Epidurális szülés (beszélgetés)
Megvan a veszélye, hogy nem érzed majd a "nyomást" és végül vákuummal vagy fogóval kell kisegíteni a gyereket!
Próbálják úgy dozírozni, hogy a kitolási szakra már elmúljon a hatása, de nem mindig sikerül.
Szombathelyen tervezek szülni, azonban ott semmit nem lehet kérni, max gázt.
Ebben az a meglepő, hogy anyósom '98-ban Körmenden epidurálissal szülhetett, most pedig sehol sem lehet kérni: (Szombathely, Zalaegerszeg, Győr, Keszthely, Ajka Pápa, Veszprém),így nem tudom hova lehetne fordulni, ha valaki mindképp természetes úton szeretne szülni, de mégis a biztonság kedvéért kérhető az érzéstelenítés is.
Én senkit nem ismerek a környezetemben aki kapott volna.
Sztem ez leginkább Pesten elérhető, ott sem minden kórházban. Illetve magán klinikákon.
Akkor valószínűleg kilencvenes évek közepe. Nálam meg semmi se volt, az apás szülés kezdődött annyival, hogy szó volt már róla.
Csak a folyamat érdekelt :) Labda, medence meg ilyenek azt hiszem, utoljára lettek. De az ominózus otthonszülés botrány alatt már volt.
Offoltam a témát, bocsánat.
Sziasztok,
Tudnátok szülészetet ajánlani a Dunántúlon, ahol lehet kérni epidurális érzéstelenítést szülés alatt?
További ajánlott fórumok:
- Aki epidurálisan szült császárral, le tudná irni milyen volt?
- Veszélyes lehet az epidurális érzéstelenítés? Milyen előnyei és hátrányai vannak?
- Szülés epidurális érzéstelenítéssel
- Indított szülés és epidurális érzéstelenítés
- Ha az első szülésnél az agyvízbe szívárgott az epidurális érzéstelenítő, akkor a 2 szülésnél is előfordulhat?Van valakinek tapasztalata?
- Kért -e már valaki epidurális érzéstelenítést sima szüléshez a kistarcsai Flór Ferenc kórházban?