Elrontott születési anyakönyvi kivonat (beszélgetés)
Örülök neki. Végre valami jót is lehet hallani. Amúgy nagyon ritka, hogy igy egyszerűen megoldalanak a hivatalban valamit.
Ez tök jó! :)
Képzeljétek, a mi családunkban, az én apukám nagyapjának a nevét rontották el úgy, hogy egy betűt kihagytak az anyakönyvben, és onnantól fogva az utódoknak mind ugyanaz a nevük, kihagyva azt az egy betűt. Mondok egy példát: Vastag = Vatag
És ezek után minden, a családban született kisbabának ez lett a vezeték neve.. Hmm..
Anyukám személyijében a házasságkötés időpontjánál apu születésnapja áll, azaz két évvel korábbi időpont :D
Amikor lejárt, jelezte a tényt, és azt mondták, hogy a szig-t a lejárt alapján állíthatják ki, és beírták megint ugyanezt.
40 éve ezen röhögünk.
Szia!
Most nem tudom milyen okmányok kellenek hozzá, de ott tudjátok intézni, ahol kiállították!
Mi is így jártunk, de annak már több mint húsz éve.:) Az adott anyakönyvi hivatal javította.
Az én fiamét is elrontották, ott az én nevem írták el. Még a kórházban észrevettem, visszaküldték, és már a jót kaptam meg.
Menj be az anyakönyvet kiállító polgármesteri hivatalba, vidd magaddal a férjed anyakönyvi kivonatát is, és ott majd kapsz a rossz helyett újat. Feltételezem, ingyért.
Én még nem hallottam ilyet.:/ Ez pech, és idegesítő lenne számomr is!
Szerintem elsősorban az okmányirodát keresd fel!
További ajánlott fórumok:
- Születési anyakönyvi kivonat Bírósági bekérése
- Kitalált név a születési anyakönyvi kivonatban
- Születési anyakönyvi kivonatot hogyan lehet kikérni postai úton?
- Születési anyakönyvi kivonat pótlása, hol?
- A születési anyakönyvi kivonatra mindenképpen rá kell vezetnie a munkáltatónak az apa szabadság kiadását?
- Amikor kiskorú gyereknek csináltatunk útlevelet ott tartják a születési anyakönyvi kivonatot?Sehol sem találom és erre gyanakszom!