Érdeklődjek a közjegyzőnél? Mennyi idő a tulajdoni bejegyzés? (tudásbázis kérdés)
Köszi a válaszokat!
Közjegyzőnél volt a hagyatéki tárgyalás. Enyém lett az ingatlan (öröklés, és adásvétel is volt), azt mondta a jegyző, hogy a papírt ők továbbitják a földhivatalnak és majd postán kapom meg az adásvételit, mivel ők azt a földhivatalnak beadják, ott feldolgozzák és úgy küldik ki nekem. Így az adásvételit én nem kaptam meg aznap, csak a hagyatékit. Ennek 1 hónapja.
Itt valami súlyos mulasztás lehet.
Biztos, hogy az ügyvéd adás vétel után beadta a fõldhivatalba a dokumentumokat?
Földhivatali Főosztály van már.
Egyébként hiába a határidő ha tele vannak munkával, ha megszakad se tudja időben megcsinálni.
Egy kis segitség
Az ügyvéd egész olcsó mert a gyorsitás hivatalos díja 10ezer Ft + nyilván az ügyvédi díj
Ha ennyi idő alatt sem jegyezte be a földhivatal, a Megyei Földhivatalhoz fordulnék panasszal
Anno lekértem a tulajdoni lapomat, ott volt a nevem és minden ami kell
Bementem a járási földhivatalba hogy bejelentkezem
Ügyintéző váltig állitotta hogy nem látja a nevemet hiába mutogattam neki a lekért, kinyomtatott lapot
Levél ment a megyei hivatalhoz. Telefont kaptam, hogy bármikor mehetek soron kívül elintézik sőt az "ő anyjukat" :)
Közjegyző???
Mi köze a közjegyzőnek egy földhivatali bejegyzéshez???
Nekünk 2019 Október 4-e óta nem jegyezte be a földhivatal.
Csak egy értesítést küldött, hogy be fogják jegyezni 1/1 tulajdonjogot, azóta semmi.
Persze az ügyvéd meg tudja gyorsítani 13ezer-ért....
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek lehetséges, hogy kigyúrt, magára nagyon adó srác őszintén érdeklődjön egy telt lány iránt?
- Apasági nyilatkozat, közjegyző, anyakönyvvezető... Hogy is van ez?
- Milyen bejegyzések találhatók azon az esküvői lapon, melyet az anyakönyvvezető ad át a házaspárnak?
- Ha egy ingatlan tulajdoni lapján 2 jelzálog bejegyzés szerepel, de kb 3 hónap különbséggel, az mit jelent?
- Mennyibe kerül egy élettársi kapcsolat bejegyzése közjegyző előtt?
- Mennyi a közjegyzői díj, ha tulajdoni hányad változás miatt, szerződésmódosításra van szükség?