Erdély, Gyergyószentmiklós (beszélgetés)
Sziasztok.
Segítségeteket kérném, egy erdélyi receptel kapcsolatban. A párom és családja erdélyből jött át, és náluk ettem ilyen ételt. mivel anyukája nem tartózkodik Magyarországon, jó messze van, nem tudom megérdeklődni hogy csinálja. Ez olyasmi mint a lángos, kelt tészta, kis kör alakú formákat csinált belőle, és krumplival töltötte meg,ami a mi krumplistésztánk krumplijára emlékeztetett,,aztán félbehajtotta újra kinyújtotta,és sütötte ki. érdekelne pontosan milyen a tészta? és a töltelék,meg szeretném a páromat lepni. köszönöm a segítséget.
Rosszul irtam az email cimet a 499-nel,ez a jo
balinttrans@yahoo.com
Szerintem ide kell irni levelet es adnak tajekoztatast.
Székhely Gyergyón
Cartier Bucin, nr 3, Sc. B, Apt. 21, Gheorgheni, Jud Harghita
0266-363-999, 0741-167-999, 0734-409-999
Kapcsolat: Vajda Jozsef
email:balittrans@yahoo.com
Remélem fellátogat! :)
Oda-vissza azért nagy túra lehet gyalog, úgy olvastam vagy 20 km csak oda.
talán valaki aki ott lakik Gyergyóban tudja..
hátha ír valaki.. itt ezen a fórumon van egy gyergyói lány..csak rég nem voltt fenn..
én egyszer gyalog lejöttem a Gyilkós-tótól Gyergyóig.. még lánykoromban.. -hát az "mindent megért" még lefelé is..
egész biztos van buszjárat.. csak azt kéne megtudni honnan indul..de szerintem az állomásról..
Szia Derilla! Nagyon köszi a választ! Sehol nem találni sajnos a neten olyasmit, hogy buszjárat/helyi járat, vagy hasonló. 24km meg nem kis gyaloglás lenne... szóval nehéz kérdés.
Ha valaki tud konrétabbat, azért írjon még!
szia !
ha vonattal jösztök.. van a Korona ..amely Gyergyószentmiklóson keresztül áthalad..
arról a vonatról biztos tudom.. hogy Budapestrúl egészen hozzánkig jön, vagyis Szentgyörgyig.. s Brassóig megy..
Én már rég nem jártam Gyergyóban.. de valamikor buszjárat volt A Gyilkos -tóig.. egész biztos most is van.. kisbusz.. hisz az egy turisták által sürün látogatott hely..
.. onnan biztos van tovább busz a Békási -szorosig..
Sziasztok!
Mi Gyergyószentmiklósra szeretnénk menni, viszont mivel nincs autónk elég bonyolúltak tűnik a közlekedés Erdélyen belül. Szeretnénk elmenni a Gyilkos tóhoz, a Békás-szoroshoz például. Van más módja is, hogy eljussunk messzebb helyekre-taxi,busz-?
hát igen.. mindennek van,ilyen ..olyan oldala
ne búsulj nagyon.. jó éjt!
szia!
nagyon sajnálom..
semmi esély?
Sziasztok!
Csunyan irva/szarul de buszken bocsi/na nagyon elegem van az egeszbol,novembertol azt vettem eszre hogy reggel mikor megebredek egy gyomorfajas veszelo/gyomorideg/ne mondjam harom-negy csupor vizet fogyasztok el csak hogy legyen mit kiadjak magambol,reggel 9-re holt faradt vagyok a hanyingertol,a masik dolog alig alszom ejjel/ez is kifaraszt/mar nem tudom hanyfajta gyogyszert probaltam ki,egy reszet a szervezetem el se fogadja azonnal kiadom.Kiserletezem vegre az ejjel mondjuk 4 orat aludtam es reggel hanyinger nelkul ebredtem.
sziasztok!
szép estét, szép hétvéget!
én ritkán tudok benézni..
de megvagyok.
Sziasztok!
Sajnos egyenlore csak hanyatlast lattok!nem tudok ra jonni,mi okozhatta ezt a sokot/mert szerencsere van mi/
Sziasztok!
Mondjuk,jobban vagyok,de nem kivanom ezt a helyzetett senkinek,szerintem az ejjel lesz meg egy krizisem,de legalabb tulleszek rajta sajnos hogy egy honapig kinozott????erdemes boszankodni???megyek pihenni,mert forog a vilag velem