Érdemes epilálni? Mennyi ideig tart és kipattog-e tőle a bőr? Fájdalmas? (beszélgetés)
Mind a kettőnél elszakad a szőrszál. A gyantával kevésbé, de ott is szokott.
Mindkettőnél úgy csinálok, hogy a szőr növekedésével ellentétes irányból indulok és úgy megyek végig epillátorral vagy úgy tépem fel a gyanta csíkot.
Esetleg rossz irányba kenem a gyantát? Az nem szoktam figyelni, hogy kenem rá. Azt hiszem. :)
Akkor meg rossz irányban tépték ki.
Most a gyantát kérdezed vagy az epilátort? Kicsit összekavarodtam.
Előtte semmiképp sem radírozz, nem szabad szolizni, napozni sem!
Pl. itt ez a gél, vagy lézetnek gyantázás előtt használatos termékek, keress rájuk google-ben.
Kétszer voltam kozmetikusnál, náluk is elszakadt a szálak jó része (kb 1/4e).
Ha én csinálom, elég meleg a gyanta ,erre szoktam figyelni.
Érdemes előtte esetleg átradírozni a bőrt vagy bármit, hogy jobban kitépje?
A szőrnövekedéssel ellentétes irányban tépem ki.
Nem elég meleg a gyanta, vagy rosszul téped. Magadnak csinálod?
Az epilátor gyakran okoz szőrbenövést. Fel kell áztatni a területet és steril tűvel kiszedni a szőrt, majd lefertőtleníteni alkohollal vagy teafaolajjal vagy valamilyen bőrfertőtlenítővel (pl. Octenisept). A radírozás is sokat segít.
Nekem a meleg gyanta is el tudja törni a szőrszálakat (nincs erős szőrszálam pedig).
Epilátor dettó...
Ez mitől lehet?
Kb 2X próbáltam, cefetül fájt, csupa pötty voltam utána, és kb. 3-4 napig tartott a hatása.
Innentől kezdve inkább 2-3 naponta borotva!
Nekem is philips satinelle soft van és egy hónapig simán tart az eredmény.
Igaz, hogy érzékeny a bőröm és ezért tele vagyok piros pöttyökkel, de olvastam valahol,hogy a svéd csepp nagyon jó erre. És valóban. Epilálás után benedvesítek vele egy darab vattát és áttörlöm a lábaimat. Egy óra múlva nem látszik semmi és nem érzékeny.
szörbenövés ellen mit ajanlotok?
nekem egy epilalastol nagyon meggyengül a lábamon a ször és mindenhol befelé kezd noni..azt ondtak h ne kenjem utanna semmivel, mert eltömödnek a kinyilt pórusok, maximum shea vajjal (az tenyleg leviszi a gyulladast)
de ugy viszket mikor elkezd nöni..hogy volt h sebesre vakartam :(((
luffa szivacsot hazsnal valaki? tenyleg erdemes beruhazni ra? mert elvileg le dorozsoli a felso hamretget (amit a gyanta leszed de az epilator nem) és akkor nem tud benöni..
bocsi h hosszu lett csak megszerettem volna kerdezni mielott ujbol megkinzom magam egy epilalassal feleslegesen..
akkor jó agéped és lassan nő a szőröd :)
nekem nem bírja egy hónapig :)
Én mindenhol epilálok, csak kis területen használom a borotvát. Nekem nagyon bevált. Sztem az, h fáj-e, egyénfüggő. Picit biztosan mindenkinek, de megszokható, viszont akinek semmi fájdalomküszöbe van, az ne próbálkozzon vele.
Kipattogás? Az is előfordulhat, de csak akkor, amikor már nő a szőr, és az elgyengült vége nem bírja átszúrni a bőr elszarusodott felső részét. Ebből lehet szőrbenövés is, de szerencsére nekem ritkán volt. Kb. 2-3 hétig tart, utána lassan, de biztosan visszanő a szőr. Én ilyenkor 1x leborotválom, h egyforma legyen, így aztán havonta 1x epillálok géppel.
Philips Satinelle jó gép.
Nem tudom, mennyibe kerül most
Az a géptől is függ! Jó gép tényleg kitépi a szőrt, ócskább meg a nagy részét csak letöri.
Egy hetet kényelmesen ki lehet húzni vele, van, akinek 2 hétig is sima.
Egyéni.
További ajánlott fórumok:
- Nem vagyok terhes, de ha mégis szeretném megkérdezni, hogy egy abortusz milyen? Fájdalmas?
- Ha nem helyes, fájdalmas dologra hívtátok fel a figyelmet, milyen reakciókat kaptatok?
- Mennyire fájdalmas a szülés?
- Tudtátok, hogy a depresszió fájdalmas?
- Tényleg könnyebb a második szülés, de ugyanakkor fájdalmasabb is?
- Mindig ilyen fájdalmas lesz az évforduló? Ti hogyan élitek meg azt a napot, amelyiken elveszítettétek a szeretteiteket?