ELTE tolmács és fordító szakának mi az alapszaka? (tudásbázis)
Mit találtam?
KÉT HÉT ALATT magyar-angol vagy magyar-német TOLMÁCSVIZSGA! 2011. június 27-től 2011. július 8-ig nyári szuperintenzív előkészítő tanfolyam lesz Budapesten. Kollégiumi szállás van. Jelentkezési határidő: 2011. május 30. Alapfeltétel: felsőfokú nyelvvizsgának megfelelő szintű nyelvtudás /Nem papír!/
Ott van információs hely is, de tudom, hogy azt ide nem írhatom ki... írjatok és akkor továbbítom
Például, vagy ha érdekel, akkor "Keleti nyelvek és kultúrák", "Ókori nyelvek és kultúrák", "Romanisztika".
Sok érdekes szak van....
Köszönöm! :-)
Milyen nyelvszakra gondolsz? Anglisztika talán?
Értem.
Akkor, ha ennyire biztos vagy a választásodban, :-) akkor valami nyelvszakot kéne választanod szerintem.
Kívánom, hogy teljesüljön a vágyad! :-)
Lehet másmilyet is, csak akkor pótólni kell majd a krediteket egy adott határidőn belül.
Egyébként hogy állsz?
Van már valamilyen felsőfokú okleveled?
Vagy most kezdenél valamilyen alapszakot?
Megnéztem a honlapot, csak aztán láttam, hogy nem ezt. Ha jól értelmeztem, akkor az alapszakok a bölcsészettudományi, társadalomtudományi, műszaki és agrár tudományterületekhez tartozó alapszakon szerzett BA/BSc oklevél; valamint főiskolai és egyetemi szintű bölcsészettudományi, társadalomtudományi (pl. gazdasági, jogi) műszaki és agrár tudományterületekhez tartozó szakokon szerzett oklevél.
Szóval akkor ezek közül az alapszakok közül kell valamelyiket elvégezni előtte. Ugye? :-)
Szerintem nem.
Kell legyen egy felsőfokú okleveled.
Egyetemi, főiskolai vagy BSc-s diploma + a nyelvvizsgák.
BME-nek is van ilyen képzése és ott is így van.
Persze ez nem indok.... :-)
Miért nem nézed meg a weblapjukat? :-)
Úgy tudom, hogy erre a szakra felsőfokú oklevéllel és felsőfokú nyelvvizsgával lehet jelentkezni.
Azt nem tudom, 1 vagy 2 nyelvből.
További ajánlott fórumok:
- Híres férfiak fordított ABC sorrendbe
- Mennyi pénzt fordítotok szoláriumozásra egy héten?
- Fürdőszobában kb 5mm-es, puhatestű, fordított könnycsepp alakú, szárny nélüli állat. Mi lehet?
- Van itt valaki aki angol nyelvű tolmács és fordító szakon végzett?
- Mi a véleményetek a BKF Környezetkultúra (belsőépítész, enteriőr- és környezettervező) alapszakáról?
- BME Szakfordító és tolmács képzés, bennfentes valaki?