov. 4. 20:18

A peszto egy pillanat alatt kesz, es bazsalikom mindenutt terem, az erkelyen is:) melyhutott bazsalikom is jo, ha azonnal fogyasztasra kerul a peszto. Van meg benne: fokhagyma, dio, fenyomandula (ami helyett jo a csak dio is), olivaolaj, so, parmezan.

Az olivaolaj es a parmezan azok, amik koltsegesebbek lehetnek, de meg igy is olcso etelnek szamit, mert tenyleg nem kell annyi belole. Es sokfele peszto letezik, (a szo a zuzni szobol ered), pl van paradicsomos/ricottas.

A piadina: liszt, zsiradek, viz, so. Tulajdonkeplen ugyanaz, mint a tortilla, csak az kukoricalisztbol van, a piadina buzalisztbol. Mivel egyszeru elkesziteni, ha egyszer megcsinalod hazilag, soha tobbet nem veszed keszen!:)

2- 2 piadinat kell megsutni es koze fel centi retegben a pesztot kenni. Ezutan cikkekre szoktak vagni es igy, melegen talalni. Gyors ebed, vagy konnyu vacsora, ha csak ez van es semmi masodik, akkor fejenkent 1 piadinat szokas:)

39. migerben (válaszként erre: 38. - Gribedli***)
2013. nov. 4. 19:19
még sosem hallottam erről az ételről, de rákerestem és tetszik, ki fogom próbálni
2013. nov. 4. 08:31

Piadina pesztoval:)

Mondjuk hazi keszitesu legyen, de kijon 1000-bol 4 szemelyre is. Ez inkabb szendvics jellegu

Es most, nem minden evszakban, de most, kelkaposztafozelek oldalassal vagy sult kolbasszal.

Paradicsomos rizotto

:)

37. forrest2010 (válaszként erre: 36. - Migerben)
2013. nov. 4. 08:00
Én se túl régen kapcsolódtam be , nem zárt , rengeteg jó ötlettel , nekem direkt klassz .
2013. nov. 4. 07:43

Köszönöm, megtaláltam.

Olvasgatom, nézelődök. Jó kis összeszokott társaság van ott, majd próbálok beilleszkedni.

35. forrest2010 (válaszként erre: 34. - Migerben)
2013. nov. 4. 07:12
Sikerült megtalálni ? Ha belekattintasz a nicknevembe , utánna az adatlapomba , majd az interaktivitásba , ott van olyan : forrest2010 által hozzászólt témák / v valami hasonló / ott megtalálod , már több 10ezernél tart ez a fórum , tele jó kis ötletekkel , tudom , h nem lehet reklámozni , de ez talán nem is számít annak , ez is a hoxa / és én igazán nem könnyen találok oda valahova , így talán könnyebb ! a jó pap is .... /
34. migerben (válaszként erre: 33. - Forrest2010)
2013. nov. 3. 20:21
megnézem
33. forrest2010 (válaszként erre: 31. - Migerben)
2013. nov. 3. 20:07
Lehet, h azért , mert van több fórumlehetőség amin rengeteg a hozzászólás kajaügyben . Ha belekattintasz a nicknevembe , akkor a hozzászólásoknál látod a kajás fórumot , gyere oda .
2013. nov. 3. 19:15

Megfigyeltem,hogy lassan már a szárny,és a nyak (pulykanyak)(800ft) is majdnem egy árban van a hússal-

Akcióban 1100 forint egy kiló lapocka.

Tegnap 700 forintért vettem a csirkecombot /kiló

Viszont a gomba is elég olcsó-500 forintért már szépet kapni a piacon,és jó nagy adag pörköltet lehet csinálni belőle:)

2013. nov. 3. 18:56
kár, hogy már nem ír ide senki
30. forrest2010 (válaszként erre: 28. - Pzm3)
2013. máj. 13. 06:37
Kedvenc husim a dagadó mellett a csirkeszárnya , sütve -rántva -pörinek levesnek , bárhogyan , nem cserélném el se a mellehusára , se a combjára !
2013. máj. 13. 06:35

Főztem egy kondér gulyáslevest , + ma is lesz lángos / míg meg nem unják ! el nem telnek vele ! ha már tele lesz vele a fiúknak a púpja , akkor tepsibe nyomkodom a maradék tésztát és lesz belőle valami pizzaszerűség . /

Valamikor volt a kertünkben néhány 100 tő eper , akkor is , míg rá nem untak a nagyobb adagot megehették , pici ment a fagyosba , aztán , mikor már a hátuk közepére se kívánták , jutott belőle a fagyosba is , üvegbe is , de csak befőttnek , pálinkára sajnáltam volna . /

28. pzm3
2013. máj. 12. 15:12
Nálunk ma tarhonyás csirkeszárny volt,birsalmabefőttel.
2013. máj. 12. 13:47

Borsóleves / ha veszek 1 kg-os borsót , lecsípek egy levesre valót belőle / + rántott hagymakarika - rántott husi / na ez csak minimális / meg hozzá zöldsaláta . / reggelire még mindig volt a lángosból , sütöttem is néhány db-ot , de közbe bekevertem egy új adagot is ./

Gondolom aki indította úgy volt vele , h 1000 ft-ból mit lehet kihozni egy ebédre 2-3-4 főre .

