Erdei madársóskára lenne szükségem, anya Parkinson kórját gyógyítani, honnan lehet beszerezni? (tudásbázis)
"A Parkinson-kór gyógynövényekkel nem orvosolható. A tünetek enyhítésére Gyuri bácsi (Szabó György, a Bükki füvesember) a palástfű és a pásztortáska tea fogyasztását javasolja naponta egy-egy csészével. Az izmok merevségét külsőleg lehet a pásztortáska alkoholos kivonatával kezelni naponta bemasszírozva az érintett részeket.
Madársóskát is lehet fogyasztani nyersen akár mindennap.
Az immunrendszert erősíteni kell olyan gyógynövényekkel, amelyek sok C-vitamint tartalmaznak. Ilyen a csipkebogyó, amit hideg vízben kell áztatni vagy a mezei kakukkfű és fürtös menta teák, amelyekből naponta lehet inni egy-egy csészével.
Napi egy citrom leve is ajánlott.
Az erdei madársóska alacsony termetű, mindössze 4-10 cm-re nő meg. Levelei három, szív alakú levélkéből összetettek, a szár csúcsán állnak. Mozgásukat a fény befolyásolja: erős napfényben, éjszaka összecsukódnak (fototropizmus). A levelek a sóskasav miatt enyhén savanykásak. Virágai magányosan ülnek a szár végén. A szirmok vékonyak, fehérek halványlila erezettel. Toktermése van, de elsősorban kúszó tarackjaival terjed. Április- május során virágzik üde, árnyas lomerdőkben, de levelei később is láthatóak
Sajnos a nyomozásom még eddig nem járt eredménnyel.
Még az is lehet, hogy jelenleg még erdőben sem lehetne szedni, mert még nem bújt elő.
Végtelen hálám,minden segítőkész hozzászólónak!Pokoli nézni ahogy szenved.És a Levodopa..pff..
Rettenet fájdalmai vannak az izmaiban,a csontjaiban,már alig tud járni.
Kérem aki tud segítsen..
Gyökeres növényre gondoltam,hogy szaporíthassam,vagy ötletre,hogy hol szerezhető be esetleg mag.Láttam magokat,de mind dísznövény.Nekünk friss,erdei változatra lenne szükségünk..Köszönöm előre is!
További ajánlott fórumok:
- Mit tehetnék, lassan nem bírom cérnával, a párom mostanában nagyon sokat dolgozik. Kértem, hogy ne tegye, mert nekem is szükségem van rá!
- Fiúnevet keresek.Viselhető, nem extrém de mégis ritkábban használt névre lenne szükségem.
- Egy kis részvétre lenne szükségem..minden férfi bele akar halni egy kis megfázásba?! :-)
- Bevásároltam ma is ruhákból. Pedig már nincs is szükségem...
- Segítsetek!!! Tanácsra lenne szükségem! :(
- Szükségem lenne egy üveg kigyó borra vagy pálinkára hol tudnám beszerezni?