Epilepszia és gyerekvállalás (beszélgetés)
Szerzett betegségről beszélünk,az nem öröklődik.
Bizonyos tól-ig frekvencia okozza,lehet videójáték is,fasor,kerítés,akár egy roham is okoz pavlovi reflexet.Állatokra is igaz az infekció.Tudnod kellene hogy mi váltotta ki,az első rosszullét körülményeit kellene elemezgetni alaposabban.Én pl.régen néztem tv-t,de az akkori reklámok is villództak mintha muszáj lenne,nagyon nem díjaztam...A gyógyszerek javallatát nem ismerem,hinni kell a gyártónak.
Szia,
Sajnos még nagyon nem tudok semmit egy MR vizsgálat még hátra van és eddig csak ez az egy rohamom volt. Valószínűleg a tartós stressz és kialvatlanság idézte elő. Igazából csak a gyógyszer miatt aggódom hogy károsíthatja a magzatot.
Szia! A betegséget - ha örökli a gyermek - nem a gyógyszer miatt adnád át. Annak, hogy szedheted-e, alaposan érdeklődj utána! Sajnos nem minden orvos alapos ilyen kérdésben. (Ezt a gyógyszert nem ismerem.)
Ne aggódd túl a dolgot, csak légy nagyon elővigyázatos! :)
Minden jót!
Sziasztok,
A héten diagnosztizáltak epilepsziával viszont gyereket is szeretnénk a párommal. Picit tartok tőle hogy a gyógyszer végett ha próbálkoznánk lenne valami baja a babának. Levil 500mg szedek bár jeleztem a neurológián hogy szeretnék babát a betegtájékoztatón rá van írva, hogy terheseknek nem ajánlott szedni. Volt aki esetleg ezt szedte és rendesen lezajlott a terhessége? Eddig csak egy rohamom volt életem során és 25 éves vagyok. Kicsit megvagyok ijedve mivel nem szeretnék ártani a leendő magzatnak.
További ajánlott fórumok:
- Van aki gyerekvállalás helyett a szabadságot választja?
- Mit lehet tenni, ha az ember nagyon fél a gyerekvállalástól?
- Helyes gyerekvállalás avagy mikor van a legjobb idő rá?
- Korai gyerekvállalás?
- Kedvesem 30 éves, én 21. Szerinted korai a gyerekvállaláson gondolkozni?
- Egyedülálló nőként milyen lehetőségek vannak a gyerekvállalásra?