Első torta sütéshez segítség :) (beszélgetés)
Mi cukrászdában csináltattunk gyerkőc szülinapjára Villám McQueen alakú tortát, fincsi csokikrémmel.
Csak egy baj volt: a gyerek sírógörcsöt kapott a gondolattól, hogy felvágjuk!! Mert az az ő szentséges Villámja... Úgyhogy aznap nem ettünk tortát, másnapra szerencsére megfeledkezett róla, így felvágtuk, de csak hogy ő ne lássa...
Én nem próbálkoznék az említett cukormázzal, mert nehéz vele dolgozni. Nekem kinyújtani sem sikerült, nemhogy a tortára fabrikálni.
Én is inkább a marcipán vagy a krém bevonatot favorizálom.
Bocs, de most ezt kinek készíted?? Magatoknak, vagy Patrik babádnak?? Én azt gondolnám, hogy az ő szülinapjára neki kell készítened. Márpedig ez ha neki készül, akkor erősen megkérdőjelezhető. 1 éves gyermeknek ételfesték? Tömény cukormáz? Citromos álomkrém?? A javasolt marcipán bevonat??
1 éves babának olyan torta kell, amit ha elé teszel, ha tetszik neki két kézzel belefog és falatozik belőle, jól összekenve a pofiját. Ehhez a tortának nem kell jól kinézni és a felnőtteknek tetszeni, hanem elsősorban fínomnak, egészségesnek kell lennie, mindenféle gyári adaléktól mentesnek!! Szerintem gondolkozz el rajta, mielőtt hozzáfogsz!! A kevesebb sokszor több, és egészségesebb!!!
Szia
Én nem cukormázza fedném be, hanem marcipánnal. Szebben formázható. Gyurmaci a neve, több szín van benne, ezekkel lehet formákat is csinálni. (Szamos)
Egyébként a cukormáz szerintem feshető ételfestékkel, csak vigyázni kell vele hogy ne folyjon el.
További ajánlott fórumok:
- Lenne értelme, elsősorban otthon sütögetni megrendelésre tortákat?
- Elsö születésnapi torta - De milyen legyen?
- Milyen tortát süthetek(vegyek)kislányunk első szülinapjára, amiből Ő is ehet?
- Mit jelent, ha eltört a születésnapi tortán az évszám első gyertyája?
- Az első születésnapra milyen tortát lehet készíteni a gyerekeknek?
- Tejespite sütéshez kérnék segítséget! :)