2013. máj. 12. 12:55
Angyalbögyörő, avagy krumplis nudli.
25. a81a1b9451 (válaszként erre: 1. - 3fdd95d85f)
2013. máj. 12. 12:54
Hány főre legyen 1000 ft a költség, mert ugye nem mindegy, hogy 1-2 emberre, vagy 4-5 emberre kell főzni?
2013. máj. 12. 12:48
paprikás krumpli savanyúval
2013. máj. 10. 15:31

Nálunk ma husos tészta volt az ebéd , + tegnapi bableves maradék . Az éjjel bekavartam egy adag lángost , mert nem maradt kenyerünk , lángost sütöttem reggelire . Nemrég volt a cba-ba akciós toasty sajt , azt raktam rá / mert eldugtam belőle néhány csomaggal a fagyosba , mielőtt fölfalnak mindent a fiúk . /

Nagyon fini a sóska is , spenót is , én csupaszon szeretm .

22. pzm3
2013. máj. 10. 13:38
Ma spenót van grillkolbászal...A mirelit spenót nagyon olcsó és nagyon szeretjük a főzeléket.
2013. máj. 9. 14:48

A mai jóvilágba , nagyon észnél kell lenni , h hóvégére is maradjon , mert több nap , mint kolbász , de ha az ember beletanul , a végén azon csodálkozik , h nem is volt olyan nehéz , hogy nem jöttem rá előbb ?

Mikor veszek savanyú káposztát , 1 kilósat szoktam , egy korhelylevesre valót lecsípek belőle , rádobom kis hagymazsírra , kicsit megdinsztelem , aztán ha kihült berakom a fagyosba . Fejenként 1 szál virsli elég a korhelyhez bele , meg 1-2 marék rizs , aztán v sütök mellé palacsintát , v valami más tésztát .

2013. máj. 9. 14:41
Egy leves után is jó 1-1 lángos , v reggelire teával . Szoktam sütni rántott hagymakarikát , 12-14 karika elég egy embernek , v lehet mártogatni majonézbe , v összedobok mellé valamilyen salátát , majonézest v zöldsalátát .
19. forrest2010 (válaszként erre: 17. - Kukacc)
2013. máj. 9. 14:38
Én is szoktam , a bolti sok pénzért se olyan , mint a saját , és tényleg azt pakol rá az ember , amit csak talál a hűtőbe-spejzba . Régebben sütöttem 6-8 db kerek pizzalapot , aztán amíg tartott , addig sütötte magának készre , akinek éppen arra támadt gusztusa . Mostmár csak 1 tepsivel sütök , az is elég , míg a gyerekek kamaszok a vasszöget is megennék , de felnőttként már a kevesebb is elég . De szoktam bekeverni még ma is lángosnak való tésztát , aztán ha valakinek ehetnékje van sütök belőle , 1 hétig eláll a tészta a hűtőbe , kb 20-22 db , néhány napig elég , aztán hosszú szünet .
18. forrest2010 (válaszként erre: 16. - Cicakaktusz)
2013. máj. 9. 14:32
Akkor inkább hajnalba , 2 óra körül kelek , akkor csend van , nem matat rajtam kívül a konyhába senki , pici a konyhányk , + én hajnalba vagyok a legfrissebb , mikor még dolgoztam , megfőztem , mielőtt indultam , most , h már nyögdíjas vagyok , maradtam a hajnali kelésnél .
17. Kukacc
2013. máj. 9. 11:47
ma pizzát sütök, olcsó és finom, azt teszünk rá, amit itthon találunk ;)
16. cicakaktusz (válaszként erre: 12. - Forrest2010)
2013. máj. 8. 12:27
Éjjel???
15. pzm3
2013. máj. 8. 12:24
Nálunk ma fasirt lesz,kukoricás rizzsel.
14. Kukacc
2013. máj. 8. 12:20

7végén nálunk betonozás lesz és én is egy nagy kondér pörköltet tervezek bográcsban, tésztával és savanyúval a munkásoknak :)

Illetve sütök egy kis lekváros buktát, az finom is , olcsó is és laktató is :)

2013. máj. 8. 12:10
Én hétvégére,pörköltet tésztával akarok főzni,hozzá salátát!:))
2013. máj. 8. 12:06
Én sütöttem az éjjel egy kelt mákost , + bableves az ebéd .
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook