Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után fórum

Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
19797. virgilius (válaszként erre: 19796. - Lepkepillangó)
tegnap 17:08

Lomb Kató :))) Ja, szerintem is lehetne tolmács, de elzárkózik ettől. Azt mondja, az AI elveszi az ő munkájukat, ráadásul pocsék minőségben. Szintén ezért fordító sem szeretne lenni sajnos.

Szerintem sikerülni fog a pszi, bízzatok benne :)

Megfelelő egyetem... Erre megint inkább nem írok semmit, nehogy kitiltsanak. :)

19796. Lepkepillangó (válaszként erre: 19795. - Virgilius)
tegnap 16:17

Na, hát a te lányod határozottan nyelvzseni!!!! Úristen! Lomb Kató reinkarnációja! Mondjuk lehetne tolmács vagy elmehetne a diplomácia felé is.

Nem akarom elvetni a pszichológiát, csak akkora a túljelentkezés, hogy nehéz bejutni. Ezért is gondolkodunk B-tervben. Meg hát a zene miatt, ami szintén fontos. A jogot egyáltalán nem érzi közel magához, egyelőre a tanári pályát sem. Az apja egyetemi tanár - sajnos egy elég kevéssé megbecsült egyetem tanára. Szóval az egyetemi tanár sem rossz, ha a megfelelő egyetemen van az ember! :-)

19795. virgilius (válaszként erre: 19794. - Lepkepillangó)
tegnap 14:31

A nyelvzseniséggel nem egyszerűbb, lányomat talán merném annak nevezni (latin OKTV győztes, angolul egyedül tanult meg C1 szinten, tud finnül, németből is van középfokúja, és kicsit franciául is tud meg olaszul is, mindehhez 21 éves), és fogalma sincs, mit kezdjen mindezzel. A reálos az igen, ott van perspektíva.

De nem kell elvetnetek a pszit, azért az egy jó szak. Személy szerint fontosnak gondolom, hogy kell hozzá egy jófajta lazaság is. Legalábbis engem pl nagyon megnyugtat, ha a terapeuta nem befeszült. (Sokan azok a hallgatók közül.)

A jog még, amit a humánosok leginkább praktikusan űzhetnek. De amúgy most már gimis tanárnak se olyan rossz lenni. (Egyeteminek inkább...)

tegnap 14:17
Köszönöm szépen az ötletelést! Ezt a zenekultúrát én is nézegettem, csak olyan bizonytalan dolog ez, hogy mire is tudná használni...Bár, ha abból indulok ki, hogy eddig is mennyit változott minden körülöttünk, a fene tudja, hogy melyik végzettség mire lesz jó még! Mennyivel egyszerűbb lenne, ha reálos lenne :-D Vagy nyelvzseni... vagy egy reálos nyelvzseni...
19793. virgilius (válaszként erre: 19790. - Virgilius)
tegnap 14:15

[link]

A ZAK-on pedig Muzikológia :)

19792. virgilius (válaszként erre: 19791. - Chelsey)
tegnap 14:06

Amúgy egy szuper szak, élvezet lehet oda járni, ez nem kérdés, de ami biztosan használhatóbb, az az ének és valamilyen tanári szak.

Művtörin a zene szinte egyáltalán nem kerül terítékre, csak a képző és iparművészet, építészet. Jogos, hogy a név alapján benne lehetne, de nem, ahogy az irodalom sincsen benne meg a színház sem pl.

19791. Chelsey (válaszként erre: 19789. - Virgilius)
tegnap 12:47
Valamiért azt hittem, hogy mint művészet a zene is beletartozik, logikusnak tűnik. Mondjuk, ha van külön zenetudomány, az valószínű, hogy ott még több belefér zenetörténelemből. Az egy másik kérdés, hogy miután végez, mit kezd vele. De azért le nem beszélném, ki tudja, milyen kapcsolatokra, ismeretekre tesz szert, amit utána mégis tud jól kamatoztatni.
19790. virgilius (válaszként erre: 19788. - Virgilius)
tegnap 12:28

Bocs, ELTE-n zenekultúra a neve:

[link]

19789. virgilius (válaszként erre: 19787. - Chelsey)
tegnap 12:27
Annak ehhez semmi köze, de tényleg :)))
19788. virgilius (válaszként erre: 19786. - Lepkepillangó)
tegnap 12:27

zenetudomány ELTE-n és ZAK-on is van. Fiam álomszakja volt, de elengedte, mert az is olyan végzettség, amiből egy országban elég kb összesen 5...

De a ZAK-on van még egyházzene, karvezetés is pl, ami nem hangszer.

19787. Chelsey (válaszként erre: 19786. - Lepkepillangó)
tegnap 12:23
kb. vagy művtörin specializálódik
tegnap 12:07

Jajj, én nagyon el vagyok veszve ezekkel a pontszámítós rendszerekkel! Az előző kör, aki a környékemen felvételizett, több, mint 10 éve volt! És már az a rendszer is más volt, mint az enyém anno.

Lányom most azon töpreng, hogy jövőre megcsinálná zenéből az emelt érettségit, mert ha a pszi nem sikerül, akkor keresne valami B-verziót és neki a zene, zenetöri nagy kedvenc. Most azt kutatom, hogy ha nem hangszerre megy, akkor miket lehet csinálni a zene területén. Gondolom énektanár...

19785. Chelsey (válaszként erre: 19781. - Chelsey)
tegnap 08:15
Most esett le, hogy oda kötelező a matek. Na, akkor azt tuti, hogy sokan inkább közép szinten tették le, mert arra meg még inkább igaz, mint a törire, hogy középszinten könnyebb 100% közelit írni, míg emelten azért egy jó matekos is viszonylag sok pontot kockáztat. Matek közép, nyelv vagy digitális kultúra emelt és angol C1 lehetett azt a sok pontot elérni a "legkönnyebben".
19784. Chelsey (válaszként erre: 19783. - Borian)
tegnap 08:08
Azért történelemből könnyebb nagyon jó töri érettségit írni középszinten. Angolból egy C1 és másik nyelvből emelt, plusz az érettségi közép lehet, hogy könnyebben teljesíthető a 461 pont. Vagy ki tudja.
19783. Borian (válaszként erre: 19782. - Chelsey)
tegnap 08:03
Lehet, bár én mindenkitől azt hallottam, a Corvinust két emelttel ostromolják, az egyik általában angol, mert abból könnyű 90+-os pontot szerezni.
19782. Chelsey (válaszként erre: 19781. - Chelsey)
tegnap 07:56
Nem 37, hanem minimum 33 pontot bukott, de a lényeg ugyanaz.
19781. Chelsey (válaszként erre: 19780. - Borian)
tegnap 07:55
Szerintem azért esett vissza tavaly, mert tavaly előtt még az emelt és a közép ugyanannyi pontot ért és nem két emelttel maxolták ki az intézményi pontokat. Tavaly már hiába volt meg valakinek ugyanígy a 100 intézményi pont, ha az egyik tárgyat csak középszinten teljesítette máris bukott 37 pontot - ami talán tudott valamennyire kompenzálni a kitűnő bizonyítványokkal.
19780. Borian (válaszként erre: 19779. - Mamija74)
tegnap 05:58

Tavaly 440 pont volt, bár 23-ban 461. Nem tudom, lehet, hogy jól emlékszem és tavaly nem járt az emeltekre pont, azért esett vissza?

Emlékszik rajtam kívül valaki?

Azt tudom, hogy most több helyen megint változtattak, ezért egyre nehezebb követni.

19779. Mamija74 (válaszként erre: 19775. - Macskaringo)
jan. 28. 22:27
Na, ez jó hír! Akkor nem is kell 90+ elég egy 80+ matek emelt, talán. Biztos jobb lesz neki, csak úgy megszoktam lányomnál,hogy kalkulálgattuk a kémia-biosz emelteket így meg úgy :-)
19778. virgilius (válaszként erre: 19777. - Lepkepillangó)
jan. 28. 11:05
Ez utóbbiakat szívesen csinálná, de az, hogy kiálljon csomó ember elé és vezényelje őket, az nem menne. A gyógytornától is ez az egyik, ami visszatartotta, mert ő a Dévény-módszert szerette volna csináűlni, de ahhoz előbb át kellett volna esni ezeken a hagyományos dolgokon, amik nem fekszenek neki kicsit sem, főleg a csoportos torna.
19777. Lepkepillangó (válaszként erre: 19764. - Virgilius)
jan. 28. 09:21

Szia!

A specializációját látod nem tudom. Ő Pécsen végzett és lent is maradt Baranyában gyógytornásznak. Nagyon szereti és őt is kedvelik a betegei.

