Esküvőn mennyit illik adni nászajándékba? (tudásbázis kérdés)
Hű, rosszul is elsülhet a vége? DD
Ártatlan masszázs
Csak vigyázz,hogy kéred a végét...:-D
Amúgy már érdeklődtem óvatosan,jártak már Thaiföldön,ott meg is dögönyözték őket.
Ezenkívűl vitorlázni járnak rendszeresen,és tengerparton nyaralnak.
Nem vonzó számukra az extrém sport/élmény...
Szóval,marad a boríték,nem variálunk! Végülis,ezt kérték...
DD És mondja és mondja .....kell egy thai maszi is! DDD
Ki kellene már próbálni, annyit hallom. :))
Interjuvold meg oket inkabb, akkor, tuti nem lehet felreloni :)
Mi Karira kaptunk thai maszit, extra jo kikapcs volt :)
Ajandek lehet egy eleny is ,pl.paros thai maszi vagy v olyan, amire ritkan /vagy nem jut idejuk amugy :)
Ezekhez mind1, mekkora a lakas :)
Csak jelzem,bár nincs jelentössége,mert a legtöbben tudták értelmezni a kérdést:
A címet megváltoztatták,nem ez volt eredetileg!
Szóval,illik,nem illik,nincs leírva sehol!
Mi mikor összeházasodtunk,külön kértünk mindenkit,hogy SEMMIT nem kérünk,nem ezért lettek meghívva,de családonként 40e-t kaptunk.
100e-ret nagyon sokallom.
Akkor bocsánat! Csak félreértelmeztem...:-)
Ők valahogy úgy barátok,hogy az kifelé nem is látszik szinte: pl.nem ünnepelnek együtt (saját) születésnapot,nem ajándékoznak karácsonykor,stb. De,ha az egyik hívja a másikat,akár az éjszaka közepén,akkor rohannak. Hála az égenek ritkán van ilyen (mert az mindig bajt jelent),de volt már,hogy párom éjjel a semmi közepéről hívta a srácot,hogy kifogyott a benzin!:-) Szóval,tényleg barátok!!!:-)
Nem negatívan értettem az "elvárás" szót :)
De ha neked attól jobb a lelked, hogy ennyit adsz, akkor hajrá. A te erszényed, akkor hallgass a szívedre. Örülök, hogy vannak még ilyen igaz önzetlen barátságok :)
Sztem, 60 körül, plusz menyatánc tök oké :)
Ajándék listajuk nincs?
Jajj,nem várják el!!! Nem olyanok! Csak,tudod,ők a nagyfiam keresztszülei,és remek keresztszülők (akár az együtt eltöltött idejükre,akár a gondoskodásra,vagy az elköltött pénzre gondolok),ráadásúl a kicsimmel is úgy bánnak,mintha ő is keresztfiúk lenne.
SZó sincs róla,hogy bármit elvárnának,inkább mi szeretnénk viszonozni valamit! Az meg kizárt,hogy mikor pl. bejuttatott a ct vizsgálatra a srác,utána kifozettük volna neki (le is harapta volna a fejem,ha megemlítem,pedig 38 ezer volt a nyomtatvány alján),úgyhogy azért gondoltam,hogy a 100 jól hangzik,számunkra meg kiadható összeg.
Mi nem vagyunk házasok,úgyhogy a felszorzás nem fog menni...:-(
Szerintem azért is döntöttek a pénz mellett,
1.baromi kicsi lakásban laknak,nem tudnák hol tárolni a személyes "cukiságokat" (baromi kicsit értsd úgy,hogy szoba-konyha)
2.ők tényleg berakják a bankba a gyereknek,igaz,még nincs úton se,de tervezik.
Próbálok mindenre reagálni:
Alapból szerintem jó ötlet,hogy pénzt kértek,mert tetszik,hogy a gyereknek teszik félre. Viszont se keveset,se pofátlanúl nagy összeget nem szeretnék adni. A pofátlanúl nagyot úgy értem,hogy hozzánk képest rosszabbúl élnek,és nem szeretném,ha felvágásnak tűnne az összeg.
De azt hiszem,akkor a 100 lesz a nyerő,plusz ugye a menyasszonytánc.
Sajnos segíteni nem tudok nekik az előkészületekben (helyesebben annyiban kimerült a segítségem,hogy ruhát választottam az arának,),mert nyáron lesz a lagzi,nekem meg itt a két gyerek,elég velük foglalkoznom. A párom autója lesz az ifjú pár "taxija",mivel elég elegáns:a díszítését mi álljuk.
Ez így elég?
További ajánlott fórumok:
- Mennyi pénzt illik adni nászajándékba kollégának?
- Mit lehetne nászajándékba adni olyanoknak (apósomék), akiknek már mindenük megvan?
- Mekkora összegű nászajándékot szokás adni?
- Mennyit illik adni nászajándékba a testvérnek?
- Mennyi pénzt szoktak testvérnek adni nászajándékba?
- Pénz nászajándékba - miben illik átadni?