Elővettem a Clatronic márkájú kenyérsütőgépemet, de nem találom, hogy kell beprogramozni. Vki tud nekem segíteni? (tudásbázis)
Kakaós csiga recept:
Kakaós csiga
A tésztához:
* 50 deka liszt
* 7 deka puha vaj
* 2 tk. szárított élesztő
* 3 dl tej
* 1 tojássárgája
* 4 ek. cukor
* 1 mokkáskanál só
Ezen kívül:
* 1 csésze cukor
* 3 ek. cukrozatlan kakaópor
* 1,5 dl tej
* 1-1 ek. vaj
A hozzávalókat a kenyérsütőben dagasztottam és kelesztettem, majd egy hosszú keskeny, kb. 25x50 cm méretű lappá kinyújtottam.
Egy evőkanálnyi puha vajjal megkentem a tésztát. Egy csészényi cukrot elkevertem 3 evőkanál cukrozatlan kakaóporral, és a tésztára szórtam. Amennyire lehetett, szorosan felcsavartam, majd éles késsel 2 cm vastag szeleteket vágtam belőle. A csiga külső végét jól aláhajtottam, hogy ne folyjon ki az összes kakaó sülés közben. 175 fokra előmelegített sütőben sütöttem készre, ami talán 25-30 percig tartott. Félidőben, amikor már kezdtek színt kapni a csigák, kikaptam a tepsit, és forró tej-vaj keverékével meglocsoltam őket, majd visszatoltam.
Örülök...igazán nincs mit!
Esetleg beilleszthetnéd ide a recit!
Szia
NA, ma megcsináltam a kakaós csigát, és nagyon jó lett. köszönöm a segítségedet
Majd számolj be!
Remélem így már megvan!
Biztos nem dogod elrontani...
teigemenge - mennyiség (kisebb vagy nagyobb adag)
farbe - sütésnél van jelentősége
auswahl - kiválasztás...talán ezzel indítod
nekem nem ilyen márkájú van...de ahogy néztem elég egyforma kialakításúak
A menüt azt értem: Ott kiválasztom a programot.
Aztán van ilyen gomb, hogy
AUSWAHL
FARBE
TEIGMENGE
na, ezeket nem értem.
Szia
De biztos volt hozzá, csak már elég régen használtam. Most akartam a lányomnak csinálni kakaós-csigát. És mikor elővettem láttam nincsen meg a használati útmutató,hogy melyik gombbal kell beprogramozni:(
Gondolom hasonló lehet, mint az összes többi....
Menüvel tudsz lépegetni...és talán a gépen kivül fel vannak tüntetve a programok...ez a lényeg
Nem kaptál hozzá útmutatót?
esetleg átküldené valaki a használati útmutatóját?
Nagyon hálás lennék érte.