Érdemes e még diplomát szerezni? (beszélgetés)
Persze! Egy barátom is 300 forinttal többet kap feketemosogatóként.:)
Egyébként "a jó pap is holtig tanul" és mindenki maga döntheti el, hogy az intézményi kereteken belüli vagy az "in grande vitae" módszert választja.
Én az utóbbi mellett döntöttem, bevallom.
Vicc:
Mit mond a bölcsészhallgató, a már végzett, diplomás bölcsésznek találkozáskor?
Szia! Egy Happy Meal menüt kérek és egy nagy vanília shaket:):):)
Hmm. Ez egy igazán jó kérdés. Íme az én példám: az első diplomám pedagógusi, amiért 5 évet tanultam az egyetemen (4-es eredménnyel végeztem, tehát nem bukdácsoltam) és már x évvel ezelőtt sem tudtam vele sehol elhelyezkedni. Aztán elkezdtem dolgozni, persze nem a szakmámban, és mellette elvégeztem egy pénzügyi főiskolát jeles eredménnyel. Pillanatnyilag ott tartok, hogy bár a szakmámban dolgozom (a másodikban), a párom akinek érettségie+technikusi végzettsége van majdnem 2* annyit keres mint én (bár vannak olyan évfolyamtársaim, akik a vizsgák nagy részére beküldtek maguk helyett valakit és vezető beosztásban dolgoznak kereskedelmi bankokban...).
Tehát, ha újra kezdhetném elvégeznék egy jó szakközépiskolát, lenne szakmám+érettségim, lehet hogy még a technikusit is megcsinálnám és ennyi!!! Nem kellene a szüleimtől függeni plussz minimum 4-5 évig, és nem sajnálnám azt a sok tanulással töltött évet, amit pénzkeresetre is fordíthattam volna.
Én boldogultam diploma nélkül eddig.Nagyon jól kerestem vele és szerettem is.Mégis 22évesen úgy döntöttem,hogy megvalósítom az álmom és diplomát szerzek.Úgyhogy most vagyok másodéves.
Ha másért nem is,azért biztosan érdemes megszerzni a diplomát,mert egyajta biztonságot nyújt egy életen át...
Sziasztok!
Teljes mértékben egyetértek veled. A fiaimnak is 2 diplomájuk van, ez bőven elég. Inkább több nyelvet tudjon valaki, azzal többet ér.
Gyerekem mindig egyetemre készült, aztán "jól beválasztott". Jogász lett, tavaly diplomázott(ez érdekelte és mindig is jogász szeretett volna lenni).
Most pincér egy londoni szállodában és elég jól keres, de azért reménykedik, egyszer talán jogász lehet.
Ennek ellenére azt hiszem nem bánta meg az egyetemet.
Gondolom, ez attól is függ, hogy milyen diplomát. Bár ahogy elnézem a jelenlegi helyzetet, egyszer az a baj, hogy van, máskor meg az, hogy nem...
Amit évek hangoztatnak, hogy közgazdászból, jogászból, bölcsészből túl sok van a piacon, viszont mérnökökből meg hiány. Nekem most van folyamatban az első diplomám - és többet nem is akarok, mert nincs értelme - a nyelvtanulásra helyezem a hangsúlyt. Inkább legyek nyelvhalmozó, mint diplomahalmozó. (de már megfordult a fejemben az is, hogyha elmennék kőművesnek jobban járnék :)) )
Mi lesz a diplomával,ha nem tud a szakmájában elhelyezkedni az ember?
Érdemes még tovább képezni magam a munkahely hiány mellet??
A sok túlképzett szakemberrel mi lesz?
Melyek azok a szakok amiket egy időre szüneteltetni kéne??
Ezekre szeretnék választ kapni a ti véleményetek alapján!
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek megoldást találni, vészhelyzet van, hogyan tudnék kölcsönt szerezni?
- Honnan lehet szerezni email-értesítő figurát?
- Műkorcsolyát fogok tanulni, milyen korit érdemes beszerezni hozzá?
- Mi a véleményetek a bébi kompról és a járókáról? Érdemes beszerezni őket? Mik a tapasztalatok?
- Babajáték- mit érdemes beszerezni a külünböző életkorokban?
- Milyen könyveket érdemes beszerezni kicsiknek, amelyek jók lesznek iskolába is?