Na igen, ha az animátori teendők nem jönnek be a lányodnak, akkor nehezebb az óvónői pálya, mert ott is sok ilyen jellegű feladat van. Ugyanakkor sok minden azért rajta múlik. Unokahúgom csinál pl. ilyen hagyományőrző napokat is, így pl. csináltak ősszel a gyerekekkel mustot, Márton napján libatepertőt kóstoltak, vetettek Luca-búzát. De ezek nem az egész ovira jellemzőek, hanem ő találta ki. Tehát mondjuk kreativitást azt biztos fejleszti a pálya :-D

19776. Borian (válaszként erre: 19775. - Macskaringo)
jan. 28. 08:14

Tényleg? Nekem úgy rémlett, csak mindenféle matiusz-korvinusz-izével lehet intézményi pontokat szerezni.

Ez jó hír.

19775. Macskaringo (válaszként erre: 19772. - Mamija74)
jan. 28. 07:27

A Corvinuson a két emeltre megadják a 100 intézményi pontot.

Az ELTE-re egy emletje lesz, a matek, az 50 intézményi pontot ér, plusz a digitális kultúra közép, ami 80% fölött 33 pont, de van angol C1-e is, ami 50-et ér, szóval az intézményit mindkét helyen kimaxolja.

19774. virgilius (válaszként erre: 19771. - Macskaringo)
jan. 27. 21:54
Jól van :))) Aztán még variálhattok a sorrenden ;)))
19773. virgilius (válaszként erre: 19770. - Mamija74)
jan. 27. 21:54
Jujj, ez már nekem kínai :))) Próbálok elmélyülni benne. Nagyon köszi mindenképp. :)
19772. Mamija74 (válaszként erre: 19771. - Macskaringo)
jan. 27. 21:31
Kimaxolja lányod az intézményi pontokat? Mire ad most Corvinus, már nem emlékszem?
19771. Macskaringo (válaszként erre: 19758. - Virgilius)
jan. 27. 21:20
Ma leadtuk a jelentkezést. Végül mégis beírta a matekot. Elfért a lapon:-)
19770. Mamija74 (válaszként erre: 19769. - Virgilius)
jan. 27. 21:20

Jah, igen a korrektúra is eltűnne akkor :-(

Utolsó tippem a ChatGPT ötlete :-) Elősként ő is ugyanazt írta, amit mindketten megtaláltunk, de "neki" ez a másik ötlete:

"Makró használata: Ha gyakran szükséged van arra, hogy gyorsan eltávolítsd a tartalomvezérlőket, egy makróval is automatizálhatod a folyamatot.

Nyisd meg a Word dokumentumot.

Nyomd meg az Alt + F11 billentyűket, hogy belépj a VBA (Visual Basic for Applications) ablakba.

Kattints a "Insert" menüpontra, majd válaszd a "Module" lehetőséget.

Illeszd be a következő kódot:

Sub RemoveContentControls()

Dim cc As ContentControl

For Each cc In ActiveDocument.ContentControls

cc.Delete

Next cc

End Sub

Zárd be a VBA ablakot, és futtasd a makrót a F5 billentyűvel.

19769. virgilius (válaszként erre: 19768. - Mamija74)
jan. 27. 20:53

Köszi, ez utóbbit megtaláltam, de csak egy darabot tudtam így is törölni egyszerre...

Sima szöveg az nem jó, mert csomót javítottam már benne... Annak meg kéne maradnia...

Ááá, nem tudom... Biztos tök egyszerű, és alapból jó dolog. Nem is értem, a szerző hogy tudta belerakni, mert nem szándékosan, az biztos. :(((

19768. Mamija74 (válaszként erre: 19766. - Virgilius)
jan. 27. 20:37

Az egészet kijelölöd és sima szövegként egy másik doksiba átmásolod? Vagy szintén az egész szöveg a Jegyzettömbe másolva? Lehet, hülyeség, bocs :-)

Amúgy rákeresve ezt találtam :

"Hogyan távolíthatom el a tartalomvezérlést a Wordben?

Ha törölni vagy eltávolítani szeretné a tartalomvezérlőket a Wordben:

Nyomja meg a Ctrl+A billentyűkombinációt a teljes dokumentum kijelöléséhez.

Ezután kattintson a jobb gombbal egy látható tartalomvezérlőre.

Most a számítógép képernyőjén megjelenő helyi menüben kattintson a Tartalomvezérlés eltávolítása lehetőségre."

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook