Érdemes elkezdeni egy ELO-s tanfolyamot? (tudásbázis)
a vizsga díj központi ( 40000.- körül volt) a távoktatás, 3 hetente jártam olyan 30000.- alatti összeg volt , összesen 11100-at fizettem havonta részletben 6 hónapon keresztül, szóval nem kellett egyben kifizetni.
De én kismama vagyok és oktatás nekem fél áron volt, de nézd meg a honlapjukat ott bővebben láthatsz mindent.
több van már? az viszont igen jó! ne add fel az angolt, nem nehéz, én most kezdek majd spanyolul tanulni persze magántanártol egyenlore! :)
igazolást akkor semmire se lehet használni?Te beleírtad az önéletrajzodba ezeket? gondolom nem nevettek ki, hogy van ilyen papírod!
Én angol tanfolyamokat rendeltem tőlük, amit csak dicsérni tudok. Sajnos kitartát nem mellékeltek hozzá, így elég lassan haladok.
Csak a tanfolyam elvégzését igazolják. Az enyémekre az van írva: oklevél. Igaz, több évesek már:-((
Az oklevél, amit küldenek, max. toalettpapírnak jó, bár annak kissé kemény:-))
A szakmai tanfolyamok után még be kell járni jó fél évig, majd vizsgázni kell (OKJ), ahogy máshol is. Az ELO csak az elméletet adja ki a füzetekben, sőt úgy tudom, az nem is elég a záróvizsgához.
hát , tanulni kell az fix, most lesz majd modul zárom
az ügyvitel 83%
a marketing 75% lett
a marketing tanár oktatása nem jött be és a könyv is szedett-vedett, egyéb probléma nincs
igen, többet is pl elkezdtem a boltvezetőit 6 hónap anyaga kb 18000, de 60000-ból könyvekkel együtt megcsináltam máshol anno !!
szóval az elonál + még 36000-ot fizethettem volna + a vizsga és konzultációs díj
Én a francia kezdőt csinálom, és bizony ez elején egy-egy lecke fölött órákat ültem, mire felfogtam a dolgot.
Mostmár könnyebben megy, a kezdőt mindjárt befejezem, és alap dolgokat el tudok mondani, a tv-ben felismerem és megértem a megtanult szavakat (a hallás utáni tanulás legnagyobb előnye).
Ha valamit nem értettem, a házi feladattal együtt elküldtem a kérdést, és a tanár visszaírt, küldött bő segédanyagot, igazán készséges volt.
Szerintem ennél több nem kell, csak szorgalom.
És még valami: nem elég egyszer elolvasni, sokszor 1-2 hét is beletelik, mire egy anyagrész rögzül. Ezt pedig csak úgy lehet elérni, ha naponta becsülettel végigveszitek legalább egyszer (de inkább többször) a lecke felét (ennyit ajánlanak egyszerre feldolgozni).
Sokan elkövetik azt a hibát, hogy egyszer átolvassák, aztán közlik, hogy ez nekik nem megy. Elsőre nem is! A módszer lényege, hogy rengetegszer kell végigmenni a szövegen.
A nyelvtanfolyammal kapcsolatban csak jót mondhatok. Az egyetlen gátló tényező én magam vagyok, ha nem tudom rákényszeríteni magam a tanulásra.
Annak viszont egyáltalán nem való, aki csodára vár. Ugyanúgy neki kell ülni a tananyagnak, mintha tanfolyamra járnátok, csak itt előtte senki nem magyarázza el az anyagot. Ugyanez vonatkozik azokra, akik nem tudnak értőn olvasni, hiszen az egésznek az az alapja, hogy olvasás után dolgozod fel az anyagot.
További ajánlott fórumok:
- Hanyadik terhességi hétben érdemes elkezdeni előkészíteni a csomagot, amit majd magammal viszek szülni, ha itt az ideje?
- Szerintetek 37 évesen érdemes elmenni OKJ-s tanfolyamra?
- Szerintetek érdemes elkezdeni a műkörömépítő tanfolyamot?
- Milyen tanfolyamot, iskolát érdemes most elvégezni?
- Szerintetek a mai világban, milyen vállalkozást érdemes, lehet elkezdeni(kb.3M.-ft.-ból)aminél nyereségre is lehetne számítani?
- Érdemes ECDL tanfolyamot végezni?