Érdemes-e, és egyáltalán szükséges-e manapság eljegyzést tartani? (tudásbázis)
A mai világban már esküvő se nagyon van...
Nekünk,24 éve volt eljegyzésünk,a szülők, a keresztszülők ,és mi voltunk,egy emlék ez is.Utána 1 évre megtartottuk az esküvőt.Jó dolog volt menyasszonynak lenni.
De mára már kissé elavult...
Persze,aki ragaszkodik a hagyományokhoz, miért ne?
Érdemes, szükséges? Aki akar, az tart, aki nem, az nem... Kellenek az ünnepek, hogy együtt legyenek a családtagok, a barátok.
Nem jó a kérdés feltevése.
Még jó, hogy azt nem írta,hogy "kell", "normális", "gáz", "ciki", stb.
Nálunk összegyűlt a szűk család. Voltunk vagy 12-en, és úgy kérte meg a párom a kezem. :-)
Egyébként semmi fejhajtás nem volt, csak egy ebéd és utána egy kis beszélgetés :-)
Nekem ha ugy vesszuk, ma volt az eljegyzesem. 1 honappal ezelott kivalasztottuk a gyurut, ma elmentunk erte, felhuztuk, es este borral koccintottunk a parom szuleivel, az enyemekkel majd hetvegen, ha hazautazunk.
Szerintem az eljegyzes privat "buli". Kettesben sokkal jobb, hiszen a kozos unneplesre ott van az eskuvo meg a lagzi.
Szerintem érdemes, mert az szép emlék, aminek nem kell nagy feneket keríteni, de mindkettőtőknek jó lesz rá emlékezni. Egy nőnek jó azt érezni, hogy a szerelme gyűrűjét hordhatja, vagyis én így látom.
Kellenek az életbe ünnepek, mert túl sivár lesz az életünk.
Nekem volt. Már majdnem 12 éve. Szép emlék. 1 évig voltam a gyűrűs menyasszonya. Majdnem 11 éve vagyok a felesége.
Én tisztelem a hagyományokat és hiszem, hogy az ünnepekt meg kell tartani, azok teszik szinessé a hétköznapokat.
Szükségesnek nem szükséges... de érdemes. Engem a párom egy hónapja jegyzett el.
Kettesben, sétálva este az erdőben... Felém fordult, előállt a gyűrűvel és a kérdéssel.
Soha nem fogom elfelejteni azt az estét :)
Egy eljegyzést nem kell nagy dobra verni, sokkal intimebb ha négyszemközt történik, szerintem :)
Persze utána a családdal meg lehet inni egy üveg pezsgőt... de felesleges az egész rokonságot összecsődíteni, étterembe menni... azt elég esküvőkor is ;)
Én így gondolom :)
szerintem semmi jelentőse, nekem tutira nem lesz!
Anyáméknak sem volt és 30 éve házasok.
De ezt mindenkinek magának kell eldöntenie,
illik-e hozzá, szeretné-e, látja-e értelmét!
Ja!!! és szép emlék csak akkor lesz belőle, ha esküvő is követi majd valamikor, mert biztos vagyok benne, h sajna egy eljegyzésnek ez nem egyenes következménye!!!
Nekünk 3 éve, karácsonykor volt.. Meglepetés.. a gyűrűk a fa ágain csüngtek.:)
Család félkörívben állt..és lesték minden mozdulatunkat... nagyon sírtam. :)
szerintem érdemes tartani eljegyzést!.. Párom összekötötte a szeretet ünnepével.. valaki ezt helyeselte, valaki nem.. szerintem ez így volt tökéletes.
További ajánlott fórumok:
- Számodra miért szükséges, hogy legyen párod?
- Nemesacél gyűrű eljegyzésre?
- Szüléskor gátvágás mikor szükséges? ki hogyan élte meg?
- Szerinted a jogsi szükséges rossz, vagy életcél volt, hogy megszerezd?
- Most lesz az eljegyzésem karácsonykor. És a barátommal megbeszéltük, hogy milyen gyűrűm legyen. Melyiket választanátok?
- Babát szeretnénk a párommal. Írnátok nekem, kb mi az ami feltétlenül szükséges, ha megszületik a baba?